Kedves Sancho!
Tapasztalatból tudom, hogy egy kis kaland (hajléktalanokkal való éjszakázás, vagy más) csak szinesít egy utazást. Meg hát azt is látni kell! Az is Görögország. Ezek nagymértékben segítik, hogy valós képet kapj egy helyről és ne csak turista szemmel lásd a világot. Ezek aztán visszaemlékezve inkább fűszerezik, mint elrontják az összhatást. Visszamenőleg az ember inkább örül, hogy megélhette a kalandot. Petros barátunk már sokunknak segített. Bár személyesen még nem találkoztunk, én is többször kértem tőle tanácsot és mindig készséges volt. Egyszer majd eljön az a pillanat, hogy személyesen is megszoríthatom a kezét.
Üdv: Josza
Örülök, hogy segíthettem, nincs mit megköszönni!
A kisebb problémák meg úgyis hamarosan a múltba vesznek (ha még nem történt meg).
De nélkülük talán túl egyszerű és valamivel unalmasabb lenne minden
További szép nyarat és készülődést a következő görög(?) útra!
Szeretném megköszönni a sok segítséget amit kaptunk Tőled. Hazaérkeztünk Göröghonból és túl vagyunk a magánúton szervezett vonatos Athéni utazáson. Tulajdonképpen kissebb problémáktól eltekintve egész simán lezajlott a dolog. Mindenesetre fürdeni nem kellett, de Pireuszban egy váróhelységben azért aludtunk egy másfél órát a hajléktalanok között. Mindenesetre kalandos és élvezetes volt az Athéni utunk és Neked köszönhetően sokmindent gyorsan megtaláltunk és elintéztünk. Mégegyszer nagyon sok köszönet!!!!!
Anélkül, hogy pánikba kéne esni, jó lesz ha párt napig nem mentek be Athénba mert zűrzavar van és csak a dugókban fogtok nyomorogni. Sztrájkolnak a taxisok és lazártak utcákat, kikötőt, repteret stb. Majd megoldódik, de ma még nem. Szóval akinek nincs föltétlen bent dolga, maradjon a nyaralóhelyen ahol van, mert máshol teljes nyugi van. A sztrájk oka egy régóta tárgyalt törvénytervezet melyet most életbe léptettek és mely nagyon érinti őket, már többször sztrájkoltak ezért, de az állam most gyakorlatba ültette.
Szia. Ne haragudj, de most vettem eszre, hogy baromsagot irtam neked az X95 a repterrol megy, a buszpalyaudvarrol az 51 es megy az Omoniara, vagy a palyudvarhoz kozel levo Egaleo metroallomasrol megya metro a syntagma terre.
Athénban a buszpályaudvarról (ahol az X93-as végállomása van), hogyan jutok be átszállás nélkül busszal a syntagmára, vagy vmi központi helyre?
Jövőhéten vasárnap indulunk haza Zakynthosról, és nem tudom, hogyha Athénba beér a buszunk, akkor onnan hogyan jutunk be a városközpontba.
Előre is köszi!
Mediterraneo | #169785 | 2011-07-14 23:46:45 | Válasz a #169777. hsz-ra
Nagyon szeretem Athént, és annyi, de annyi minden látnivaló van ott.
Viszont júlisuban nem mennék oda: végigrohanni a hőségben a látnivalókat, hát, ez nem kéne. Igazán élvezni sem tudnám azt a sok szépséget.
Ha van rá mód, ha még készültök arra utazni, akkor sztem halasszátok el!
Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást. Sajnos tényleg kell vinnünk gyógyszert és kenőcsöt, mert a lábával tényleg sokszor van gond Ennek ellenére semmiképpen nem szeretnénk lemondani egy kis Athéni kirándulásról. Én már kétszer jártam ott, de szegény párom még nem volt, így mindenképpen szeretne elmenni. A ivóvíz miatt ne aggódom, mert azt tudom, hogy minden sarkon az újságárusoknál is lehet vizet kapni Sapkát már vett magának és azt már tudjuk, hogy nem szabad nagyon szabadon hagyni sok testrészt, mert igen csak megéghetünk. Én ngyon bírom a meleget,ő kevésbé, de remélem minden gond nélkül sikerül egy csodás napot töltenünk Athénban.
Nagyon szépen köszönöm a választ. Valóban, ahogy írtad, ilyen helyzetben érdemes elgondokodni, hogy el tudunk-e jutni valami strandra, de valami hűsítő minenképpen kellene, mert sajnos a bartánőmnek egy idő után bedagad a lába és bizony ilyenkor kell neki egy kis hűsítés, vagy pihenés. Ezért is gondoltuk a fürcsit, de nem tudom esetleg milyen lehetőségek lennének. Nem tudom talán van valahol egy kis szökőkút ahol egy picit le tudja hűteni a lábát...
Szia!
Hát sajnos nem igen tudok más hűsítő-pihenőt, illetve ilyen medencés strand van, de oda is el kell jutni és ráadásul belépő is van.
Van a Szintagmán egy nagy szökőkút és az Ermou utca elején kettő kisebb, de nem hiszem, hogy az alkalmas lábásztatásra... és még a kutyámnak sem hagyom, hogy igyon belőlük...
Található még elszórtan több más szökőkút is, de még sosem láttam senkit lábat áztatni bennük. Talán leginkább higiéniai okai vannak. Ha az a több millió turista...
Viszont ha ilyen gondja szokott lenni, menjen el orvoshoz, mert itt most jócskán 30-40 fok között van a hőmérséklet és például az Akropolisz tetején nem egyszer megy negyven fok fölé, meg is közelítheti az 50-et! Én egyszer személyesen, július második felében láttam 52 fokot fent!
Szóval hozzatok gyógyszert, kenőcsöt meg pár hasonló dolgot, ha ilyen egészségügyi problémái vannak a barátnődnek! Komolyan mondom!
És valamilyen sapka, kalap, kendő, fejfedő feltétlen legyen! Hűsölni lehet parkokban, egy-egy kávézóban, tavernában.
És sok-sok víz!
Az utcán mindenhol kaphatóak hűtött ásványvizek azokban a kis trafikokban, amikbe minden fele bele lehet botlani.
Fél literes: 0,50 euró, 1,5 literes: 1 euró (általában)
Annak idején az Akropolisz bejáratánál ki is volt téve egy figyelemfelhívó tábla, hogy fejfedő és egy palack víz ajánlott fejenként. Mostanában nem néztem, hogy kint van-e még
De van ingyen mosdó az Akropolisznál, ott arcot lehet mosni, persze az egyéb ott végezendő dolog mellett, illetve vannak ivócsapok is elhelyezve - legalábbis régebben voltak...
A fiam és a barátnője augusztus végén készülnek Athénba. Kicsit aggódtunk az elmúlt hetekben, hogy biztonságban utazhatnak e.
Mi a helyzet Athánban? Vége a tüntetéseknek/összecsapásoknak?
Napok óta semmit nem hallani a hírekben.
Köszi!!!
Teljes a nyugalom, már ami az utcákat illeti...
Hogy augusztusig mi és hogyan alakul, változik, ki tudja.
Néha este összejönnek páran a téren "kiabálni", de ez már csak gyenge árnyéka annak, ami előtte ott zajlott.
És tegnapelőtt délután már a vaskorlátokat sem láttam a Parlament előtti téren, amikor arra kocsikáztam...