Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Bohóc | #2696 Üzenet | 2005-10-09 10:14:44 |
Szia Kriszta !

Nem kell semi rosszra gondólni a ferrarit és engem illetõen csak eszmecserét fólytattunk a Görög szokásokról !
  Kriszta35 | #2697 Üzenet | 2005-10-09 10:21:55 |
Kedves Bohóc!

Ezt csak egy ártaltan poén akart lenni icon_redface.gif

kriszta
  Bohóc | #2699 Üzenet | 2005-10-09 10:30:58 |
Kedves Kriszta!

Nem vettem komolyan biztos voltam benne hogy csak pojén az egész!

pohóc
  Ferrari | #2717 Üzenet | 2005-10-09 16:08:22 |
Szia Kriszta!

Én is nagyon szeretem a gyrost, meg a tengeri herkentyûket no és a görög salátákat!


Puszi!

icon_razz.gif
  Rebeka | #2719 Üzenet | 2005-10-09 19:31:24 |
A tengeri herkentyûk a kedvenceim. Annál is inkább, mert ott frissen kaphatóak, itthon ez macerásabb.
A polip elkészítésének módja igen csak érdekelne. Van valakinek egy jó receptje?
A lányaim még nem ettek, mert sok évvel ezelõtt egyedül mentek le a partra ( ott volt elõttünk icon_lol.gif ) és visszafele találkoztak a szemközti étterem elõtt egy válfán polippal. Akkor nem tudták mi az, én pedig felelõtlenül válaszoltam: a vacsoránk. Azóta nem eszik, bár talán már meg lehetne újból próbálni. icon_lol.gif
  Kriszta35 | #2724 Üzenet | 2005-10-10 08:52:30 |
Szia Rebeka!

Éppen amit a Hadnaggyal fordítunk recept tudod/a nyúzott macska/, szóval az polipos recept, az összetevõig vagyunk meg vele.
A címe: Polipjavával készült lepény.

Ha kész lesz leírom Neked.

Puszillak

Kriszta
  Ferrari | #2730 Üzenet | 2005-10-10 13:09:57 |
Sziasztok!


Én nagyon szeretem a tengeri herkentyûket, de valahogy a polip nem jött be. Ez nem ízlett. icon_eek.gif
  Bohóc | #2733 Üzenet | 2005-10-10 13:38:17 |
Sziasztok!


A polip is lehet jó ha jólvav elkészítve lehet hogy azon a helyen nem tudták areceptet!
  Ferrari | #2737 Üzenet | 2005-10-10 14:15:35 |
Te tudod ?

Akkor nosza rajta írj egy jó polipos receptet.
  Bohóc | #2753 Üzenet | 2005-10-10 17:56:15 |
Szia ferrari!


Receptet azt nem tudok írni de ettem már jó néhényszór kálámárit nem mondom hogy mindenhól egyformán csinálták
nálam is elõfordult már hogy olyan helyen rendeltem hogy nem volt az igazi!
  Ferrari | #2759 Üzenet | 2005-10-10 20:32:43 |
Bohóc!

Most nem a tintahalról volt szó, hanem a polipról.
Mellesleg a tintahalat nagyon szeretem.
  Vadevezõs | #2760 Üzenet | 2005-10-10 21:07:31 |
a gyros tényleg fincsi,na meg persze a sali ismost kóstoltam egy görög nemzeti ételt cserépedényben sütik nem jön be a neve lényeg az hogy fincsi.
  Kvalcsi | #2766 Üzenet | 2005-10-11 09:20:24 |
Szia Bohóc!
A polip az Octopus, a tintahal az Kalamari, a kagyló pedig Mídia.

Nagyon sok függ attól, hogy mennyire frissen tálalják a Kalamarit. Hydra szigetén jöttem rá, hogy isteni puha, ha azonnal tálalják, és ahogy hül ki, úgy szíjasodik. Elötte csak egyszer ettem, és az bizony nem ízlett. Ebben a tavernában a párom rendelte, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyire más, és sokkal finomabb.
  Foxi | #2772 Üzenet | 2005-10-11 12:32:01 |
Vadevezõs!
Én is ettem már ilyen cserépedényes dolgot, de nekem sem jut eszembe se a neve sem pedig az, hogy mi volt benne. Még Asprovaltan kinálta a vendéglõs. Azóta sem láttam sehol ilyet. De nem muszaka volt.
Üdv Foxi
  Kvalcsi | #2773 Üzenet | 2005-10-11 12:38:32 | Polipfasírt
Sziasztok!
Itt küldöm Nektek az octapus, azaz a polipfasírt receptjét.

Hozzávalók:
- 1 kg polip
- 3 db tojás
- 2 db közepes vöröshagyma
- egy marék apróravágott petrezselyem
- annyi morzsa, amennyit felvesz
- só, és bors

A fagyasztott polipot hagyd kiengedni, és egy nagy tálban bõ vízzel jól mosd át. Kuktában kb. 30 percig fõzd annyi vízben, hogy ellepje. Ezután egy szûrõben hagyd lecsöpögni, majd mikor annyira kihült, hogy kézzelfoghatóvá válik vágd le a lábait, és húzd le a tapadókat tartalmazó külsõ bõrét. Ezután a visszamaradó testrész közepébõl dobd ki a fejet a szemekkel. A megmaradt hasrészt is tisztítsd meg (vakard le a bõrét), majd alaposan mosd át. Az így kapott fehér husikat vágd darabokra, majd daráld le. Dolgozd össze a 3db felvert tojással, a két felmixelt hagymával, az apróravágott petrezselyemmel, sóval, borssal, és annyi morzsával amennyi ahhoz kell hogy lágy, de formálható fasírtokat tudjál gyúrni. Forró olajban ugyan úgy süsd ki, mint a "normál" fasírtot. Tzazikivel vagy görög salátával tálald.

Jó étvágyat mindenkinek!

Üdv.:
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu