A tengeri herkentyûk a kedvenceim. Annál is inkább, mert ott frissen kaphatóak, itthon ez macerásabb.
A polip elkészítésének módja igen csak érdekelne. Van valakinek egy jó receptje?
A lányaim még nem ettek, mert sok évvel ezelõtt egyedül mentek le a partra ( ott volt elõttünk ) és visszafele találkoztak a szemközti étterem elõtt egy válfán polippal. Akkor nem tudták mi az, én pedig felelõtlenül válaszoltam: a vacsoránk. Azóta nem eszik, bár talán már meg lehetne újból próbálni.
Éppen amit a Hadnaggyal fordítunk recept tudod/a nyúzott macska/, szóval az polipos recept, az összetevõig vagyunk meg vele.
A címe: Polipjavával készült lepény.
Receptet azt nem tudok írni de ettem már jó néhényszór kálámárit nem mondom hogy mindenhól egyformán csinálták
nálam is elõfordult már hogy olyan helyen rendeltem hogy nem volt az igazi!
Szia Bohóc!
A polip az Octopus, a tintahal az Kalamari, a kagyló pedig Mídia.
Nagyon sok függ attól, hogy mennyire frissen tálalják a Kalamarit. Hydra szigetén jöttem rá, hogy isteni puha, ha azonnal tálalják, és ahogy hül ki, úgy szíjasodik. Elötte csak egyszer ettem, és az bizony nem ízlett. Ebben a tavernában a párom rendelte, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyire más, és sokkal finomabb.
Vadevezõs!
Én is ettem már ilyen cserépedényes dolgot, de nekem sem jut eszembe se a neve sem pedig az, hogy mi volt benne. Még Asprovaltan kinálta a vendéglõs. Azóta sem láttam sehol ilyet. De nem muszaka volt.
Üdv Foxi
Sziasztok!
Itt küldöm Nektek az octapus, azaz a polipfasírt receptjét.
Hozzávalók:
- 1 kg polip
- 3 db tojás
- 2 db közepes vöröshagyma
- egy marék apróravágott petrezselyem
- annyi morzsa, amennyit felvesz
- só, és bors
A fagyasztott polipot hagyd kiengedni, és egy nagy tálban bõ vízzel jól mosd át. Kuktában kb. 30 percig fõzd annyi vízben, hogy ellepje. Ezután egy szûrõben hagyd lecsöpögni, majd mikor annyira kihült, hogy kézzelfoghatóvá válik vágd le a lábait, és húzd le a tapadókat tartalmazó külsõ bõrét. Ezután a visszamaradó testrész közepébõl dobd ki a fejet a szemekkel. A megmaradt hasrészt is tisztítsd meg (vakard le a bõrét), majd alaposan mosd át. Az így kapott fehér husikat vágd darabokra, majd daráld le. Dolgozd össze a 3db felvert tojással, a két felmixelt hagymával, az apróravágott petrezselyemmel, sóval, borssal, és annyi morzsával amennyi ahhoz kell hogy lágy, de formálható fasírtokat tudjál gyúrni. Forró olajban ugyan úgy süsd ki, mint a "normál" fasírtot. Tzazikivel vagy görög salátával tálald.