Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bohóc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2696 Üzenet linkje2005-10-09 10:14:44 

Szia Kriszta !

Nem kell semi rosszra gondólni a ferrarit és engem illetõen csak eszmecserét fólytattunk a Görög szokásokról !

# 212
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2697 Üzenet linkje2005-10-09 10:21:55 

Kedves Bohóc!

Ezt csak egy ártaltan poén akart lenni icon_redface.gif

kriszta

# 213
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bohóc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2699 Üzenet linkje2005-10-09 10:30:58 

Kedves Kriszta!

Nem vettem komolyan biztos voltam benne hogy csak pojén az egész!

pohóc

# 214
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2717 Üzenet linkje2005-10-09 16:08:22 

Szia Kriszta!

Én is nagyon szeretem a gyrost, meg a tengeri herkentyûket no és a görög salátákat!


Puszi!

icon_razz.gif

# 215
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2719 Üzenet linkje2005-10-09 19:31:24 

A tengeri herkentyûk a kedvenceim. Annál is inkább, mert ott frissen kaphatóak, itthon ez macerásabb.
A polip elkészítésének módja igen csak érdekelne. Van valakinek egy jó receptje?
A lányaim még nem ettek, mert sok évvel ezelõtt egyedül mentek le a partra ( ott volt elõttünk icon_lol.gif ) és visszafele találkoztak a szemközti étterem elõtt egy válfán polippal. Akkor nem tudták mi az, én pedig felelõtlenül válaszoltam: a vacsoránk. Azóta nem eszik, bár talán már meg lehetne újból próbálni. icon_lol.gif

# 216
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2724 Üzenet linkje2005-10-10 08:52:30 

Szia Rebeka!

Éppen amit a Hadnaggyal fordítunk recept tudod/a nyúzott macska/, szóval az polipos recept, az összetevõig vagyunk meg vele.
A címe: Polipjavával készült lepény.

Ha kész lesz leírom Neked.

Puszillak

Kriszta

# 217
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2730 Üzenet linkje2005-10-10 13:09:57 

Sziasztok!


Én nagyon szeretem a tengeri herkentyûket, de valahogy a polip nem jött be. Ez nem ízlett. icon_eek.gif

# 218
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bohóc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2733 Üzenet linkje2005-10-10 13:38:17 

Sziasztok!


A polip is lehet jó ha jólvav elkészítve lehet hogy azon a helyen nem tudták areceptet!

# 219
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2737 Üzenet linkje2005-10-10 14:15:35 

Te tudod ?

Akkor nosza rajta írj egy jó polipos receptet.

# 220
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bohóc
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2753 Üzenet linkje2005-10-10 17:56:15 

Szia ferrari!


Receptet azt nem tudok írni de ettem már jó néhényszór kálámárit nem mondom hogy mindenhól egyformán csinálták
nálam is elõfordult már hogy olyan helyen rendeltem hogy nem volt az igazi!

# 221
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2759 Üzenet linkje2005-10-10 20:32:43 

Bohóc!

Most nem a tintahalról volt szó, hanem a polipról.
Mellesleg a tintahalat nagyon szeretem.

# 222
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vadevezõs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
373 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#2760 Üzenet linkje2005-10-10 21:07:31 

a gyros tényleg fincsi,na meg persze a sali ismost kóstoltam egy görög nemzeti ételt cserépedényben sütik nem jön be a neve lényeg az hogy fincsi.
# 223
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2766 Üzenet linkje2005-10-11 09:20:24 

Szia Bohóc!
A polip az Octopus, a tintahal az Kalamari, a kagyló pedig Mídia.

Nagyon sok függ attól, hogy mennyire frissen tálalják a Kalamarit. Hydra szigetén jöttem rá, hogy isteni puha, ha azonnal tálalják, és ahogy hül ki, úgy szíjasodik. Elötte csak egyszer ettem, és az bizony nem ízlett. Ebben a tavernában a párom rendelte, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyire más, és sokkal finomabb.

# 224
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#2772 Üzenet linkje2005-10-11 12:32:01 

Vadevezõs!
Én is ettem már ilyen cserépedényes dolgot, de nekem sem jut eszembe se a neve sem pedig az, hogy mi volt benne. Még Asprovaltan kinálta a vendéglõs. Azóta sem láttam sehol ilyet. De nem muszaka volt.
Üdv Foxi

# 225
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#2773 Üzenet linkje2005-10-11 12:38:32  Polipfasírt

Sziasztok!
Itt küldöm Nektek az octapus, azaz a polipfasírt receptjét.

Hozzávalók:
- 1 kg polip
- 3 db tojás
- 2 db közepes vöröshagyma
- egy marék apróravágott petrezselyem
- annyi morzsa, amennyit felvesz
- só, és bors

A fagyasztott polipot hagyd kiengedni, és egy nagy tálban bõ vízzel jól mosd át. Kuktában kb. 30 percig fõzd annyi vízben, hogy ellepje. Ezután egy szûrõben hagyd lecsöpögni, majd mikor annyira kihült, hogy kézzelfoghatóvá válik vágd le a lábait, és húzd le a tapadókat tartalmazó külsõ bõrét. Ezután a visszamaradó testrész közepébõl dobd ki a fejet a szemekkel. A megmaradt hasrészt is tisztítsd meg (vakard le a bõrét), majd alaposan mosd át. Az így kapott fehér husikat vágd darabokra, majd daráld le. Dolgozd össze a 3db felvert tojással, a két felmixelt hagymával, az apróravágott petrezselyemmel, sóval, borssal, és annyi morzsával amennyi ahhoz kell hogy lágy, de formálható fasírtokat tudjál gyúrni. Forró olajban ugyan úgy süsd ki, mint a "normál" fasírtot. Tzazikivel vagy görög salátával tálald.

Jó étvágyat mindenkinek!

Üdv.:

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu