A kérdésedre válaszolva pocsék! Én minden évben kinn voltam, de ennyire gyér kínálattal még nem találkoztam. Régebben az "A" pavilonban a külföldi utakat (is) kínáló utazási irodák voltak. A hazai célpontokat általában a "B" pavilonban lehetett megtalálni. Idén az "A" pavilon fele volt a külföldi utakat értékesítő iroda, a másik fele Magyarországra kínált üdüléseket. Nagyon sok iroda kinn sem volt (Aeolus, Best Reisen, Medina Tours, stb.)
Szóval tényleg rosszabb évről-évre. Lehet, hogy jövőre már mi sem megyünk ki, mert felesleges pénzkidobás. Idén ugyan ingyen mentünk be, mert a tavalyi a bombariadó miatt érvényes volt idén is a jegyünk.
Nem budapesti révén mi sem mentünk fel az Utazási Kiállításra. (Egyszer régebben voltunk amúgy). Majd lesz nálunk is, ami ingyenes, oda elmegyek, de csak katalógusokat gyűjteni. Így is van már pár darab (Ibusz, Neckermann, Apollon), szinte minden fent van a neten, de jó azért nézegetni a katalógusokat.
Egyrészt, másrészt pedig a fővárosi utasoknak készült, ahol egyébként is sok utaztató székel. A vidéki utasoknak nem éri meg felautózni, mert elviszi a hasznot, amivel ott esetleg olcsóbban tud foglalni. A vidéki irodák ezért fixen számíthatnak a vonzáskörzetük törzsutasaira, és sok esetben pont a meglévő, fix ügyfélkör miatt olcsóbbak is...
Mindig korán szoktam helyet foglalni, de még ilyenre nem emlékszem, hogy az utolsó két hétre minden elkelt pl: Thassosra. Arra gondoltam, hogy talán tartalékolnak a kiállitásra. A hirekből azt lehetett tudni, hogy szerényebb, de nagy területen volt a kiállitás. Ezek szerint a forma meg volt, csak a tartalom lett kevesebb.
Köszi. vikso
Szerintem egyre rosszabb a kiállítás. Mivel mi már lefoglaltuk előbb, megpróbáltam térképeket vagy valami ismertetőt összeszedni, de semmi. Athénről például 1 helyen találtam, de ott is angol meg német nyelvű volt. Belföldről ugyanazokat az ismertetőket kaptuk, mint tavaly. Szóval nálunk eldöntött tény, hogy jövőre már el sem megyünk.
Tegnap voltunk az Ibuszban foglalni az ismerősnek Sarti előszezont,-köszönet azoknak,akik segitettek a választásban-.Ott mondták,hogy idén nyártl már nem a Németh travel buszait használják,hanem egy pécsi céggel-Ikarusz travel-kötöttek szerződést...sokan irták.hpgy az Ibusz egyetlen hibája a buszos szállitás.Hát,lehet,hogy ez megoldódott!
Igen, egyénileg megoldható, de 10 éjszakás buszos útra nem nagyon lehet találni. A két turnus pedig drága, mert ott gyakorlatilag kétszer fizettetik meg az utazást, ahol nem, azok az utak pedig alapból drágábbak, és az nekem már egy picit hosszú időtartamilag és pénztárcailag is. Tavaly és tavalyelőtt 10 éjszakás buszos úton voltam Sartin ill. Leptokáriában, ami tökéletes megfelelt árban és időtartamban is, de az az iroda sajnos megszűnt.
Mi mindig 10napos vagy 2 hetes nyaralásra mentünk és mindenhol találtunk eddig ilyet.Idén is így tervezzük vagy autóval,egyénileg.
Mi eddig Apollonnal,Ibusszal,Grandtourssal,Kalandozással és First classal mentünk.
Mondjuk nem néztem végig én se a katalógust. Macsosz semmi baj:)
Stavrosba kocsival érdemes menni. Köszi Juhi, hogy megtaláltad.
Kár, hogy olyan kevés 10 éjszakás nyaralás van....