Teljesen egyetértek veled!
Ha én nem mondhatom hogy kevesebbet fogok befizetni mint ami a meghirdetett összeg, akkor ők se mondják hogy többet fizessek be...
Bár egyet értek a gondolatmenteddel, de pont ennek kiküszöbölésére szerepelnek az irodák szerződésében azok a mondatok amik úgy kezdődnek, hogy az "Az Utazási Iroda jogosult..." és amikor aláírjuk a szerződést, akkor sajna ezt is elfogadjuk
Persze az utasnak is lehetősége van elállni, de ez néha többe kerül, mint kifizetni a különbözetet
Az ilyen pontokkal lehet élni és visszaélni egyaránt, ezt utaztatója válogatja.
Sziasztok!
Véleményem szerint,- mintha valahol olvastam is volna,- amennyiben
a teljes összeg kifizetésre került, már nem lehet árat emelni.
Amennyiben erre a szerződésben külön nem térnek ki, akkor minden befizetésre érvényes.
Olvastam olyan utazási szerződést, ahol az általad felvetett passzus szerepel: "A teljes részvételi díj befizetése után árat nem emelünk."
Felhívtam az utazási irodát, amellyel megyünk. Az áremelésről csak annyit tudtam meg, hogy a Grand Tours még nem szándékozik emelni, de ha az euró árfolyam így marad, akkor kénytelenek lesznek.
Ha már ki van fizetve a teljes ár, akkor ők nem szoktak ahhoz hozzányúlni, holott az utazási szerződésben erről egy szó sem esik. Most azon gondolkodom, hogy átutalom azt a 66000 Ft-ot, amivel még tartozunk, és így közel tízezret spórolok, ha a későbbiekben árat emelnek.
Szia Csutek!
Én most néztem meg a Grand Tours prosiban és az " Általános Utazási Feltételek" rovatban a 7. pontban bizony szerepel, mégpedig úgy, hogy ha 8%-ig emelnek, nem léphetsz vissza az úttól, de maximum az indulás előtt 20 nappal. 8% emelés felett viszont visszaléphetsz és kötelesek teljes egészében visszaadni a pénzt.
Ettől eltekintve a Grand nem szándékozik emelni. Mondjuk nekem nem is tudna, mert már belül vagyok a 20 napon. Szerintem is jól teszed, ha befizeted a penyát.
Üdv: Josza
Kedves utastársak én is mint egy szegényebb utazó engem is rosszul érintenek ilyen és ehhez hasonló emelések de nem akkarok senkit megbántani,de mikor befizetsz egy útra érdemesebb megkérdezni hogy milyen eu-áron garantálják azokat az árakat amiket befizettetek-ünk és sajnos ha az eu igy áll elkelfogadni.Mert én vettem a bátorságot és végig kérdeztem a nagyobb irodákat és emlékeim nem csalnak én mindegyiket beirtam ide a forumra.Sőt az apróbetüt is végig kell olvasni és nem ér meglepetés mert a szerzödésekben feketén-fehéren levan irva hogy a változtatás jogát fentartják.Ha ez elkerüli a figyelmeteket sajnos ez van ezért kár lenne minden irodát leirni mindenki válalta aki irodával megy, mert aláirta a szerzödést
Szia Csutek!
Én most néztem meg a Grand Tours prosiban és az " Általános Utazási Feltételek" rovatban a 7. pontban bizony szerepel, mégpedig úgy, hogy ha 8%-ig emelnek, nem léphetsz vissza az úttól, de maximum az indulás előtt 20 nappal. 8% emelés felett viszont visszaléphetsz és kötelesek teljes egészében visszaadni a pénzt.
Ezt én is olvastam már, és ekkor értettem meg, hogy ha 10%-al emelkedik az árfolyam, akkor miért csak nyolccal emmelik az árat.
Csak azért telefonáltam, hogy felkészülhessek az esetleges emelésre. De ott még nem tartanak. Sőt! Mielőtt befizettünk, az is fel tűnt, hogy ugyan azok az árak szerepelnek az idei katalógusukban, amik a tavalyiban voltak.
Ha ez elkerüli a figyelmeteket sajnos ez van ezért kár lenne minden irodát leirni mindenki válalta aki irodával megy, mert aláirta a szerzödést
Én például, egyetlen irodát sem írok le azért, mert az árfolyam változás miatt, árat kell emelnie. Tudomásul veszem és fizetek. 2006-ban már megtettem. Akkor 12000 forintom bánta, de egy csöppet sem bánkódtam miatta, mert szuper két hetet töltöttem Görögországban.
Én például, egyetlen irodát sem írok le azért, mert az árfolyam változás miatt, árat kell emelnie.
Sziasztok,
persze, az árfolyamváltozás természetes dolog, az odáig nem is lenne baj, hogy áthárítják a vevőre a kockázatot, csak az a bosszantó, hogy arról viszont még sosem hallottam, hogy ugyanezek az irodák akkor, amikor kedvező irányba változott az árfolyam, akkor árat csökkentettek volna...
Ez teljesen rendben lenne, ha a dolog fordítva is működne. Mikor az euro tavaly 234 Ft volt egy utazási iroda sem térített vissza árfolyam különbözetet. Szerintem az árfolyam változásának az iroda üzleti kockázatába kéne beleférnie. Egyébként pedig tisztán látszik, hogy a jobb irodák nem is jönnek elő ilyen pitiáner behajtósdival.
Hoppá, így jár, aki visszafelé olvas... Egyre járt az agyunk Josza, és nem is csodálom...
Szerintem csak annak az irodának lenne joga most elkérni az árfolyamkülönbözetet, amelyik tavaly nyáron visszaadta azt az utasainak (nem mintha tudnék ilyenről)... Aki pedig nem, az viselje a következményeit vagy hirdesse meg euróban az árait...
Szerintem csak annak az irodának lenne joga most elkérni az árfolyamkülönbözetet, amelyik tavaly nyáron visszaadta azt az utasainak (nem mintha tudnék ilyenről)... Aki pedig nem, az viselje a következményeit vagy hirdesse meg euróban az árait...
Na igen! Én már nagyon szeretném, ha euróban számolhatnánk itthon is.
Mondjuk, én már évek óta abban számolok, mert abban állapítják meg a terményem árát.
Bocs az off-ért!
Szia gáborpapo!
Tegnap az Aeolus bemondta a piros ászt, kevés jelentkező miatt lemondták a Dél-Krétai utat.Bár egy héttel ezelött amikor a hátralékot befizettem, már akkor is tudhatták, mégis elfogadták a befizetést. Drukkolok, ősszel neked sikerüljön.