Sokat olvasom az oldalt és nagyon sok infót találok. Tavaly Sartin voltunk és mire odaértünk mindent tudtam mi hol van, mennyibe kerül, apartmanok stb..Köszönöm nektek.
Most Asprovaltat néztem ki magunknak, kérdezném Tőletek, hogy mennyiben hasonlít Sartira, homokos partja van-e, lassan mélyül-e a tenger?Köszönöm előre is a segítséget. Üdv: Heni
Homokos a partja, illetve közvetlen a víznél aprókavicsos. A víz elég gyorsan mélyül.
Más jellegű üdülőváros, mint Sarti, de összességében nagyon kellemes hely Asprovalta is, én ajánlom mindenkinek. Van egy pár Asprovalta illetve Vrasna című fotóalbum, nézd meg őket, és látni fogod, milyen!
Aug. 7-én indulunk Asprovaltára. Az Andreas apartmanban foglaltunk helyet. Eddig még nem találtam infót róla, képet is csak egyet. Tud valaki vmilyen infót róla?
Sziasztok!
Most indulunk 2 óra mulva Vrasnára:)))
Szeretnénk tudni van -e piac ott, vagy a közeli Asprovaltán???
Ha tud valaki válaszoljon:))))
Köszi
Ildi
Sziasztok!
Most indulunk 2 óra mulva Vrasnára:)))
Szeretnénk tudni van -e piac ott, vagy a közeli Asprovaltán???
Ha tud valaki válaszoljon:))))
Köszi
Ildi
Szia!
Először is jó utat!!!!!
Másodszor: piac a közeli Stavroson van, csütörtökönként az ófalui részen, vagy Lidl van Vrasnán, ha olcsóbban vásárolnátok.
Nos... sajnos véget ért a nyaralás. Voltak apró kétségeim Asprovaltával kapcsolatban, mert elég vegyes értékeléseket olvastam róla, de így hogy ott voltam elmondhatom, véleményem szerint méltánytalanul van elhanyagolva a magyar nyaralók részéről. Csodálatos és nagyon barátságos üdülőhely. Készítettem pár képet, majd felrakom az albumaimba. Az egyetlen fura dolog a tengerpartja lehet, mert kavicsos és nem homokos, de szerintem ez sem olyan nagy hátrány. Illetve a felső rész ahol napozni lehet ott nagyon finom homok van, csak közvetlen a part kavicsos. Sokan érdeklődtek a Lidl-ről, de az elég messze van, ha csak nem bérelsz valamilyen járművet. Mi megtettük. Béreltünk egy autót, aminek csak 25 EUR volt az ára 24 órára és ezzel bejártuk a környéket, sőt még Stavroson és Uranopolisban is voltunk Azért döntöttünk az autó mellett, mert egy robogó 12 órára 18 EUR volt így szerintem jobban megérte egy kis autót bérelni Sokan írtak a sétáról Vrasnára. Nos... mi minde nap átmentünk Vrasnára, valóban csak pár perc séta. Ott több magyar van valami miatt, de ők is átsétáltak Asprovaltára,mert ott esténként nagyobb élet van. Vrasna valahogy csendesebb, de ott is nagyon klassz kis üzletek és éttermek vannak Majdnem mindenhol tudnak egy picit magyarul, de ha ismersz pár görög szót vagy mondatot azonnal a szívükbe zárnak Asprovaltában nagyon sok szerb és bolgár nyaraló van, akiket nem nagyon kedvelnek és minket is úton útfélen szerbűl szólítottak meg,de mikor megtudták hogy magyarok vagyunk, azonnal megváltoztak
Hiányolják a magyarokat, kérdezgetik, hogy hol vannak a magyarok? Az idő szerencsére csodálatos volt, kivéve az érkezés napját, amikor szakadt az eső Már az elinduláskor rossz idő volt és a busz is kicsit később jött, aztán a határon a szerb és török vendégmunkások rohama miatt órákig kellett állni
Megérkezéskor akkora eső volt hogy alig tudtunk kimozdulni, nagy nehezen eljutottunk az eligazításra, aztán gyorsan beültünk az egyik vendéglőbe, ami nagyon rossz választás volt. 7.5 EUR-ért nagyon pocsék souvlakit kaptunk, aztán észrevettük hogy mások is nagy ívben elkerülik ezt a vendéglőt A nevét nem tudom sajnos, de a nagy Sándor téren van a sarkon a táblánál és sárga feliratos táblája van. Nos őket nem ajánlom. Nagyon kedves kiszolgálás és 20 % kedvezmény van viszont Antonisz vendéglőjében, ahol családi hagyományok szerint készítik a tengeri herkentyűket és a tzatzikit. Érdemes beülni, mert tényeg nagyon kedvesek és finom a kaja is. Utána mindig kaptunk ajánékba dinnyét Amúgy a főutcán is nagyon sok kis bolt és kajálda van érdemes meglátogatni őket. Mindenhol nagyon kedvesek és aranyosak
Ha valakinek van valami kérdése nagyon szívesen válaszolok. Ja, majdnem elfelejtettem a LIDL témát. Szóval Vrasnában van egy nagy diszkont áruház, oda érdemes átsétálni. Az Aprovalta - Vrasna út mellett a vidámpark és egy kis sport pálya között lehet átmenni, de onnan már lehet látni, nagy sárga épület kék felírattal