Írd meg a szállásadónak amikor átutaltad a pénzt és kérd meg, hogy írja meg, ha megérkezett a számlájára, egyúttal véglegesítse a foglalásod. Pontos adatok kellenek a kinti bankról és számláról beleértve a bank kódját is (pl. az OTP Bank BIC-je [SWIFT azonosítója]: OTPVHUHB).
Megjegyzem, hogy az átutalás nem egy olcsó mulatság, s problémás esetleges megengedett időn belüli lemondás esetén a pénz visszaszerzése (van, hogy levonják a bankköltséget + van árfolyamveszteség is). Én addig keresgélek és válogatok a szállások között a neten, amíg szinte mindent tudok róla, beleértve az árat is, akkor kiválasztom a megfelelőt, s csak annak írok konkrétan rákérdezve, hogy van-e hely, mert foglalni szeretnék. A többi szóba jöhető szállás a válaszig tartalék. A levél legyen udvarias, kicsit személyes (nem csak szabvány szöveg). Ha nem válaszol egy héten belül, akkor bemásolva az eredeti levelet rákérdezek, hogy megkapta-e, s kérem, válaszoljon, mert foglalni szeretnék. Ezt már komolyan szokták venni. Ha van hely, akkor foglalok és megadok minden személyes adatot. Ha valamiért a végén mégsem tetszik, akkor nagyon udvariasan megköszönve a fáradozását közlöm, hogy ..... mégsem. Én az utóbbi tíz évben mindössze kétszer voltam kénytelen előleget utalni (görög utazási irodának, finn magánszemélynek), panziónak, apartmanháznak, szállodának soha.
Szia Albert! No, ez az az opció, amire nem tudok neked válaszolni, mert saját tapasztalatom még nincs. Eddig én tulajtól úgy foglaltam, hogy nem kért előleget. De szerintem a levelezés meg a pénzbefizetés elismervénye marad neked, és az elég is. (Minden esetben érdemes viszont a nyaralásra tartalék pénzzel menni, ha esetleg rossz meglepetés érné az embert, ne legyen meglőve. De ez csak vészforgatókönyv, amire nincs szükség, ha számol vele az ember. )
A travel.hellasz.hu-t nem tudom, én eddig szerintem mindenhonnan kaptam választ (bár nem innen mazsoláztam címeket). Nemrég valaki más is panaszkodott, hogy nem válaszolnak neki, nem tudom, miért, nekem szinte csak jó tapasztalataim vannak (ált. egy héten belül jön a válasz, sőt gyakran egy nap alatt). Érdemes esetleg ilyenkor más elérhetőségüket is megkeresni (esetleg megnézni szállásfoglaló oldalon őket), ha meg nem jön válasz, akkor kuka.
Albert | #197768 | 2013-01-18 18:11:27 | Válasz a #197725. hsz-ra
Szia Pontikos !
Mi a tulajtól direktbe szeretnénk szállást foglalni Thassoson. Az idő, ár már egyeztetve van, az utolsó e-mail-ben tájékoztatott, a foglalás 25% átutalásával történik. Csak azzal nem vagyok tisztában, hogy ilyenkor kapok-e valamilyen elismervényt vagy csak a levelezés marad, hivatkozásként a foglalásra. Továbbá a Travel-Hellasz.hu-n már egy hete elküldtem 6-8 pargai szállásra az árajánlatkérést és ezt azóta még kétszer megismételtem. De eddig semmilyen választ nem kaptam. Ez természetes vagy csak a foglalásokra szoktak reagálni. Köszi az eddigi infókat.
Szállásfoglaló oldalt használsz (pl. booking, agoda, ilyesmik), vagy közvetlenül tulajtól? Mert teljesen eltérő lehet a dolog. Amikkel eddig én találkoztam (aztán a többiek majd kiegészítenek):
A foglalásról minden esetben kapsz egy visszaigazolást - ahol előre kell fizetni (leemelik a számláról vagy zárolják), ott a fizetés teljesítésével együtt. Aztán van olyan opció is, hogy kapsz egy hivatalos e-mailt a foglalásról, és a helyszínen fizetsz. És van olyan, hogy a tulaj ír mindössze egy pár sort, hogy okés, szeretettel vár, és a helyszínen fizetsz.
Szeretném olyan emberek segítségét kérni, akik rendszeresen foglalnak szállást külföldön neten keresztül. Mikre kell figyelni, hogy biztos legyen a foglalás ? Előleg utalása előtt vagy után milyen visszaigazolást kell kérni
( előlegszámla, foglalás visszaigazolás...stb ? Esetleg mi a szokásos folyamata egy ilyen foglalásnak.Segítségeteket előre is köszönöm.
Azt hiszem június-július környékén bukkantam rá erre az oldalra, ami tudomásom szerint nem is egy foglalási oldal csupán szállás árösszehasonlító. Korábban rengeteg időt töltöttem azzal, hogy összehasonlítgattam a különböző foglalási oldalak(booking.com, agoda.hu, stb) árait a kiválasztott szállásra, de ez az oldal pont ebben segít. Július közepén használtam először foglalásra a párizsi utazásunk előtt. Kiválasztottam a szállást aztán a legjobb ajánlatra kattintottam ami átirányított az adott foglalási oldalra ahol elfoglaltam az oldalt. Azóta már kétszer használtam és egyelőre nem volt semmi gondom vele. Érdemes kiprobálni: www.trivago.hu
Jövő héten utazunk Sartira autóval. Érdeklődni szeretnék, hogy ha egyénileg megyünk előzetes szállásfoglalás nélkül kb. mennyiért találnánk apartmanban szállást.
30-35 euróért már lehetséges 2 fő/éj???? Volt mostanában valaki így??? Előre is köszönöm!!!!!!!
Nagyon szivesen!
Csak ilyen ad-hoc jelleggel segitettem, nem vagyok egy óriási Paralia szakértő.
A szállással kapcsolatos kérdésedet mindenképp tedd fel a Paralia topikban is, ott még konkrétabb válaszokat kaphatsz.
Jó éjt!
Kedves Messinia! Köszönöm a válaszokat, szerintem belevágok. Ha nem találok jó árért, akkor 2 naponta úgyis jön haza busz. De még addig olvasgatok itt... Jó éjt!
Magyarul az lenne a kérdés, hogy ha egyénileg kerestek ott helyben szállást, elkérik-e az útleveleket, amikor felveszik az adatokat a szállásfoglalásnál.
Vagy nem jól értettem?
Hmm..útlevél..nagyon sokan már csak személyivel mennek Görögországba,nem hiszem, hogy ez bármilyen gondot okozna.
Ja, és szerintem felesleges keresgetned neten, vagy bárhol szállást, Paralian tuti fogtok találni, talán majd több helyet meg kell néznetek az árak miatt, vagy be kell menni egy-két utazási irodába, és ott is tudnak majd segiteni.
És Panost is meg lehet kérdezni szállásügyben (nagyon szereti a magyarokat, és segit, ha kell szerintem) itt a linkje:
http://www.caravelpanos.gr/?page=4&lang=hu
Ja, és a Paralia topikban azért még rákérdezhetsz a rögtönzött szállásokra.
Szia Gamila!
Szerintem augusztus végén már elképzelhető, hogy fogsz ennyiért szállást találni, érdemes böngészned a Paralia topikban, mert ott is volt már szó ilyen helyben keresgélős szállásról.
Azt nem értem, hogy miért lényeges, hogy hány embernek kérik el a papirjait..lehet, hogy csak az egyikőtökét, de elvileg mivel utaztok, úgyis mindenkénél kell lennie hivatalos iratnak, nem? Bocsánat, csak nem volt tiszta...