Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az Egérszigetre hogy lehet átjutni? Itt olvastam ugyan, hogy kis hajókkal, de 2 személlyel is elindulnak, vagy csak többel? Mennyibe kerül? Mennyi időt lehet ott tölteni? Az a hajó meg is vár minket, vagy másikkal tudunk visszamenni?
Csilla
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az Egérszigetre hogy lehet átjutni? Itt olvastam ugyan, hogy kis hajókkal, de 2 személlyel is elindulnak, vagy csak többel? Mennyibe kerül? Mennyi időt lehet ott tölteni? Az a hajó meg is vár minket, vagy másikkal tudunk visszamenni?
Csilla
Szia!
Mikor én voltam 2001-ben, akkor elindult volna a kis hajó csak kettőkkel 5 perc várakozás után, de jött egy nagyobb társaság és így előbb mentünk. Nem tudom már az árat, de az még drachmás év volt.
A szárazföld és a Vlacherna kolostort összekötő kis földnyelv mellől indulnak a hajók. Pontosan mennyi időt tölt az Egér-szigeten a hajó azt azért nem tudom, mert minket kettőnket vissza kellett hoznia kb. 20 perc után. A buszunkhoz vissza kellett érni időben, így nem tudtunk tovább maradni, pedíg az árban benne volt egy hajókázás is a Korfu városban lévő erődig. Tehát a kérdésedre a válasz, igen, ugyan az a hajó fog visszavinni amelyikkel átmentél az Egér-szigetre.
Mi tavaly voltunk Korfun. Az Egérszigetre tényleg szinte 5 percenként indultak a kishajók. Kb. ugyanígy indultak visszafelé is. Az nem számított mennyien akartak átmenni. Az induláskor fizetsz, visszafelé akkor jössz amikor csak akarsz.
Csilla!
Sűrűn. Csaknem minden településen, és még közben is. Igaz sok kút kicsi ( itt nincs WC, kaja stb. csak üzemanyag). De van sok a nálunk megszokottból is.
Gégé, Kyra, Lacika! Köszönöm a válaszokat.
Még olyan kérdésem lenne, hogy benzinkutak milyen sűrűn (vagy ritkán) vannak a szigeten?
Csilla
Szia Csilla!
Nekünk viszont olyan tapasztalatunk volt a benzikútakkal kapcsolatban, hogy vasárnap nem találtunk nyitva kútat. Vagyis 4ből 1kút volt nyitva.