Az elmúlt években 3x2 hetet töltöttünk Moraitikán /2x kocsival, 1x busszal és kocsit béreltünk/. Aki szeret jönni- menni, annak nagyon jó, /csillagtúrázás/ mert nagyjából hasonló távolságra van a sziget többi része. Viszont a helyi strand nem egy nagy szám, mindenképp javallom az autót vagy motort.
Ne viccelj, ne kérj bocsánatot.
Azért javasoltam a keresőt, mert jó és pontos beállítással sok mindent meg lehet vele találni.
Korfu jó választás, az biztos.
Kavos üdülőhelyet viszont - ugyan nem merült fel, de - egyből lőjétek ki.
Szia
korfu gyonyoru csak ajanlani tudom
Ahogy mas is mondta Kavos felejtos de Sidari ,Paleokastrica jo valasztas lehet
Moraitika is ha van eszkoz mozogni hiszen a sziget kozepen van maga a falu nem nagy durranas de kiindulopontnak jo
Azonkivul Glyfada kornyeken is van egy csomo jo hely
(Pelekas ahonnan az egesz sziget belathato a vilag egyik legszebb naplementeje napfelkelteje lathato ott vagy Mirtiotissa )
Szoval uticelban nincs hiany az biztos
jo nyaralast
Udv
Kriszta
Tud valaki segíteni abban, hogy érdemes-e befizetni egy Parga-Paxi fakultatívra? Mindkét helyről sok szépet olvastam (és priviben is kaptam infót), most csak az érdekelne igazán, hogy ki lehet-e hagyni a motorcsónakos barlangos túrát Paxin és helyette kószálni a kis szigeten? (Korfuról sajnos egyénileg nem lehet megszervezni, legalábbis az általam talált menetrendek nem passzolnak össze).
Szia
hajdanaban danaban amikor en voltam arrafele idegenvezeto akkor abszolut ki lehetett hagyni a barlangos turat az benne sem volt az arban hanem aki akart az helyben fizette be
egyebkent a program tuti a hajout nagyon kellemes es pihenteto a szigetek szepek es ha jol emlekszem vettunk egy csomo ezustekszert nagyon meltanyos aron hogy Pargan vagy Paxoson abban mar nem vagyok biztos
Udv
Kriszta
Nagyon sajnálom, hogy Te és sokan mások így megjárták az 5 Kontinenssel. Egyébként majdnem én is, hiszen az utolsó pillanatig az 5 Kontinens krétai és a Medina tours tunéziai útja volt a pakliban és csak az euró nagyon magas árfolyama miatt voltam kénytelen a Medina mellett dönteni.
Az én véleményem szerint érdemes elmenni Parga-Paxi kirándulásra. Mi ugyan jó régen voltunk (2001.), de akkor nem volt kötelező elmenni a barlagos kirándulásra, csak az ment aki akart. Annak az ára nem is volt benne a fakultatív árában. Az idegenvezető megmondta, hogy aki marad, az hány órakor legyen a hajónál, amivel indultunk vissza Korfura.
Remélem, most tényleg sikerül elutaznotok és kipihenhetitek Magatokat.
Kellemes nyaralást kívánok (a körülményekhez képest)!
Köszönöm a jókívánságokat és az újabb infókat. 40 EUR/fő ez a kirándulás, nem olyan horror öszeg és egyre jobban tetszik a dolog. Ha nem kell barlangozni, hálistennek más szigeteken volt szerencsém gyönyörű barlangokba bejutni vizíbiciklivel (pl Zakynthos), akkor tök jó, hogy lesz egy-két óránk mászkálni Paxin.
Szerintem sem drága, mert gyönyörű kirándulás! Parga is meseszép.
Mi voltunk annak idején a barlangokat is megnézni és így is maradt bőven időnk Paxin is sétálni, sőt még be is tudtunk ülni egy frappéra a visszaindulás előtt.
A Parga-Paxin én is gondolkodtam, illetve még a kalózhajós kiránduláson. Nem tudom melyik legyen, mert két hajókázást azért mégsem akarok. Mennyi a hajóút a elsőn, és mennyi a szabadidő, ha kiköt a hajó?
Én biztosan a Parga-Paxos kirándulást választanám, illetve szeretném is választani, remélem, összejön idén.
2005-ben elmentünk egy olyan hajókázásra, aminek a lényege egy (majdnem) néptelen parton eltölött strandolás, isteni ebéd elköltése és borozás volt, illetve kikötöttünk Kassiopiban és megnéztünk egy gyönyörű barlangot is. Nagyon élveztük!
Parga-Paxos valószínűleg tartalmasabb, érdekesebb, engem most ez vonz leginkább.
Nikóca kérdéséhez csatlakozva én inkább a Parga-Paxi kirándulást választanám, de engem is érdekel, hogy kb mennyi idő lenne Paxi bebarangolására, ha kihagyjuk a barlangászást. Tudom, kvalcsi már ezt nagyjából megválaszolta, de hátha van olyan hellaszos társunk, aki friss élményekkel tud beszámolni.
Kalózhajós kiránduláson voltam már Görögország más részein, így én is inkább a Parga-s kirándulásra voksolnék. Parga is érdekel, mint esetleges következő nyári úticél, és a kis sziget is, mert olvastam róla, hogy olyan gyönyörű...! Csak ne kelljen olyan sokat hajózni, mert volt már, hogy kicsit rosszul voltam. Ezért érdekelne az út hossza.
Van Paxos-Antipaxos topik, úgy emlékszem, ott már olvastam valamit az út hosszáról. De nem akarok hülyeséget mondani.
Szerintem nem olyan vészes - bár én bírom.
Megnéztem az Paxos-Antipaxos topikot amit ajánlottál, gyönyörűek a képek, de sajnos a hajóút hosszáról nincs info. Bár mintha az rémlene, hogy valaki 3 órát mondott, de ez nem biztos. Sebaj, ahogy látom, muszáj lesz kibírnom.