#1052312009-06-18 21:57:59 Válasz a #105189. hsz-ra
Az elmúlt években 3x2 hetet töltöttünk Moraitikán /2x kocsival, 1x busszal és kocsit béreltünk/. Aki szeret jönni- menni, annak nagyon jó, /csillagtúrázás/ mert nagyjából hasonló távolságra van a sziget többi része. Viszont a helyi strand nem egy nagy szám, mindenképp javallom az autót vagy motort.
#1052422009-06-18 22:40:41 Válasz a #105228. hsz-ra
Szia Miskolciutas!
Ne viccelj, ne kérj bocsánatot.
Azért javasoltam a keresőt, mert jó és pontos beállítással sok mindent meg lehet vele találni.
Korfu jó választás, az biztos.
Kavos üdülőhelyet viszont - ugyan nem merült fel, de - egyből lőjétek ki.
#1052922009-06-19 09:53:41 Válasz a #105228. hsz-ra
Szia
korfu gyonyoru csak ajanlani tudom
Ahogy mas is mondta Kavos felejtos de Sidari ,Paleokastrica jo valasztas lehet
Moraitika is ha van eszkoz mozogni hiszen a sziget kozepen van maga a falu nem nagy durranas de kiindulopontnak jo
Azonkivul Glyfada kornyeken is van egy csomo jo hely
(Pelekas ahonnan az egesz sziget belathato a vilag egyik legszebb naplementeje napfelkelteje lathato ott vagy Mirtiotissa )
Szoval uticelban nincs hiany az biztos
jo nyaralast
Udv
Kriszta
Tud valaki segíteni abban, hogy érdemes-e befizetni egy Parga-Paxi fakultatívra? Mindkét helyről sok szépet olvastam (és priviben is kaptam infót), most csak az érdekelne igazán, hogy ki lehet-e hagyni a motorcsónakos barlangos túrát Paxin és helyette kószálni a kis szigeten? (Korfuról sajnos egyénileg nem lehet megszervezni, legalábbis az általam talált menetrendek nem passzolnak össze).
#1053042009-06-19 10:28:11 Válasz a #105303. hsz-ra
Szia
hajdanaban danaban amikor en voltam arrafele idegenvezeto akkor abszolut ki lehetett hagyni a barlangos turat az benne sem volt az arban hanem aki akart az helyben fizette be
egyebkent a program tuti a hajout nagyon kellemes es pihenteto a szigetek szepek es ha jol emlekszem vettunk egy csomo ezustekszert nagyon meltanyos aron hogy Pargan vagy Paxoson abban mar nem vagyok biztos
Udv
Kriszta
#1053122009-06-19 10:57:09 Válasz a #105303. hsz-ra
Kedves bottakati!
Nagyon sajnálom, hogy Te és sokan mások így megjárták az 5 Kontinenssel. Egyébként majdnem én is, hiszen az utolsó pillanatig az 5 Kontinens krétai és a Medina tours tunéziai útja volt a pakliban és csak az euró nagyon magas árfolyama miatt voltam kénytelen a Medina mellett dönteni.
Az én véleményem szerint érdemes elmenni Parga-Paxi kirándulásra. Mi ugyan jó régen voltunk (2001.), de akkor nem volt kötelező elmenni a barlagos kirándulásra, csak az ment aki akart. Annak az ára nem is volt benne a fakultatív árában. Az idegenvezető megmondta, hogy aki marad, az hány órakor legyen a hajónál, amivel indultunk vissza Korfura.
Remélem, most tényleg sikerül elutaznotok és kipihenhetitek Magatokat.
Kellemes nyaralást kívánok (a körülményekhez képest)!
#1053182009-06-19 11:08:25 Válasz a #105312. hsz-ra
Szia kvalcsi!
Köszönöm a jókívánságokat és az újabb infókat. 40 EUR/fő ez a kirándulás, nem olyan horror öszeg és egyre jobban tetszik a dolog. Ha nem kell barlangozni, hálistennek más szigeteken volt szerencsém gyönyörű barlangokba bejutni vizíbiciklivel (pl Zakynthos), akkor tök jó, hogy lesz egy-két óránk mászkálni Paxin.
#1053252009-06-19 11:25:12 Válasz a #105318. hsz-ra
Szerintem sem drága, mert gyönyörű kirándulás! Parga is meseszép.
Mi voltunk annak idején a barlangokat is megnézni és így is maradt bőven időnk Paxin is sétálni, sőt még be is tudtunk ülni egy frappéra a visszaindulás előtt.
A Parga-Paxin én is gondolkodtam, illetve még a kalózhajós kiránduláson. Nem tudom melyik legyen, mert két hajókázást azért mégsem akarok. Mennyi a hajóút a elsőn, és mennyi a szabadidő, ha kiköt a hajó?
#1053812009-06-19 15:49:57 Válasz a #105379. hsz-ra
Én biztosan a Parga-Paxos kirándulást választanám, illetve szeretném is választani, remélem, összejön idén.
2005-ben elmentünk egy olyan hajókázásra, aminek a lényege egy (majdnem) néptelen parton eltölött strandolás, isteni ebéd elköltése és borozás volt, illetve kikötöttünk Kassiopiban és megnéztünk egy gyönyörű barlangot is. Nagyon élveztük!
Parga-Paxos valószínűleg tartalmasabb, érdekesebb, engem most ez vonz leginkább.
Nikóca kérdéséhez csatlakozva én inkább a Parga-Paxi kirándulást választanám, de engem is érdekel, hogy kb mennyi idő lenne Paxi bebarangolására, ha kihagyjuk a barlangászást. Tudom, kvalcsi már ezt nagyjából megválaszolta, de hátha van olyan hellaszos társunk, aki friss élményekkel tud beszámolni.
#1053842009-06-19 15:55:43 Válasz a #105381. hsz-ra
Kalózhajós kiránduláson voltam már Görögország más részein, így én is inkább a Parga-s kirándulásra voksolnék. Parga is érdekel, mint esetleges következő nyári úticél, és a kis sziget is, mert olvastam róla, hogy olyan gyönyörű...! Csak ne kelljen olyan sokat hajózni, mert volt már, hogy kicsit rosszul voltam. Ezért érdekelne az út hossza.
Van Paxos-Antipaxos topik, úgy emlékszem, ott már olvastam valamit az út hosszáról. De nem akarok hülyeséget mondani.
Szerintem nem olyan vészes - bár én bírom.
#1054032009-06-19 18:03:24 Válasz a #105385. hsz-ra
Megnéztem az Paxos-Antipaxos topikot amit ajánlottál, gyönyörűek a képek, de sajnos a hajóút hosszáról nincs info. Bár mintha az rémlene, hogy valaki 3 órát mondott, de ez nem biztos. Sebaj, ahogy látom, muszáj lesz kibírnom.