Igen, ezt én is észre vettem, hisz a Renieri van kb. ott, ahol a grandos rajzon a Hermes.
De ezért csak nem fog az ember sarkon fordulni, ill. nem elmenni a szigetre!!!!!!!!!? )))
Örülök, hogy Balazsh neked is van látni való.)))
Borokról még keresek infót, mert én csak nagyon kezdő boros vagyok, így az édeset iszom meg, ha iszom...és tudom, hogy a szigeten ezt termelik jobban. Legalábbis erre emlékszem, de még megkeresem újból azt az oldalt.
kónyu a csónak elején fotózik?
Vajon mikor látjuk a képeit?
Egy része már fenn van, de sajna a második fele egy malőrből kifolyólag csak később kerül fel (egy koszdarab került a gépbe a 8. napon - balazsh biztos gyorsabban eltüntetné őket, de nekem elég nehéz művelet minden egyes képről kiklónozni egy kis foltot a bal felső sarokból )
https://2010kefalonia.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/
Ha kész lesz a teljes album, jelezni fogom, addig itt van 722 kép. Előre is elnézést, ha valaki már nagyon únja a Myrtos képeit, de nem bírtam abbahagyni
Ja, az első pár nap elég szürke volt, de aztán 'kiegyenesedett' az időjárás
Szia nyuszika:)
Nagyon meleg van fülledt párás levegő és 38 fok...pont hogy minden vendégem örül annak hogy legalább a vízben fel tudnak frissülni...csak amire figyelj hogy magas faktorszámú napozót vigyél majd mert sorra égnek le a vendégeim, aztán jön a jajgatás..
kívánom hogy érezd nagyon jól magad Kefalonián
én csak Skalan tudom az árakat amiről te írsz apartman az máshol lehet szerintem..
jó nyaralást :üdv:Marcsi
Na várj....a Robola gyárban, csak Robolát gyártanak? Nem az összes borfajtát?!
Mert a Robola a száraz fehér....de van a Muscat és a természetes édes vörös a Mavrodafni, én ezekre vagyok inkább kíváncsi!!!
Marcsi!
Ezekről tudsz valamit?! Most akkor inkább a Robola a jellemző az éttermekben, vagy van esetleg az édesből is?
Szia
Édes kefaloniai bort csak 12-13 €-ért találtam, viszont szerintem az egyik legfinomabb vörös bor,ebben a vendégeim is eggyet értenek a Patraszi öbölben készülő Mavro Dafni, ami elérhető áron kapható Görögország szerte 5 € körül.
Marcsi
Az a Robbola amelyiket a Szent Gierasimos kolostor környéki azaz az Omalos völgyi szőlőkből származnak ,más fajta borok is kaphatók a Robola coopnál de azok más terület szőlőiből ,de Kefaloniáról származnak...
Andra | #139553 | 2010-06-16 13:24:00 | Válasz a #139537. hsz-ra
Sziasztok!
Tavaly Kefalonián nyaraltunk és voltunk borkóstolón. A Robola Kefalónia specialitása, de nekem nem nagyon jött be, mert száraz és azokat a borokat nem szeretem. Kóstoltunk rose-t is, az viszont finom volt!
A Mavrodaphne édes mazsola bor. Azt viszont imádtam!!! Egy kicsit a Tokaji aszúra emlékeztetett. Nagyon finom és nem olcsó bor.
6-8 euro körül mozgott tavaly az ára.
Mondom én, hogy ez a Mavrodafni lesz az én borom!))))))))))))
marcsigrand írta:
Szia
Édes kefaloniai bort csak 12-13 €-ért találtam, viszont szerintem az egyik legfinomabb vörös bor,ebben a vendégeim is eggyet értenek a Patraszi öbölben készülő Mavro Dafni, ami elérhető áron kapható Görögország szerte 5 € körül.
Marcsi
Andra | #139555 | 2010-06-16 13:29:12 | Válasz a #139553. hsz-ra
Itt is találhattok a görög borokról leírást és magyarul. Úgy látom itthon se adják olcsón a görök borokat.