no én is az a Domestosos-kesztyűs-min.2 szivacsos fajta vagyok... (fürdő/konyha/kapcsolók/kilincsek/kulcsok/távirányító...)Persze hülye dolog, ha az embernek az az első dolga, amikor belép egy szép apartmanba/házba-ahelyett,hogy kilépne a terszra körülnézni- hogy körberohangál egy szivaccsal vagy kendővel...de tényleg soha nem tudni, hogy milyen ember lakott ott elöttünk+ki és hogyan takarított utána...(van némi tapasztalat szálloda-ügyben, tuti nem biztos, hogy a szobasszony nem azzal az eszközzel tisztítja pl. a mosdót mint amivel előzőleg a WC-t...)
Szóval amióta felfedeztem a Domestosos törlőkendőt, bátran beteszem a bőröndbe repcsis úthoz is, így már csak a bevállt kézfertőtlenítőmet kell agyoncsomagolni. Ja, ebből viszont nemrég viszont találtam víz nélkül működő, 1dl -es (kézipogyászba is tehető) verziót. Nekem bevált.
Örülök, hogy nem csak én szenvedek ilyen fertőtlenítő mániában.
Családom nem érti miért kell a szobába, apartmanba lépve nekem azonnal domol, vagy domestosos kendőt rántanom és mindent áttörölnöm, de főleg a wc, mosdó, tusoló, és a konyha felületeit?!
Elgondolkodtatok azon, hogy ezen az uton lehet az ember immunrenszerét
negligálni. És mi lesz, ha szükség lenne rá.
Nem lehet domestosos kádba leélni egy életet.
Azt hiszem egy út során a fent említettek mellett még rengeteg olyan tényező marad, ami "karban tartja" az immunrendszeremet. Nem vagyok paranoiás, csak tényleg nem tudhatom, hogy ki, mit, mire használt már előttem...persze itthon én sem rohangálok éjjel-nappal fertőtleníteni, viszont idegen környezetben igenis szükségesnek érzem a dolgot.
Vagy szerinted mennyire használ az immunrendszeremnek ha pl mezítláb beleállok egy idegen zuhanytálcába, hogy ne is folytassam az egyéb fürdőszobai tevékenységek részletezését...vagy esetleg megeszem a reggelimet abból a tányérból-amiből esetleg az előttem ott lakó- a kóbor cicáknak adott tejet,stb...?
Jó jó, persze értem amire gondolsz, nem is akarom egysíkúan kezelni a dolgot, egyszerűen nekem csak bevállt a fenti taktika.
Úgy látom csatlakozom Döméhez és Casmirhoz.
Én is igy kezdek minden nyaralásunkat, pedig nem vagyok egy takarítási mániában szenvedő.(csak szeretem a tisztát és a rendet, mint bárki normális ember ) de én is ugy gondolom, ahogy Döme leírta. nem tudhatom, ki, hogy, milyen alaposan...... igy nem kell papucsba zuhanyozni és a wc-re is nyugodtan ráülünk.
Kicsit túl gondolod szerintem a tényeket.
Nem domestos buborékban élünk!
Csak simán a saját baktérium flóránkkal akarunk együtt nyaralni és nem az előttünk ott járt emberekével!
De egy valamit kérdezek.....a nyilvános wc-ben...na jó, legyen csak egy Mc Donald's....Te ott leülsz a deszkára?
Hm....és vajon miért nem? Takarítva van félóránként.
De egy valamit kérdezek.....a nyilvános wc-ben...na jó, legyen csak egy Mc Donald's....Te ott leülsz a deszkára?
Sok helyen - bár nem igazán Mekikben - még ülőke sincs. Ergo a fertőzés veszélye olyankor minimális... Szerintem elég kevés az olyan "elvetemült", aki a hideg, szemmel láthatóan sem igazán higiénikus fajansz valamivel közeli "testkontaktust" létesítene
És az az ülőke "nélkülözése" - mint mondják - a női mosdóban is bevett szokás! A szórakozóhelyeken meg egyértelmű, hogy nincs! De még a jobbnak számítókban sem igazán!!!
jajj... annyi helyről össze lehet szedni a bacikat...
én mondjuk nem vagyok az a miniszoknyás típus, de aki esetleg igen... nyári kánikulában miniszoknyában vagy akár rövidgatyában, nedves fürdőruhában/fürdőnadrágban leülni bárhová (pad, akármilyen szék, közlekedési eszköz ülése, stb)... kész fertő.
én a gyerekeknél sem fertőtlenítek semmit, onnantól kezdve, hogy a földön kúsztak-másztak... kint a kertben a földön mászik, vagy akár a lakásban is, aztán a szájába veszi a kezét. ezek után pl mi a túrónak sterilizáljam a cumiját?
én sosem fertőtlenítek semmit, ill. domestos kendővel áttörlöm a wc-ülőkét a szálláson, de ennyi. soha nem volt még semmi bajunk. azt gondolom, hogy az ilyesmi hajlam kérdése is, főleg nőknél... van aki ránéz egy bacis klotyóra és máris összeszedte a fertőzést, van akinek meg semmi nem árt.... de én állítom ezt pl a lábgombáról is.
Sziasztok! A szállás elfoglalása után én is a domestos kendővel átörlök mindent és arra z időre míg ott vagyunk kényemessen használjuk a füdőt, konyhát. Ez a kendő nagyon jól bevált ajánlom mindenkinek.
Ebből is látszik, hogy mennyire nem vagyunk egyformák. Gondolkodási módunk is más és más. Egy azon dologról másként gondolkodunk. Végül is ez nem baj! Véleményem szerint, mindenki cselekedjen legjobb belátása szerint!
A domestoszos kendő az én táskámba is ott lapul mindig a fürdő és konyha takarításához.
Én a Decatlonban vettem túrázós törölközőt. Kicsire össze lehet hajtani (kb mint egy pólót), igaz picit tovább tart vele a törölközés, de gyorsan szárad és nem utolsó sorban saját. (Nekem már volt olyan élményem hogy pisi szagú volt a törölköző amit kaptunk. Igaz ez itthon esett meg egy 3*-os szállodában.)
Látom az adatlapodon,hogy Tolo a tartózkodási helyed,ami elég messze van Paraliatol,úgyhogy ha jól gondolom abban nem tudsz tanácsot adni,hogy ott hol tudnánk a legmegbízhatóbban járművet bérelni.
Viszont nézelődtem sok honlapon,és 23,25 évet írnak alsó kölcsönzési korhatárnak. Te azt írtad,hogy 1 éves jogosítvány elég hozzá.
Akkor ne essek pánikba,hogy kimegyünk ketten 22 évesen,és nem kapunk autót? Párom egyébként már 4,5 éve vezet,én csak fél,tehát kettőnk közül ő nevére ugye lehet bérelni?
köszi, Ancsa
sziasztok!
Nyárán Tolo-ba indulok(első önálló kirándulás szal tapasztalat=0 szeretném ha minél jobban alakulna ) és szeretnék pár infót tudni róla. Mire számítsak mit érdemes ott megnézni meg mi egyéb van arra fele. Aki tudna segíteni írjon léci. Köszönöm