Mire vigyázzunk?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 271
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132761 Üzenet linkje2010-05-02 20:59:02 

no én is az a Domestosos-kesztyűs-min.2 szivacsos fajta vagyok... icon_biggrin.gif (fürdő/konyha/kapcsolók/kilincsek/kulcsok/távirányító...)Persze hülye dolog, ha az embernek az az első dolga, amikor belép egy szép apartmanba/házba-ahelyett,hogy kilépne a terszra körülnézni- hogy körberohangál egy szivaccsal vagy kendővel...de tényleg soha nem tudni, hogy milyen ember lakott ott elöttünk+ki és hogyan takarított utána...(van némi tapasztalat szálloda-ügyben, tuti nem biztos, hogy a szobasszony nem azzal az eszközzel tisztítja pl. a mosdót mint amivel előzőleg a WC-t...)
Szóval amióta felfedeztem a Domestosos törlőkendőt, bátran beteszem a bőröndbe repcsis úthoz is, így már csak a bevállt kézfertőtlenítőmet kell agyoncsomagolni. icon_lol.gif Ja, ebből viszont nemrég viszont találtam víz nélkül működő, 1dl -es (kézipogyászba is tehető) verziót. Nekem bevált.

# 272
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132769 Üzenet linkje2010-05-02 22:41:24  Válasz a #132761. hsz-ra Előzmény #132761

Örülök, hogy nem csak én szenvedek ilyen fertőtlenítő mániában.
Családom nem érti miért kell a szobába, apartmanba lépve nekem azonnal domol, vagy domestosos kendőt rántanom és mindent áttörölnöm, de főleg a wc, mosdó, tusoló, és a konyha felületeit?!

Hála az égnek, nem vagyok csodabogár!!!!!!!! icon_smile.gif

# 273
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132770 Üzenet linkje2010-05-02 23:31:49  Válasz a #132769. hsz-ra Előzmény #132769

Elgondolkodtatok azon, hogy ezen az uton lehet az ember immunrenszerét
negligálni. És mi lesz, ha szükség lenne rá.
Nem lehet domestosos kádba leélni egy életet.

# 274
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132773 Üzenet linkje2010-05-03 02:40:30  Válasz a #132770. hsz-ra Előzmény #132770

Azt hiszem egy út során a fent említettek mellett még rengeteg olyan tényező marad, ami "karban tartja" az immunrendszeremet. icon_biggrin.gif Nem vagyok paranoiás, csak tényleg nem tudhatom, hogy ki, mit, mire használt már előttem...persze itthon én sem rohangálok éjjel-nappal fertőtleníteni, viszont idegen környezetben igenis szükségesnek érzem a dolgot.
Vagy szerinted mennyire használ az immunrendszeremnek ha pl mezítláb beleállok egy idegen zuhanytálcába, hogy ne is folytassam az egyéb fürdőszobai tevékenységek részletezését...vagy esetleg megeszem a reggelimet abból a tányérból-amiből esetleg az előttem ott lakó- a kóbor cicáknak adott tejet,stb...?

Jó jó, persze értem amire gondolsz, nem is akarom egysíkúan kezelni a dolgot, egyszerűen nekem csak bevállt a fenti taktika.

# 275
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132797 Üzenet linkje2010-05-03 12:33:32 

Úgy látom csatlakozom Döméhez és Casmirhoz.
Én is igy kezdek minden nyaralásunkat, pedig nem vagyok egy takarítási mániában szenvedő.(csak szeretem a tisztát és a rendet, mint bárki normális ember icon_smile.gif ) de én is ugy gondolom, ahogy Döme leírta. nem tudhatom, ki, hogy, milyen alaposan...... igy nem kell papucsba zuhanyozni és a wc-re is nyugodtan ráülünk.

# 276
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132799 Üzenet linkje2010-05-03 12:41:04  Válasz a #132770. hsz-ra Előzmény #132770

Kicsit túl gondolod szerintem a tényeket.
Nem domestos buborékban élünk!
Csak simán a saját baktérium flóránkkal akarunk együtt nyaralni és nem az előttünk ott járt emberekével!

De egy valamit kérdezek.....a nyilvános wc-ben...na jó, legyen csak egy Mc Donald's....Te ott leülsz a deszkára?
Hm....és vajon miért nem? Takarítva van félóránként.

# 277
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132801 Üzenet linkje2010-05-03 12:50:31  Re:

Casmir írta:

De egy valamit kérdezek.....a nyilvános wc-ben...na jó, legyen csak egy Mc Donald's....Te ott leülsz a deszkára?

icon_lol.gif
Sok helyen - bár nem igazán Mekikben - még ülőke sincs. Ergo a fertőzés veszélye olyankor minimális... Szerintem elég kevés az olyan "elvetemült", aki a hideg, szemmel láthatóan sem igazán higiénikus fajansz valamivel közeli "testkontaktust" létesítene icon_rolleyes.gif icon_lol.gif
És az az ülőke "nélkülözése" - mint mondják - a női mosdóban is bevett szokás! A szórakozóhelyeken meg egyértelmű, hogy nincs! De még a jobbnak számítókban sem igazán!!! icon_razz.gif

# 278
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132802 Üzenet linkje2010-05-03 13:01:49 

jajj... annyi helyről össze lehet szedni a bacikat...
én mondjuk nem vagyok az a miniszoknyás típus, de aki esetleg igen... nyári kánikulában miniszoknyában vagy akár rövidgatyában, nedves fürdőruhában/fürdőnadrágban leülni bárhová (pad, akármilyen szék, közlekedési eszköz ülése, stb)... kész fertő. icon_wink.gif

én a gyerekeknél sem fertőtlenítek semmit, onnantól kezdve, hogy a földön kúsztak-másztak... kint a kertben a földön mászik, vagy akár a lakásban is, aztán a szájába veszi a kezét. ezek után pl mi a túrónak sterilizáljam a cumiját? icon_biggrin.gif

én sosem fertőtlenítek semmit, ill. domestos kendővel áttörlöm a wc-ülőkét a szálláson, de ennyi. soha nem volt még semmi bajunk. azt gondolom, hogy az ilyesmi hajlam kérdése is, főleg nőknél... van aki ránéz egy bacis klotyóra és máris összeszedte a fertőzést, van akinek meg semmi nem árt.... de én állítom ezt pl a lábgombáról is.

# 279
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132807 Üzenet linkje2010-05-03 13:33:12 

Sziasztok! A szállás elfoglalása után én is a domestos kendővel átörlök mindent és arra z időre míg ott vagyunk kényemessen használjuk a füdőt, konyhát. Ez a kendő nagyon jól bevált ajánlom mindenkinek.

Üdv: Erika

# 280
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132812 Üzenet linkje2010-05-03 14:04:49  Válasz a #132807. hsz-ra Előzmény #132807

Hanggal klikkelj rá!
https://www.youtube.com/watch?v=Eg27RyD4U3Y
Boldog Születésnapot Erika!

# 281
Ericsike69
Törzstag
Törzstag
751 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132814 Üzenet linkje2010-05-03 14:09:07  Válasz a #132812. hsz-ra Előzmény #132812

Nagyon aranyos vagy köszönöm szépen! icon_lol.gif

Üdv:Erika

# 282
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132817 Üzenet linkje2010-05-03 14:35:35 

Ebből is látszik, hogy mennyire nem vagyunk egyformák. Gondolkodási módunk is más és más. Egy azon dologról másként gondolkodunk. Végül is ez nem baj! Véleményem szerint, mindenki cselekedjen legjobb belátása szerint!
# 283
Faopal
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#132855 Üzenet linkje2010-05-03 20:20:07 

A domestoszos kendő az én táskámba is ott lapul mindig a fürdő és konyha takarításához.
Én a Decatlonban vettem túrázós törölközőt. Kicsire össze lehet hajtani (kb mint egy pólót), igaz picit tovább tart vele a törölközés, de gyorsan szárad és nem utolsó sorban saját. (Nekem már volt olyan élményem hogy pisi szagú volt a törölköző amit kaptunk. Igaz ez itthon esett meg egy 3*-os szállodában.)

# 284
Ancsa0302
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136218 Üzenet linkje2010-05-30 13:50:42  Válasz a #103093. hsz-ra Előzmény #103093

Szia Kriszta!

Látom az adatlapodon,hogy Tolo a tartózkodási helyed,ami elég messze van Paraliatol,úgyhogy ha jól gondolom abban nem tudsz tanácsot adni,hogy ott hol tudnánk a legmegbízhatóbban járművet bérelni.
Viszont nézelődtem sok honlapon,és 23,25 évet írnak alsó kölcsönzési korhatárnak. Te azt írtad,hogy 1 éves jogosítvány elég hozzá.
Akkor ne essek pánikba,hogy kimegyünk ketten 22 évesen,és nem kapunk autót? icon_biggrin.gif Párom egyébként már 4,5 éve vezet,én csak fél,tehát kettőnk közül ő nevére ugye lehet bérelni? icon_redface.gif
köszi, Ancsa

# 285
Kuluk88
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#136264 Üzenet linkje2010-05-30 18:29:12 

sziasztok!
Nyárán Tolo-ba indulok(első önálló kirándulás szal tapasztalat=0 szeretném ha minél jobban alakulna ) és szeretnék pár infót tudni róla. Mire számítsak mit érdemes ott megnézni meg mi egyéb van arra fele. Aki tudna segíteni írjon léci. Köszönöm

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 18 19 20 21 22   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu