Huszonnégy órás sztrájkot hirdetett meg június 30-ára Görögországban az idegenforgalmi dolgozók szakszervezete. A dolgozók már június 16-án is hallatják szavukat, négy órára szüneteltetik a munkát, és az utcára vonulnak.
A POEEYTE szakszervezeti szövetség pénteki közlése szerint a dolgozók a sztrájkkal akarják felhívni a figyelmet az ország gazdaságában kulcsfontosságú szerepet játszó ágazat problémáira, s tiltakoznak a kormány megszigorító intézkedései ellen.
Görögország a világ 20 legnépszerűbb idegenforgalmi célpontjának egyike, évente 13 millióan látogatnak el a szigetországba. Az ágazat adja az ország GDP-jének nagyjából 15 százalékát, minden ötödik ember dolgozik az idegenforgalomban.
Az ágazatot rendkívül súlyosan érintette a gazdasági válság, és megtépázták Görögország hírnevét a megszigorító intézkedések kiváltotta utcai zavargások, tiltakozó megmozdulások is. Emiatt számos utat, szállodai szobát, konferenciákat mondtak le külföldiek országszerte. A szakszervezet számításai szerint az idén 10 százalékkal csökkenhetnek az idegenforgalmi bevételek a tavalyi igencsak gyenge év után.
Amíg olyan emberek nem sztrájkolnak, akik esetleg meg tudják hiúsítani a nyaralóhelyre eljutásodat (pl. határőr, légiirányító), szerintem kár parázni. Végülis az idegenforgalomból élő kisembernek (családi vállalkozások) miért érné meg akár egy napi bevételtől is elesni? De ezt már átrágtuk párszor.
Még valami amire nem árt vigyázni:
Vigyázni kell, hogy milyen messzire megy be az ember a vízbe. Egy idő után nagyon erősen húz a víz. Persze nem tudom, hogy hogy viselkedik a víz egy öbölben, tengeren. Az óceánt ismerem. Figyelni kell, hogy milyen messze kerül az ember a parttól. A víznek egy bizonyos távolságban már irdatlan ereje van vagy belekerülhetsz egy áramlatba. Ami annyit jelent: hogy ki visz a víz a nyílt óceánra. Egy ismerősöm járta meg, de szerencsére beúsztak érte és kihozták.
Lehetnek. De mindez még feltételezés. Tenni nem tudsz ellene, ezért kár izgulni. Ha bármi is ténnyé válik belőle, ráérsz aggódni, újratervezni-, -szervezni, kétségbeesni.
Repülős bőröndös utazásnál nem árt ha már a bőröndöt is szakértő segítségével választjátok ki (vannak zárható profi bőröndök is).
http://www.borond-outlet.hu
Mediterraneo | #153328 | 2010-10-28 20:32:11 | Válasz a #153312. hsz-ra
A bőröndöket nem a "porter-ek" nyitogatják, erre még sosem hallottam panaszt.
- vagy lenyúlják idegenek, és otthon úgy nyitják ki ahogy nekik tetszik (tehát egy kalap sz..t se ér a profi zárható bőrönd)
- vagy másik gépre teszik fel és jobb esetben nélkülözöd a cuccot pár napig/hétig, vagy sose látod többet (tehát szintén egy kalap....)
Joszának igaza van, és amúgy is elég gyenge indokkal lett alátámasztva a termék, legalább bővebb lére eresztetted volna, mint a tévéshop
(iratot, telefont, fényképezőt és zsozsót szerintem amúgy sem hagy senki a poggyásztérben utazó táskákban )
Coopter | #153400 | 2010-11-01 18:13:37 | Csomagok biztonsági megoldása
Megoldás lehet egy új dolog amit egy magyar cég fejlesztett ki.
SASSEC Biztonsági Csomag Utazóknak a neve. keressetek rá, mert tényleg működik és lényegesen olcsóbb és mobilabb mint a gépi fóliázás. Olyan helyen is használhatod ahol nincs gépi fóliázás. Nekem maximálisan bevált.