Törökország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 19 20 21 22 23   >
Üzenet
  Eve. | #58660 Üzenet | 2008-04-30 18:01:48 | Válasz a #58599. hsz-ra
Szia!
Igen 1 nap az kevés, mert mindig találsz valami újat, valami mást Törökországban.Én 7 napot töltöttem el és mégsem mondhatom azt, hogy teljesen átéreztem a "feelingjét".De nagyon megszerettem, elvarázsola kultúra, az emberek örök optimizmusa, a táj varázslata.... icon_redface.gif icon_cool.gif

Szerintem ha csak 1 napotok is van, mindenképpen szervezzetek be kirándulást! Szerintem nem fogtok csalódni! icon_wink.gif
Én bármikor visszamennék icon_lol.gif icon_redface.gif icon_wink.gif
  Szacsi | #58599 Üzenet | 2008-04-30 08:21:24 |
Sziasztok!
Felmerült bennem egy lehetséges, hogy fura kérdés. Mi még soha nem jártunk Törökországban. Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy milyenek valójában az emberek, a kultúrájukból egy kis izelítõt szerezni, illetve egyáltalán milyen ország. Nem tudom, hogy szeretnék-e ott nyaralni, lehet hogy igen, de lehet az is, hogy nem. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy Görögországból érdemes-e egy kirándulást szervezni Törökországba? Mennyire kell elmélyülni az ország belsejében, vagy már viszonylag sok minden kiderül a határátlépés után is? Persze tudom, hogy egy ország megismeréséhez nem elég egy egynapos kirándulás, csak a fillingjét meg lehet-e érezni ennyi idõ alatt?
  Eve. | #58277 Üzenet | 2008-04-26 14:51:26 |
Én tavaly októberben voltam 7 napot Antalyában.Szerintem gyönyörû ország és az emberek is nagyon kedvesek.Nagyon jó a közbiztonság, esténként sétálni jártam, és minden rendben volt. icon_smile.gif Nagyon tiszták és igaz, hogy szeretik a magyarokat . Különleges kapcsolat a miénk icon_wink.gif(150 év).Szerintem 1x mindenképpen látni kell, meg kell ismerni a kúltúrát, látni a szép tájakat.Ami engem igazán megfogott az emberekben az az, hogy mennyire családiasan viselkednek.Ha belépsz egy üzletben és éppen reggeliznek, akkor leültetnek és megkínálnak, szinte családtagként kezelnek. icon_smile.gif
  Kyra | #56524 Üzenet | 2008-04-08 09:33:34 |
Kakadu!

Egyetértek veled! Sokat számít, hogy viselkedsz velük. A legtöbb magyar normális, nyitott, kultúrált.
De vannak kivételek is. Az a jó, hogy sem a görögök sem a törökök nem általánosítanak. Így egy-egy tiszteletlen, arrogáns hazánkból szabadult egyed miatt nem utálják meg a magyarokat.
  Vojandi | #56454 Üzenet | 2008-04-07 13:52:15 |
A törökök tényleg képzavarban vannak velünk icon_smile.gif Egy nõ, akihez járok a munkámban injekciót beadni (török nõ Münchenben, 30 éve él itt, de egy kukkot sem tud németül) kérdezte, hogy honnan valósi vagyok (a fia fordított) és mikor mondtam, hogy magyar vagyok, elkezdett ölelgetni és azóta is szentül meg van gyõzödve róla, hogy a magyaroknak tudniuk kell törökül, állandóan beszél nekem, nem fogja fel, hogy nem értem. icon_smile.gif
  Kakadu | #56434 Üzenet | 2008-04-07 08:53:11 | Válasz a #56387. hsz-ra Előzmény #56387
Törökországban (is) az a lényeg, hogy az ember kedves, nyitott, mosolygós legyen és akkor a lelküket is kiteszik! Ráadásul minket mint elkóválygott török törzsnek, amolyan unoka testvérnek tartanak icon_wink.gif
  Kyra | #56431 Üzenet | 2008-04-07 08:36:13 |
Helló Ferrari! icon_smile.gif

Tuti vigyázni fognak rád! icon_wink.gif Ki gondoskodna róluk? icon_biggrin.gif
De félretéve a tréfát. Törökország jó választás. Az elmúlt évek zûrzavara miatt igaz csökkent az érdeklõdés iránta. De talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy nagyon fontosnak tartják a turizmust. Sokkal magasabb színvonalú ellátást biztosítanak mint korábban. A magyarokat mindíg is kedvelték sok más országgal ellentétben. Ez szerintem nem változott. Érdekelni fog mit tapasztaltál!

Valcsi a te véleményed is! icon_smile.gif
  Ferrari | #56387 Üzenet | 2008-04-06 19:03:14 |
Egyetértek Kakaduval, Isztambul teljesen más, mint a Török Riviéra.
  Ferrari | #56386 Üzenet | 2008-04-06 19:02:05 |
Szia Kyra!

Június végén megyünk. Ilyen korán még soha nem voltam, remélem jó idõ lesz.
Jövõ héten dõl el, hogy helyileg hova megyünk ill. hol van még hely.
Most született meg a hétvégén a döntés, hogy Törökország lesz. Eddig Egyiptom volt az elsõ helyen, de sikerült meggyõzni a fiúkat, hogy ne az arabokhoz menjünk.
Remélem nem akarnak eladni...sõt...mondták, hogy nagyon vigyázniuk kell rám, mert a törökök szeretik a magyar nõket. 3 fiúval megyek ...csak vigyáznak rám.
  Kakadu | #56383 Üzenet | 2008-04-06 18:26:16 | Válasz a #56376. hsz-ra Előzmény #56376
Alapvetõen igazad ven, de; én van a Küprülü kanyonra gondoltam, Kemer közelében Myrára, Denizlirõl pedig már ne is beszéljünk. Mi Isztambulbõl az Égei tenger partján mentünk le Izmir, Kusadasi felé (van közben nem kevés látnivaló, pl Trója), onnan Denizli érintésével Antalya, Kemer, visszafelé Kapadókia, stb.
Egy ilyen utat nyilvánvalólag nem lehet két sorban elintézni, én csak arra utaltam korábban, hogy van ott látnivaló bõven, mindenki megtalálhatja az õt érdeklõt.
  Petros | #56376 Üzenet | 2008-04-06 17:25:56 |
A török kultúra engem is érdekel, de az nem Antalyában van, ahogy Parália és Nei Pori sem a görög kultúra bölcsõje! És akinek Istambul csak a bazárt jeleni, azt meg úgy hívják "seftes turista" és csak sajnálni tudom icon_rolleyes.gif
Mellesleg rengeteg török kultúrával találkozunk Görögországban is, maximum nem tudjuk róla! És a görög kultúrát is nagyban befolyásolta az a jó pár száz év, amíg drága "szomszédaik" ott tettek-vettek...
Már Kavalában is rengeteg épület és mûemlék van, ami jelzi Konstatinápoly közelségét... de bevallom, nekem tetszenek ezek a már-már kicsit kaotikus, keveredett stílusok... Olyan izgalmas... És bár nem volt kellemes a török jelenlét, de volt, és a történelem része, amit õrizni kell...
Mikor kérdeztem a görög haveromat, hogy mondjon egy konkrét példát, mért hargszanak - többek között - a törökökre ezt mondta:
Igaz, hogy Nagy Sándor is leigázott rengeteg népet, de sosem rombolta és taposta el a helyi kultúrát, szokásokat, nem égette fel a templomaikat. Gyakorolhatták a vallásaikat, stb... Ennek ellenére a törökök tudatosan el akarták tüntetni a görög kultúrát, rengeteg ortodox templomot és kegyhelyet elpusztítottak...
  Kakadu | #56370 Üzenet | 2008-04-06 16:53:32 | Válasz a #56365. hsz-ra Előzmény #56365
Isztambul az egy dolog, Törökország pedig egy másik, nem is hasonlítanak hangulatukban egymásra. Isztambulban az "üzlet" a lényeg; kelet-európát onnan látják el a silány minõségü, többnyire hamis árukkal, de hát ez köztudott. Ha viszont tovább mész megismerheted a valódi török vendéglátást, barátságosságot. És vannak ott látnivalók is bõven, csak le kell térni a túrista ösvényrõl. Angolul mindenütt beszélnek, az €-t elfogadják, kártyával mindenütt fizethetsz, egy a lényeg; légy barátságos és akkor azt is kapod vissza!
  Petros | #56367 Üzenet | 2008-04-06 16:46:13 |
Én csak Isztambulban jártam, de annyira bejött, hogy oda biztos kiruccanok még!
Igazából a török "Riviéra" nem igazán vonz. Számomra azon kívül Tunézia az a része a világnak, ahova ha nem muszáj, sosem megyek nyaralni. Szóval ez az afrikai rész megelõzi a török tengerpartot, de valahol egy helyen vannak az én "top listámban" icon_razz.gif És most ez esetben kicsi az esély, hogy utolsókból lesznek az elsõk icon_lol.gif !
  Annita9 | #56365 Üzenet | 2008-04-06 16:32:21 |
En Istambulban jartam tavaly,de nekem nagy csalodas volt!Nem mennek vissza az biztos!
  Kakadu | #56362 Üzenet | 2008-04-06 15:56:16 | Válasz a #54977. hsz-ra Előzmény #54977
Törökországba érdemes elmenni!
Többszõr voltunk ott, kocsival Anatlyában és környékén. Nagyon vendégszeretõek, de érdemes odafigyelni!, pl nem szabad központi klímás szladiba menni, mert ott a meleget jól tûrõ igazgatók döntik el, hogy mikor kapcsolják be icon_lol.gif
Nem szabad olyan szladiba sem menni, mely közelében nincs település, mert akkor elég durva árat számolnak mindenért, itt jöhet jól az AI.
Ajánlom pl. Kemert, Beldibit.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 19 20 21 22 23   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu