Tényleg nagyon szép Törökország is (amit láttam belőle az nagyon tetszett), csak az emberek számomra (tisztelet a kivételnek, mert volt olyan is) nem voltak szimpatikusak. Én nem szeretem, ha át akarnak vágni, vagy mindenért tartják a markukat. Ebben az a lényeg, hogy egyáltalán nem vagyok "fogtechnikus" és amennyiben valaki őszintén figyelmes és kedves, az velem csak jól jár borravaló tekintetében.
Egy körutazásra érdemes elmenni az én véleményem szerint, mert tényleg sok látnivaló van, de mivel hatalmas ország, minden elég távol van egymástól. Egy stabil helyről nem lehetne mindent megnézni, de körbe utazgatva gyönyörű helyeket nézhetnétek meg.
Szia Valcsi!
A körutakat nézegetem én is, de eddig csak olyat találtam, ami repül Isztambulba, aztán lemegy egészen délre, Alanya, Antalya stb. (meg persze közben minden nevezetes helyet megnéz), a nyugati oldalon vissza Isztambulba és onnap repülővel haza. Ez hatalmas út, alig van nap, hogy ne kellene kb. 600 km-t buszozni. Ez azon kívül, hogy borzasztó fárasztó, talán értelmetlen is így átrohanni az országon. Keresgélek még, biztosan fogok találni kisebb körutat, aztán egy másik alkalommal meg egy másik kisebb körutat.
Idő van még bőven, hisz úgysem most akarunk indulni, csak jár az agyam nagyon. Annyi helyre szeretnék eljutni még!
Úgy emlékszem, jártál már Tunéziába. Ott is szeretik nagyon a baksis, de ezt ott én könnyen elfogadtam. Úgy éreztem, ha kap, azonnal meg akar dolgozni érte. A törököknél ez nem így működik?
Üdv. szepeva
Az egyik ismerősömék most voltak októberben egy Török körutazáson. Sajnos egyenlőre csak annyit tudok, hogy nagyon tetszett nekik. Majd amennyiben lesz ideje rá és megírja a lényeget az utazásról, akkor tájékoztatlak. Igaz, Ők sokkal fiatalabbak mint mi, így valószínű kevésbé fárasztó számukra egy ilyen körút. Bizony tényleg nagyon nagy távolságokat kell megtenni, ha látni szeretnél valamit. Mi is csak az aránylag közeli (200 km egy irányban)-es utat, és az ennél rövidebbet vállaltuk be kirándulásként.
Jól emlékszel, tényleg nyaraltam 2004. júliusában Tunéziában (Sousséban) 12 napot. Ott én is elfogadtam, hogy ha baksist adok, dolgoznak is érte és valahogy természetes volt, mert elötte rengeteg beszámolót, utikönyvet olvastam, ahol ezt kivétel nélkül mindenki említette, és a kötelező alkudozást. Törökországról is nagyon sok információt gyűjtöttem be a külömböző topicokból, utikönyvből. A legtöbb vélemény pozitív volt, és sokak véleménye szerint nagyon kedvesek a törökök sőt, testvérnépnek tartanak. Ők azt tudják állítólag, hogy a 150 éves török megszállás, az nem egy háború volt, hanem békés együttélés. Na én ebből semmit nem tapasztaltam. Lehet, hogy csak Nekünk nem volt szerencsénk, de azért én nem mennék vissza Törökországba.
Bodrumban is voltunk 2005-ben, mikor Kos szigetén nyaraltunk. Itt is csalódtam. A csúcs az volt, mikor beültünk egy étterembe és szerettünk volna enni egy igazi török kebabot ( azaz a görögöknél girost). Megdöbbenve láttuk, hogy ahány felszolgáló arra jár, mindegyik belemarkol a "lesarabolt" húsba. Nem vagyok egy nagyon finnyás valaki, de ez azért sok volt. Nem is kértünk belóle, inkább ettünk máshol fagyit és ittunk egy-egy kori fincsi EFES-t.
A lényeg, hogy az én véleményem szerint itt számíhatsz arra, hogy nem dolgozni szeretnének a pénzükért, hanem "ügyeskedni" próbálnak!
Ezek a képek nagyon szépek,de én nem tudom, mégsem sarkal arra,hogy Törökországba menjünk nyaralni.Érdekes szitu,de valogy nem kultiválom az országot és talaán a viselkedésüket sem az ottaniaknak, az idegenekkel szemben.
Lehet,hogy 1526 még bennem él... Sajnos ez még poénnak sem az igazi.
Ezek a képek nagyon szépek,de én nem tudom, mégsem sarkal arra,hogy Törökországba menjünk nyaralni.Érdekes szitu,de valogy nem kultiválom az országot és talaán a viselkedésüket sem az ottaniaknak, az idegenekkel szemben.
Lehet,hogy 1526 még bennem él... Sajnos ez még poénnak sem az igazi.
Szia Atosz!
Én sem annyira vágytam rá, de a páromnak tett ígéretemet, hogy szülinapi ajándékként egy all inclusíve útra megyünk csak (az Ő kívánsága volt) így tudtam teljesíteni
No, no! Nem vagy Te olyan öreg, hogy a Mohácsi csata benned éljen! Szegény II. Lajos király sem sokat mesélhetett, mert hamar belefulladt a Csele patakba.
Bizony a kb.150 éves török uralom nem volt semmi, de az igazat megvallva engem nem igazán érdekel, mert változtni senki nem tud rajta, így teljesen felesleges idegesítenie magát az embernek.
Nem hogy ez, de még sok más sem izgat,csak poént akartam fabrikáni a mohácsi vésszel kapcsolatban.Elég vész van most,nem kell visszamennünk a török időkre... Képzeld ha mindennapi dolgaidat vagy dolgainkat mind komolyan vennénk,nyitni kéne egy "dinkák"topicot... Na ez kivan csukva.Mi nem a Csele patakba fogunk belefulladni hanem a saját.... Ezt mán nem írom le.Politika is kicsukva.Akkor inkább a természet szépsége törökbe... meg mindenhol.
Majd ha megtudsz valamit az említett török körútról, örülök, ha megírod. Nem rajtam múlik egyébként, én bírom a hosszú buszos utazást is, a zuram nyűgös, ha sokáig kell ülni.
Találtam ám jó kis körutakat nagyon jó áron, az a hibája, hogy német nyelvű az idegenvezetés, illetve az én hibám, hogy csak a magyar idegenvezetéssel vagyok kisegítve.
Törökországról hallottam már nagyon sok jót is meg rosszat is, szeretném a magam véleményét kialakítani. Abban biztosan egyetértünk, hogy egy országról, illetve egy utazásról vagy nyaralásról hozott pozitív vagy negatív élményt nagyon-nagyon sok minden befolyásol.
Szerintem se halgass senkire. Magadnak kell megtapasztalni a dolgokat, hogy ki tudd alakítani a véleményedet.
Egyébként is ízlések és pofonok... de ez így is van jól, mi lenne, ha mindenkinek ugyan az tetszene.
A véleményetek alapján választottam annak idején a Zefirost és azt nem bántam meg. De emlékszel? Volt egy topiktárs, akinek ugyanazzal e hellyel ezer baja volt.
Igen, emlékszem.
Látod, pont ezért írtam, hogy ízlések és pofonok... Mi lenne, ha mindenki a Zephyrosba akarna menni?
Azért ezekhez a nyaralásokhoz kell egy kis szerencse is. nekünk annyira nem volt rossz, mint Valcsiéknak. Tulajdonképpen, ha homokos lett volna a tengerpart akkor minden nagyon szuper lett volna.
Szerintem egyszer azért érdemes Törökországba elmenni. Én másodszor voltam. Először Isztambulban voltunk a Márvány tengernél. Engem Isztambul nagyon megfogott. Nagyon tetszett a "mesés kelet " világa.
Talán pont az volt a baj, hogy most is azt vártam. A Török Riviéra teljesen más, itt nincs az a mesés világ, itt csak a nyaraltatás van, de az szerintem nagyon magas fokon megy.
A törökök ehhez nagyon értenek.
Van ismerősöm utazási irodákban és tőlük hallottam, hogy az arabokhoz is törököket vittek, hogy megtanítsák nekik a vendéglátást, nyaraltatást stb.