Ez a Milos 4 és fél nap nekem elég szűkösnek tűnik. De 18 napot nagyon nehéz elosztani. Ha viszont így alakulna, akkor Kimoloson csak egy fél napot töltsetek el, az is elég. Legfeljebb csak a horáját nézitek meg, azt viszont melegen ajánlom, mert gyönyörű. Sok komp megy Kimolosra Pollóniából, legfeljebb elmentek a reggelivel és visszajöttök a kora délutánival. De majd ott a helyszínen úgy is eldöntitek.
Ez a szállásos ügy nem semmi, de ilyen is van, hál' istennek nem gyakori.
Nektek már lassan "meleg a pite" Kokszi.
Én is keveslem ,így látatlanba is a Milosi napok számát. Legfeljebb átcuccolunk egy másik szállásra.
Folegandroson jóval drágábbak a szállások mint a környező szigeteken. Egy magán személy aki kiad 3-4 szobát ezt biztosan nem tenné meg .Valószínűleg egy nagy szálloda sem . Ez a közép kategória pedig úgy látszik,hogy igen. itt válik személytelenné a dolog.
Lassan -lassan készülődünk.
Szia bebi!
Ios szerintem jó választás lehet.
Mi azért választottuk mert innen át tudunk menni Santorinire , nagyon jó a szállások ár -érték aránya,szépek a strandok és gyönyörű a sziget. A főváros fekvése és előtte a kikötő , az öböl nagyon ott van.
A kompok nekünk is áttervezték az utat sajna ez van.
Az én véleményem szerint maradj egy komp útvonalon.
Hát a neten én is csak azt látom, amit Te. Abban lehet még reménykedni, hogy esetleg helyben van olyan hajó, ami a neten nincs fent... de azért én erre nem alapoznék, mert őszintén szólva egyáltalán nem valószínű. Bár még sosem tanulmányoztam alaposan a helyi utazási irodák kompmenetrendjét, de amikor pl. sorbanálltunk visszaváltani a jegyeket, vagy bóklásztunk az utcán és utazási iroda mellett mentünk el, mindig odanéztem, hogy milyen kompok vannak kiírva, és az volt a benyomásom, hogy tök ugyanazok a kompjáratok jegyeit árulják, amiket előre a neten is meg lehet nézni. A kisebb, helyi járatok, amik nincsenek fent a neten, azok szerintem inkább egymástól kisebb távolságra lévő szigetek között jellemzőek.
Én a helyedben kihúznék egy szigetet. Már az eredeti tervben szereplő 3 éjszaka/sziget felosztást is kissé szűknek találtam. Persze Te tudod, hogy nektek hol mennyi idő elég, hol mit szeretnétek megnézni. Nekem kellett Santorinire a négy éjszaka, hiányzott volna, ha eggyel kevesebb napunk van. A többi szigetről is azt gondolom, hogy minimum három egész nap, azaz négy éjszaka kell rájuk (az utazás napja sztem nem nagyon számít...) - talán Folegrandosra elég lehet eggyel kevesebb.
Legjobban a Santo-Ios-Milos kombi tetszene, de úgy tűnik, hogy ez kivitelezhetetlen (07.02-07.13 vagy 14. között). Ha Folegandrost is érintjük -márpedig máshogy nem jutunk el Milosra -, rohanás lesz az egész: szigetenként kb. 2 egész és 2 fél nap.
Verka! Igazad van, már a legelején is mondtad, hogy kevés az idő a 4 szigetre. 3 naponta csomagolhatnánk az 5 gyerkőccel.
Viszont Milost mindenképp látni szeretnénk.
Sok időnk már nincs gondolkodni, mert még rengeteg infót be kell gyűjtenem indulásig.
Felcserélni már nem tudom, mert 07.02-án éjjel 02.15-kor érkezünk Athénba, és tudtunk venni olcsón a reggel 05.30-kor induló Santorini járatra repjegyet. Egyszerűbbnek tűnt a reptérről továbbutazni, mint kikötő - komp...
Milosra viszont nem volt jegy , pedig úgy szerettük volna, ahogy Te is írtad.
Elnézést, hogy beleszólok, de egyet kell értenem Verkával. Szerintem is a sorrendet kellene valahogy variálni, bár ezt most már, ha jól értem, nem lehet. Milos, esetleg Folegandros, Szantorinival "egy" vonalon van, itt több komp is jár. Szantoriniről pedig szintén sok a hajó Iosra. Tehát szerintem Milos-Folegandrs-Santorini-Ios sorrend talán szerencsésebb lenne. Milosról Iosra eléggé nehézkes eljutni, a keresőben amit én használok nem találtam jobbat, csak azt amit Verka is.
Mindenesetre szép kis út lesz, bárhogy is alakul.
Egyáltalán nem "szólsz bele", sőt inkább örülök, hogy ilyen tapasztalt "sziget-járók" segítenek.
Úgy látom, hogy nincs más megoldás, mint hogy:
- vagy bevállaljuk a 4 szigetes Folegrandosos átszállós /S-I-F-M/ variációt
- vagy lemondunk Iosról is, és marad S-F-M
Úgy látom, hogy nincs más megoldás, mint hogy:
- vagy bevállaljuk a 4 szigetes Folegrandosos átszállós /S-I-F-M/ variációt
- vagy lemondunk Iosról is, és marad S-F-M
Ha az ember nagyon akar valamit, akkor van ám más megoldás is. Kérdés, hogy mennyire akarod? Ha Santorinin átszállsz, akkor megoldható, hogy akár 9-én, akár 10-én eljuss Iosról Milosra. Délelőtt megy komp Iosról Santorinire, és ugyanaznap délután meg Santoriniről Milosra. Hm?
Jó ötlet ez a Santorinin-átszállós, csak szinte az egész nap rámegy.
Ha jól látom 12.00-12.30 körül érnénk Santora, Milosra pedig este 7 körül, ha nem késik a hajó.
Pedig most már legalább azt el kellene döntenünk, hogy melyik szigetekre megyünk, mert 2 hét múlva ilyenkor Santorinin leszünk.
Gondoltam, hogy ez lesz, csak mi látjuk a képeket, ti nem!
Lépj be a honlapunkra /www.babar.eoldal.hu/ és ott megnézheted a Milos fejezetnél. Az utolsó hat kép Sifnos és Serifos kikötőjében és környékén készült, a teljesség igénye nélkül.