#1396342010-06-16 18:24:47 Válasz a #139204. hsz-ra
Szia Kokszi!
Ez a Milos 4 és fél nap nekem elég szűkösnek tűnik. De 18 napot nagyon nehéz elosztani. Ha viszont így alakulna, akkor Kimoloson csak egy fél napot töltsetek el, az is elég. Legfeljebb csak a horáját nézitek meg, azt viszont melegen ajánlom, mert gyönyörű. Sok komp megy Kimolosra Pollóniából, legfeljebb elmentek a reggelivel és visszajöttök a kora délutánival. De majd ott a helyszínen úgy is eldöntitek.
Ez a szállásos ügy nem semmi, de ilyen is van, hál' istennek nem gyakori.
Nektek már lassan "meleg a pite" Kokszi.
Én is keveslem ,így látatlanba is a Milosi napok számát. Legfeljebb átcuccolunk egy másik szállásra.
Folegandroson jóval drágábbak a szállások mint a környező szigeteken. Egy magán személy aki kiad 3-4 szobát ezt biztosan nem tenné meg .Valószínűleg egy nagy szálloda sem . Ez a közép kategória pedig úgy látszik,hogy igen. itt válik személytelenné a dolog.
Lassan -lassan készülődünk.
Szia bebi!
Ios szerintem jó választás lehet.
Mi azért választottuk mert innen át tudunk menni Santorinire , nagyon jó a szállások ár -érték aránya,szépek a strandok és gyönyörű a sziget. A főváros fekvése és előtte a kikötő , az öböl nagyon ott van.
A kompok nekünk is áttervezték az utat sajna ez van.
Az én véleményem szerint maradj egy komp útvonalon.
#1396942010-06-16 22:33:40 Válasz a #139628. hsz-ra
Szia Bebi!
Hát a neten én is csak azt látom, amit Te. Abban lehet még reménykedni, hogy esetleg helyben van olyan hajó, ami a neten nincs fent... de azért én erre nem alapoznék, mert őszintén szólva egyáltalán nem valószínű. Bár még sosem tanulmányoztam alaposan a helyi utazási irodák kompmenetrendjét, de amikor pl. sorbanálltunk visszaváltani a jegyeket, vagy bóklásztunk az utcán és utazási iroda mellett mentünk el, mindig odanéztem, hogy milyen kompok vannak kiírva, és az volt a benyomásom, hogy tök ugyanazok a kompjáratok jegyeit árulják, amiket előre a neten is meg lehet nézni. A kisebb, helyi járatok, amik nincsenek fent a neten, azok szerintem inkább egymástól kisebb távolságra lévő szigetek között jellemzőek.
Én a helyedben kihúznék egy szigetet. Már az eredeti tervben szereplő 3 éjszaka/sziget felosztást is kissé szűknek találtam. Persze Te tudod, hogy nektek hol mennyi idő elég, hol mit szeretnétek megnézni. Nekem kellett Santorinire a négy éjszaka, hiányzott volna, ha eggyel kevesebb napunk van. A többi szigetről is azt gondolom, hogy minimum három egész nap, azaz négy éjszaka kell rájuk (az utazás napja sztem nem nagyon számít...) - talán Folegrandosra elég lehet eggyel kevesebb.
Legjobban a Santo-Ios-Milos kombi tetszene, de úgy tűnik, hogy ez kivitelezhetetlen (07.02-07.13 vagy 14. között). Ha Folegandrost is érintjük -márpedig máshogy nem jutunk el Milosra -, rohanás lesz az egész: szigetenként kb. 2 egész és 2 fél nap.
Verka! Igazad van, már a legelején is mondtad, hogy kevés az idő a 4 szigetre. 3 naponta csomagolhatnánk az 5 gyerkőccel.
Viszont Milost mindenképp látni szeretnénk.
Sok időnk már nincs gondolkodni, mert még rengeteg infót be kell gyűjtenem indulásig.
#1397212010-06-17 08:50:44 Válasz a #139700. hsz-ra
Felcserélni már nem tudom, mert 07.02-án éjjel 02.15-kor érkezünk Athénba, és tudtunk venni olcsón a reggel 05.30-kor induló Santorini járatra repjegyet. Egyszerűbbnek tűnt a reptérről továbbutazni, mint kikötő - komp...
Milosra viszont nem volt jegy , pedig úgy szerettük volna, ahogy Te is írtad.
#1397632010-06-17 11:22:41 Válasz a #139721. hsz-ra
Sziasztok!
Elnézést, hogy beleszólok, de egyet kell értenem Verkával. Szerintem is a sorrendet kellene valahogy variálni, bár ezt most már, ha jól értem, nem lehet. Milos, esetleg Folegandros, Szantorinival "egy" vonalon van, itt több komp is jár. Szantoriniről pedig szintén sok a hajó Iosra. Tehát szerintem Milos-Folegandrs-Santorini-Ios sorrend talán szerencsésebb lenne. Milosról Iosra eléggé nehézkes eljutni, a keresőben amit én használok nem találtam jobbat, csak azt amit Verka is.
Mindenesetre szép kis út lesz, bárhogy is alakul.
#1398022010-06-17 13:27:05 Válasz a #139763. hsz-ra
Szia Babar!
Egyáltalán nem "szólsz bele", sőt inkább örülök, hogy ilyen tapasztalt "sziget-járók" segítenek.
Úgy látom, hogy nincs más megoldás, mint hogy:
- vagy bevállaljuk a 4 szigetes Folegrandosos átszállós /S-I-F-M/ variációt
- vagy lemondunk Iosról is, és marad S-F-M
Úgy látom, hogy nincs más megoldás, mint hogy:
- vagy bevállaljuk a 4 szigetes Folegrandosos átszállós /S-I-F-M/ variációt
- vagy lemondunk Iosról is, és marad S-F-M
Ha az ember nagyon akar valamit, akkor van ám más megoldás is. Kérdés, hogy mennyire akarod? Ha Santorinin átszállsz, akkor megoldható, hogy akár 9-én, akár 10-én eljuss Iosról Milosra. Délelőtt megy komp Iosról Santorinire, és ugyanaznap délután meg Santoriniről Milosra. Hm?
#1399872010-06-18 12:16:51 Válasz a #139918. hsz-ra
Szia Verka!
Jó ötlet ez a Santorinin-átszállós, csak szinte az egész nap rámegy.
Ha jól látom 12.00-12.30 körül érnénk Santora, Milosra pedig este 7 körül, ha nem késik a hajó.
Pedig most már legalább azt el kellene döntenünk, hogy melyik szigetekre megyünk, mert 2 hét múlva ilyenkor Santorinin leszünk.
#1400592010-06-18 19:26:05 Válasz a #140053. hsz-ra
Szia Kokszi!
Gondoltam, hogy ez lesz, csak mi látjuk a képeket, ti nem!
Lépj be a honlapunkra /www.babar.eoldal.hu/ és ott megnézheted a Milos fejezetnél. Az utolsó hat kép Sifnos és Serifos kikötőjében és környékén készült, a teljesség igénye nélkül.