mi mindig busszal megyünk. szerencsére a lakhelyünkön van egy nagyon korrekt utazási iroda (zeus partneriroda). Nekünk úgy szokott zajlani az utazás, hogy helyből indul a busz (nem kell pestre bemenni), a leérést pedig úgy kalkulálják, hogy a lehető legkevesebbet vagy semennyit se kelljen várni a szállásra. (a busz végig lent marad görögországba)A hazainduláskor nem kell menni kérdezősködni, hogy mikor jön a busz és hova,hanem reggel 9kor kipakolunk az apartman elé kb 15-20 perc múlva jön a busz értünk(9kor elindulnak és fölveszik az összes utast) és már indulunk is haza. Itthon megérkezéskor mindenkit próbálnak az otthonához legközelebb kirakni.
Mi busszal mentünk a Dias Zeussal...az út "mindössze" 30 órába telt odafele, visszafele már "csak" 20-ba. Odafele vagy 4 órát álltunk a szerb határon, 2-t a macedónon, 1-et pedig a görögön. Majd a mi buszunk először Sarti felé fordult, délután 2 körül meg is érkeztünk oda. 1 óra pihenő után elindultunk végre Stavros felé, a sofőrök azt sem tudták merre kell menni, így a 180 km-t 4 órába tellett megtenni (a tervezett másfél helyett). Így este 7-re sikerült is megérkeznünk A légkondi elvileg működött a buszon, de ebből semmit sem érzékeltünk. Az az érdekes, hogy 30 óra folyamatos működés után a busz még aznap este visszaindult a hazafelé tartó utasokkal Magyarországra.... Szóval az út nagyon viszontagságos volt, de megérte a szenvedés Stavros gyönyörű hely, és nekünk az idegenvezetőnk, Edit is nagyon aranyos volt, a fakultatív programok közül a Kavala-Thassos-osra szerintem mindenképp érdemes elmenni
Sziasztok.
Na látjátok, ezért megyek autóval. Egyébként Stavrostól Sartira nekem is tartott az út két órán át. Egy hegyi szerpentinen vitt a gps, gyönyörű helyeken mentünk, csak nagyon lassu.
Szerintem az autónak és a busznak is megvan az előnye és a hátránya. Én már ötször voltam stavroson egyszer paralián busszal, de még soha nem volt ilyen rossz az utunk mint idén. Nem a busz vagy a sofőrők miatt hanem szerbek illetve a törökök miatt. Nekem egyébként semmi bajom a buszos utazással.
Szia Bandesz.
Én is túl vagyok több buszos utazáson, ds amióta autóval megyek sokkal jobb. Sartin 2010-ben szerettem volna bérelni autót de nem sikerült. Egy darab volt olyan áron, hogy azt inkább nem kértem. Autóval rövidebb a határon való átjutás, eleve hamarabb érek oda. Nem vagyok senkihez kötve, arra autózok amerre akarok. Mivel hárman megyünk gyerekkel célszerübb mint a robogó bérlés. Hazafelé reggel indulva még aznap este otthon alszom. Hátránya? Nekem még csak előnyöm származott belőle. Ezentúl is csak igy megyek.
kszifiasz köszönöm az információt! Örülök, hogy ilyen élményekkel gazdagodtál , nagyon várom már az utazást.
Számíthattok a beszámolómra
Megyünk mi is a lakatlan szigetre, mindenki azt mondja gyönyörű ott a tenger. Remélem is, mert most vettem egy vízálló fényképezőgépet és nagyon szeretném kipróbálni persze ki lehet a kádban is, de a tengerre és az ottani élőlényekre vágyik a fényképezőgépem.
Nagyon jó képek!!! Egy hét múlva ilyenkor már mi is úton leszünk... Egy kérdés: az a "kagyló-ház" hol van? Nem emlékszem, hogy láttam volna. Igaz, 2008 óta nem jártam arra...
Szia kszifiasz!!!
Gyönyörűek a képek bár kérdezem:lehet egyáltalán görögben nem szép képeket készíteni???????? A barátnőm mondta,hogy "neked görögben még a kutyasz.. is jó" Hát jaaaaaaaa
Ja és a neos marmarasi piacon most láttam először kszifiaszt rögtön te jutottál eszembe,nem tudtam,hogy ez az