mi mindig busszal megyünk. szerencsére a lakhelyünkön van egy nagyon korrekt utazási iroda (zeus partneriroda). Nekünk úgy szokott zajlani az utazás, hogy helyből indul a busz (nem kell pestre bemenni), a leérést pedig úgy kalkulálják, hogy a lehető legkevesebbet vagy semennyit se kelljen várni a szállásra. (a busz végig lent marad görögországba)A hazainduláskor nem kell menni kérdezősködni, hogy mikor jön a busz és hova,hanem reggel 9kor kipakolunk az apartman elé kb 15-20 perc múlva jön a busz értünk(9kor elindulnak és fölveszik az összes utast) és már indulunk is haza. Itthon megérkezéskor mindenkit próbálnak az otthonához legközelebb kirakni.
Mi busszal mentünk a Dias Zeussal...az út "mindössze" 30 órába telt odafele, visszafele már "csak" 20-ba. Odafele vagy 4 órát álltunk a szerb határon, 2-t a macedónon, 1-et pedig a görögön. Majd a mi buszunk először Sarti felé fordult, délután 2 körül meg is érkeztünk oda. 1 óra pihenő után elindultunk végre Stavros felé, a sofőrök azt sem tudták merre kell menni, így a 180 km-t 4 órába tellett megtenni (a tervezett másfél helyett). Így este 7-re sikerült is megérkeznünk A légkondi elvileg működött a buszon, de ebből semmit sem érzékeltünk. Az az érdekes, hogy 30 óra folyamatos működés után a busz még aznap este visszaindult a hazafelé tartó utasokkal Magyarországra.... Szóval az út nagyon viszontagságos volt, de megérte a szenvedés Stavros gyönyörű hely, és nekünk az idegenvezetőnk, Edit is nagyon aranyos volt, a fakultatív programok közül a Kavala-Thassos-osra szerintem mindenképp érdemes elmenni
Sziasztok.
Na látjátok, ezért megyek autóval. Egyébként Stavrostól Sartira nekem is tartott az út két órán át. Egy hegyi szerpentinen vitt a gps, gyönyörű helyeken mentünk, csak nagyon lassu.
Szerintem az autónak és a busznak is megvan az előnye és a hátránya. Én már ötször voltam stavroson egyszer paralián busszal, de még soha nem volt ilyen rossz az utunk mint idén. Nem a busz vagy a sofőrők miatt hanem szerbek illetve a törökök miatt. Nekem egyébként semmi bajom a buszos utazással.
Szia Bandesz.
Én is túl vagyok több buszos utazáson, ds amióta autóval megyek sokkal jobb. Sartin 2010-ben szerettem volna bérelni autót de nem sikerült. Egy darab volt olyan áron, hogy azt inkább nem kértem. Autóval rövidebb a határon való átjutás, eleve hamarabb érek oda. Nem vagyok senkihez kötve, arra autózok amerre akarok. Mivel hárman megyünk gyerekkel célszerübb mint a robogó bérlés. Hazafelé reggel indulva még aznap este otthon alszom. Hátránya? Nekem még csak előnyöm származott belőle. Ezentúl is csak igy megyek.
#1742522011-08-26 08:38:50 Válasz a #173968. hsz-ra
kszifiasz köszönöm az információt! Örülök, hogy ilyen élményekkel gazdagodtál , nagyon várom már az utazást.
Számíthattok a beszámolómra
Megyünk mi is a lakatlan szigetre, mindenki azt mondja gyönyörű ott a tenger. Remélem is, mert most vettem egy vízálló fényképezőgépet és nagyon szeretném kipróbálni persze ki lehet a kádban is, de a tengerre és az ottani élőlényekre vágyik a fényképezőgépem.
Nagyon jó képek!!! Egy hét múlva ilyenkor már mi is úton leszünk... Egy kérdés: az a "kagyló-ház" hol van? Nem emlékszem, hogy láttam volna. Igaz, 2008 óta nem jártam arra...
#1743542011-08-27 13:41:06 Válasz a #174302. hsz-ra
Szia kszifiasz!!!
Gyönyörűek a képek bár kérdezem:lehet egyáltalán görögben nem szép képeket készíteni???????? A barátnőm mondta,hogy "neked görögben még a kutyasz.. is jó" Hát jaaaaaaaa
Ja és a neos marmarasi piacon most láttam először kszifiaszt rögtön te jutottál eszembe,nem tudtam,hogy ez az