De jó, hogy jó helyre megyek!!! Még sosem voltam ezen a részen. Most megyek harmadjára Görögországba. Elsõnek Paralián voltam, aztán tavaly Sartin (nagyon tetszett) és most Vrasnát néztem ki. A képek alapján tetszik a kis falu, remélem élõben sem lesz csalódás.
Valahol írtak valami pékségrõl, gondolom akkor az lehet, amit írtál. Mindenképp megkóstolom a baklavát. Aztán, ha 100 kilósan jövök haza, az a ti lelketeken fog száradni.
Amúgy a szállásunk állítólag 800 méterre lesz Asprovalta fõterérõl, úgyhogy gondolom nagyon közel leszünk hozzá.
Úgy mennék már!!! Még 2 hét.
Szerintem szeptemberben mindenhol csökkennek az árak, mivel már kevesebben nyaralnak ilyenkor. Legalábbis annak idején Paralián voltunk augusztusban, aztán még visszamentünk a barátnõmmel szeptemberben is és akkor jóval olcsóbban lehetett mindent megvenni.
Többektõl hallottam már, hogy panaszkodtak az angolokra.
Azért kár elmenniük külföldre nyaralni, hogy kocsmában töltsék az egész nyaralásukat, azt otthon is megtehetik.
A kollegám is hasonló. Krétára mennek nyaralni 5 csillagos szállodába, all inclusive ellátással és azt mondja, hogy igazából nem izgatja, nem várja, hogy menjenek. Az ilyen minek fizet ki ennyi pénzt, ha nem is érdekli igazán?
Én meg megvesznék a gyönyörtõl, ha Krétára valamikor is el tudnék jutni.
Tényleg nem vagyunk egyformák.
Szerencsére.
Mi már nyaraltunk Vrasnan Jó kis nyugodt nyaralóhely,szép tengerpartal,A közelben vanStavros és Asprovalta Mi
átsétáltunk a tengerparton Stavrosba ezzel a közelségét akartam leirni Nagyon gyorsan fejlödö kis falu A supermarket tulajdonosa nagyon jó fej csak túl nyugodt ami elöször furcsa volt de aztán megszoktuk Thassosnak hivják és et a supermarket neve is,jól felszerelt mindent megkapsz ott!A frappé is nagyon finom legjobb a tengerparton egy szalmából készült napernyökkel ellátott tavernában ez közvetlenül a parton van a tulaj nagyon jó fej! az árban benne van a napozóágyak bérlése és az ital is!bocs ha egy kicsit furcsán fogalmaztam meg de igy tudtam körül irni ha valami érdekel még irjál szivesen válaszolok Andi
Ha felsétálsz az ófaluba és át sétálsz Stavrosba, nem hiszem, hogy sokat híznál. Különben sem lehet egyszere sokat enni a baklavából.
Két hét az semmi. Nekem még 6 hét van hátra.Te már lassan csomagolhatsz.
Melyik apartmanba mentek?
A kollegám is hasonló. Krétára mennek nyaralni 5 csillagos szállodába, all inclusive ellátással és azt mondja, hogy igazából nem izgatja, nem várja, hogy menjenek. Az ilyen minek fizet ki ennyi pénzt, ha nem is érdekli igazán?
Van egy házaspár ismerõsöm,egyik legnagyobb déli városunk felsõ
tízezrébe tartoznak.Bejárták a világot-de szó szerint.
Nemrég voltak két hetet a Maldiv-szigeteken.
A férjnek ennyi hozzáfûznivalója volt az egészhez:
-Nem volt ott semmi,csak a homok,meg a pálmák,untam az egészet.
Alig várta már,hogy hazajöjjenek,leginkább a luxusbungaló hûvösében
sörözött,vagy a bárban.
Sokan életükben nem keresnek annyit,amennyit egyesek elkölthetnek
utazásokra.
Én a nyaralás minden pillanatát tudom élvezni.
És minden jó érzésû ember így van ezzel.
Kedves Andra és Penelopé!
Vannak olyan típusú emberek, akik vagy megjátszák, hogy nem jó semmi sem, de közben élvezik, vagy tényleg nem is értékelik, mi veszi körül õket.
Én csak úgy hívom ezeket, csak a lyukat látják még a sajtban is..... Nekik rossz és milyen jó nekünk!!!
Nem feltétlen sznobság mert nem tetszett nekik a hely.Sem a Maldívon sem pedig a hozzá hasonló helyeken nagy csodákat nem várhat az ember.A természet adta szépsége szép,az igazi fehér homok,pálmafa de ennyi.Ezen kívûl nincs semmi,tényleg unalmas.Mauriciuson amíg a reptértõl a szállodáig érsz minden cukornád.Ezeknek a szigeteknek nincs történelmük,nem olyan mint Görögország/Athén.../Egyébként pedig vannak olyan emberek akiknek az a kikapcsolódás ha ki sem mozdulnak a szállodából,mert egész évben lehet,hogy csak a nyaralás alatt vannak egyetlen helyen,egyébként meg stressz...Az a baj,hogy az említett emberek rengeteg stressz árán élnek úgy ahogy élnek,nem lehet kívülrõl látni.
Én 33 éves koromig csak Magyarországon nyaraltam. Akor jutottam el elõször Görögországba. Már elõtte is szerelmes voltam ebbe a gyönyörû országba. Sokat olvastam a mitológiát, történelembõl is jobban érdekelt a görög, mint a magyar. Rettegek a víztõl, mégis imádom a tengert.
Két évig a munka miatt nem nyaraltunk( mezõgazdasággal foglalkozunk). Aztán súlyos beteg lettem, ezért két évig újból nem tudtam visszamenni Görögországba. Tavaly, hogy kipróbáljuk, hogy bírom az utazást, elmentük Horvátországba. Nekem nagyon nem jött be. Nem tetszenek az emberek (nem olyan kedvesek mint a görögök), meg az országnak sincs meg az a "bizonyos" hangulata.
A lényeg az, hogy amíg beteg voltam, sok mindent átértékeltem. Addig sem érdekelt a nyaralásnál, hogy milyen körülmények között nyaralok, a lényeg a nyaralás és a pihenés volt. Volt, hogy sátoroztunk, napokig esett az esõ, mindenünk nyirkos volt, de szép emlék maradt. Rájöttem arra, hogy minden évben kell 2 hét, amit pihenéssel töltünk. Azt is tudom, hogy minimum 4-500 km-re el kell távolodni az otthonunktól a teljes kikapcsolódás érdekében(lehetõleg a mobilt hagyjuk otthon, de legalább kapcsoljuk ki).
Szerintem, aki nem tud értékelni egy öt csillagos nyaralást, annak már nincsenek álmai, vágyai. A pénz szerzés nem lehet a legfontosabb az ember életében, mert csak elmegy mellette az élet.
Szia Csutek!Nem a csillagokon múlik az ember álma.Kinek mi az igénye,valaki a sátrat szereti valaki a sok csillagos szállodát.Van akinek bejön a semmittevés valaki meg halálra unja magát.Ezeken a szigeteken lehet élvezni a semmittevést 2napig de utánna tényleg unalmas.Görögországban és a Görög szigeteken annyi a látnivaló,hogy nem lehet betelni vele.Nem cserélném el a Krétai utazásom egy Maldívra az tuti!