Bátran béreljetek kocsit és vágjatok neki a Szigetnek (akár már
a reptérről-így esetleg megúszhatjátok a transzferdíjat)
Mi tavaly csináltunk előszőr ilyet és mondhatom,nem bántuk meg
Neten béreltem a kocsit-olcsón.A kis Micra minden kívánalomnak megfelelt(még kempingeztünk is 1 éjszakát benne)A térkép,amit adtak hozzá,tök jó,de mi vittünk GPS-t magunkkal.
Kocsit,tankolást,időt egybevetve nagyságrendekkel jobb és
olcsóbb,mint a fakultatív programok
Ha középtájon találtok szállást,2 hét alatt bejárható Kréta-
persze a teljesség ígénye nélkül..de akkor miért mennénk vissza
Beszámolóm ugyan nincs,de szívesen válaszolok,ha kérdésed lenne.
Igen, mi is az Aeolusszal voltunk a Theodórában! Már 2006-ban is oda szerettünk volna menni, de sajnos már február elején nem volt hely.
2008-ban nem is volt a magyar kínálatban ez az apartman. Idén ismét lehet foglalni a Theodórába Budapesti indulással?
Tényleg az a rossz az egészben, hogy haza kell jönni. Mi is nagyon szerettünk ott lenni. Nekünk való, kellemes hely!
Hali Valcsika
Inmáron harmadszor megyünk a Theodorába
Ti is az Aeolussal voltatok?
Mi mindig az utószezont vagy az előszezonban járunk
de az utószezont jobban szeretem -az a sok finom gyümölcs
kellemes az idő,jó a viz és egy csak a kellemetlen amikor haza kell jönni
szivem szerint ott élnék
szia gabi a liftes
Sziasztok
Olvaslak ám titeket, de most új fennforgás nincs még katalógusok hiányában, meg csendben gyűjtöm az infókat.
Esetleg volt már valaki Agia Marinán a Despina apartmanban?
(ez a konkrét kérdésem van, hátha.....)
Mi 2007-ben nyaraltunk Makri Gialosban a Theodóra apartmanban. Szintén nagyobb csapattal, 11-en voltunk. Két szoba kívételével a miénk volt az egész ház. Nagyon tetszett, mert szuper helyen van és közel van minden. A klassz homokos tengerpart, supermarket, tavernák, pék, stb. Ami nekünk fontos volt, hogy nem is volt zsúfolt a falu, de kihalt sem (június 16-tól voltunk 12 napra).
Sziasztok Én nem tudom ,de nekünk a bérelt autohoz adtak egy korrekt kis térképet Krétárol Pontos volt, és még az alacsonyabb rendű
utak is nagyon pontossan voltak fetüntetve
Mi 2005-2006-ban voltunk Makriyaloson (délkréta)csodálatos volt
idén egy hatalmas csapattal megyünk szeptemberben (de messze van)
Makriyalos Theodora apartman
Tényleg! Krétán egyáltalán nem tévedtünk el, pedíg mentünk elég sokfelé. Minden ki volt korrektül táblázva, pl. helységek, nevezetességek. Úgy emlékszem, hogy a látnivalókat barna alapszínű táblákra, fehér betűkkel írták.
Zantén még útjelzőtábla is olyan volt mint a mesében, hogy hol volt, hol nem volt! Sikerült is eltévednünk (nem csak nekünk)!
Krétán valóban jól ki vannak táblázva az utak általában, így kevésbé lehet eltévedni. Azzal vitatkoznék, hogy 1 óra alatt meg lehet találni a helyes utat, ha esetleg eltévedsz. Kréta nagyon nagy és hegyes sziget. Itt nem igen lehet száguldozni, főleg a hegyek között vezető kanyargós utakon nem. Azért sokkal jobb a helyzet Krétán, mint Zakynthoson (ott símán eltévedsz), mert az utak minősége is jobb.
Köszönöm mindenkinek a bíztatást, ha rendesen ki van táblázva, akkor még mi is megtaláljuk (igazából erre vonatkozott a kérdés) Sokat járjuk az országot, s sajnos itthon korántsem ilyen egyértelmű a kitáblázás (maga a pécsi tévétorony tavaly ősszel egy konkrét horror volt felfelé kitáblázatlanul egy erdőségbe, sok szerteágazó úttal és sötétedéskor) Megnyugodtam, hogy nagyon nem lőhetünk mellé (a négy égtáj belövése meg még nekünk is megy
Igaz én még Krétán nem jártam, de az eddigi szigetes tapasztalatom az, hogy sokszor még a kölcsönzőből kapott térkép sem kell, mert nagyon jól ki van táblázva minden. Persze azért vidd magaddal a térképet
És az eltévedéstől meg ne félj, hiszen szigetről van szó, ha nagyon elrontasz valamit, akkor is max 1 óra, és a helyes úton vagytok, na meg nincs ott olyan sok út Biztos ügyesek lesztek nyáron, csak bízz magadban!
Ez nálunk is pont így van, de érdemes belevágni az ismeretlenbe autóval vagy bérelt autóval.
Ha csak szervezett úttal mennénk mindenhova az egyrészt egy halom pénz, másrészt meg nem akkor állunk meg amikor akarunk.