Böby!Nem tõlem kérdezted ugyan,de ha nem haragszol,adhatok 1 nagyon tutti tippet?Aeolus-12nap-Dél-Kréta-Makrigialos!!!ISTENI hely,mindent megtalálni,tavernák sokasága a tengerparton,jó kirándulócélpont,kristálytiszta viz,homokos part...életem legszebb nyaralóhelye volt idén!!!Biztos láttál már fotókat róla az albumomban...
Nagyon köszi a segítséget.Mindent gyegyzetelek és utánanézek,mert idén egy kis csalodás ért minket,ezért is örülök a tippeknek.Megnéztem a képeket tényleg nagyon jók.Nehéz lesz dönteni már most látom!
Azt hiszem a beszámolót is (mint a fotókat is) Jox aktiválja. De úgy tudom, szerencsésebb elküldeni neki e-mailben.
Köszi Andi,
akkor asszem, várok kicsit, aztán meglátom. Az elõbb úgyis feltöltöttem a fotókat is. Ha a fotók kikerülnek, a beszámoló meg nem, akkor a biztonság kedvéért elküldöm mailben is.
Köszi az infokat,te melyiket választanád?
Üdv:Böby
Szia Böby,
én mindkettõt választottam, de mi nem utazási irodával mentünk. A beszámolóm (és a képek is) nemsokára kint lesz az oldalon, majd fusd át, minden helyrõl, ahol voltunk, igyekeztem elég leírni egy-két jellemzõ dolgot.
Én úgy csinálnám a helyedben, hogy megnézném a képeket, és amelyik hely nagyon megragad, azt bejelölném a térképen. A végén lesz egy térképed jópár jelöléssel, és ahol a legtöbb van, az ahhoz legközelebb esõ szállást választod.
Szia Böby
Nemsokára megyek úgy ,ahogy Zsebkuty írta:Aeolussal.
Ha megjöttem,hozok infókat.
Addig nézegesd a legfrissebb termést:Haspók és Gabakó fotóalbuma,és a régebbieket -hát nem könnyítik meg,ha választani kell
Egyik hely szebb,mint a másik,mindenhol lenni kéne egy hetet legalább
Üdv,Macsosz
Szia Haspók
Végre
Gyors olvasásban megnéztem õket!
És igenis nagyon szépek gratulálok
Ma már nincs energia,de holnap nekiülök és egyesével álmodozom a képek elõtt
Üdv ,Macsosz
Haspók! meglestem a képeid...nincs mit szégyenkezni..szépek, llvezetesek és amilyen helyeken jártál...kihagytál egyáltalán valamit? Vain mikor voltál, hogy szinte üres volt? Ez a Balos...az valami lélegzetelállító...gratula, és kicsit irigyellek a sok látnivaló miatt
(Mostanra sikerült feliratozni az összes képet, jó sokáig tartott! )
Vai miatt korán keltünk, azért vannak még olyan kevesen. (Ld. majd beszámoló. ) /A beszámolót sokkal hamarabb feltettem, mint a képeket, de úgy látszik, hogy tovább tart, vagy pedig nem tudta átküzdeni magát a neten... asszem, most elküldöm mailben is, biztos, ami biztos.../
Nagyjából a következõket:
- Samaria,
- Imbrosz-szurdok,
- Zeusz-barlang, Lassithi-fennsík,
- Loutro, a kis falu, ahol nincsenek autók,
- Mohlos,
- Spinalonga
- és Eloundára eredetileg annyira nem voltam kíváncsi, merthogy ott állítólag csak a felsõ tízezer nyaral és az annyira nem érdekel, de mivel azt mondtad, hogy az egyik legjobb hely volt, ezért felkerült a listára!
Talán valamikor tavasszal kellene visszamenni... amikor van egy kis zöld és virágok a szigeten... azt mondják, olyankor teljesen más...
szóval nem túl sok maradt ki...megláttam a beszámolód. Nem semmi helyeken voltál. amint lesz idõm el is fogom olvasni. de már elõre gratula a szerkesztését. a tartalomért majd késõbb..
Szia Haspók!
Elkezdtem olvasni és már az elsõ 2 oldal után nem bírom abbahagyni. Tük hasonlóan írsz,mint én, nagyon tetszik, igazi regény. A többit majd a beszámolók topikjába írom. Mivel a Kráta-topikot nem olvasom rendszeresen, csak amikor éppen kedvem van hozzá, ezért nekem ez teljesen kimaradt, hogy ti mindent magánszervezésben intéztetek!! Gratula az úthoz és a beszámolóhoz is már elõre. Megyek is vissza olvasni, teljesen izgatott vagyok, pedig lenne ámmás dolgom is és pár óra múlva nekem is utaznom kell (vidékre).
Szia Haspók!
Szabadságom elsõ napjának reggelét még jobb hangulatban tölthettem, mert újra Krétán éreztem magam. Tegnap este végignéztem a képeidet amik szintén tetszettek, de a beszámoló az valami fantasztikus volt.Az idén hazatérve a nyaralásból eldöntöttük, hogy jövõre már nem megyünk megint Krétára negyedszerre de ezek után szerintem elgondolkozunk rajta. A múlt héten sikerült elolvasnom A sziget címû könyvet ami szintén nagy hatással volt rám illetve a férjemre is, úgy hogy elképzelhetõ a negyedszerre is meglátogatjuk Krétát.
Köszönet érte
Off: Én a sziget c. könyvet a nyaralás strandon döglõs napjaira tarogatom
Most tartok Haspók beszámolójának a 6. oldalán, nevessetek csak, de ma éppen Krétára vágyakozom (tegnap még Karpathos volt ). A krétai nyralást mindeképpen hasonlóan tervezzük mi is: bérelt autó, több különbözõ helyen szállás, amolyan körutazás féle.
Ami eddig feltûnt a beszámolóból, hogy Ti (kedves haspók) minden nap rengeteg idõt "elvesztegettek" evéssel. Még alig néztetek meg egy nap 1-2 helyet és máris este van, amit eleinte nem értettem, de most már értem, hogy ez az ebéd miatt van Nálunk egy ilyen autós napban kb. tízszer annyi látnivaló szokott lenni - na, ja ettõl eléggé ki is merülünk. Talán ti csináljátok jobban.
A beszámolódból eddig nemderült ki, de akkor te lennél a párosotok nõmemû tagja és T. a férfi?
A frappénál meg kell várni míg elolvad benne a fagyi, akkor már nem keserû
Na, megyek vissza olvasni.
Hú, ezért érdemes volt írni! Köszönöm Nektek a dicsérõ szavakat, jólesik ám nagyon!
Andi,
az idõvel kapcsolatban: ez egy nagy elhatározás volt nálam, és örülök, hogy sikerült megvalósítanom!
Már itthon megfogadtam, amikor összeállítottam a tervet, hogy nem zsúfolom tele a napokat. Inkább kevesebb legyen, de azt legyen idõm kiélvezni. Nem szeretem a rohanást, hogy "ezt is láttam, kipipálva, mehetünk is tovább". Egész évben hajtok, mint-az-állat, ez a két hét kikapcsolódás jut nekem nagyjából, és pihenni is szerettem volna. De ismerem magam, és azt az érzést is, és azt a fajta nyaralást is, amirõl Te mesélsz , és tudom, hogy könnyen elkap a gépszíj, ha ott vagyok, és hajlamos vagyok arra, hogy na még gyorsan nézzük meg ezt, nézzük meg azt, hiszen most vagyunk itt, és ki tudja, hogy legközelebb mikor vagy jövünk-e még egyáltalán - ezt el akartam kerülni, és igyekeztem arra gondolni, hogy álmosan, minden nap hajnalban kelve, karikás szemekkel úgysem tudom annyira élvezni a dolgokat. Szóval már eleve itthon keményen meghúztam a programot, hogy ne essek ebbe a hibába. Így mondtam le pl. nagy kínkeservesen a Samariáról és egy csomó más dologról...
Megfogadtam azt is, hogy nem kelünk minden nap hajnalban, sõt, addig fogunk aludni, ameddig jólesik, meg hát nem is keltünk fel mindig egybõl... És igen, sokat ücsörögtünk tavernákban is , élveztük az ízeket, a tengert, a napfényt... És imádom a vizet is, úgyhogy a strandokon is mindig addig maradtunk, amíg kedvünk volt, csak mondjuk a beszámolóban ezt általában nem részleteztem túl, azonkívül, hogy "fürödtünk" . És még valami: az autóutak a kevés km ellenére is néha elég sokáig tartottak, mert ugye egyrészt csak lassan lehetett menni, másrészt meg így is folyton megálltunk, mert mindig volt valami látni-, csodálnivaló...
Szóval a lényeg, hogy úgy érzem, elég jól sikerült megtalálnom az egyensúlyt, mert annak ellenére, hogy szerintem elég sok mindent láttunk, kipihenten jöttünk haza.