Sziasztok!
Mi olyan utitársakat keresnénk akik saját autóval jönnének Korfura július 31-én.Már kétszer voltunk autóval Görögországban ,de egyedül nem túl szivesen vágnánk nek iennek a hosszú útnak.Ha valakinek jó ez az időpont ,kérlek írjon az angi6868@freemail.hu címre.
Szioa Angi6868!
Azt javaslom nézd meg az utazólistában kik mennek ebben az időpontban és írj nekik privit,hogy nem csatlakoznának e hozzátok.Én is így szereztem még négy autós társat.
Próbálj utitársat keresni az INDEX KORFU fórumon. Lefkadasok között sokkal kisebb az esélyed, mert amig Lefkadan rendszerint kedden van turnus váltás addig Korfun szombaton. Mi is azon a héten megyünk Lefkadara, de keddi turnussal.
Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás.
A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.
Valaki tud nekem segíteni abban, hogy, ha esetleg az apósom autójával szeretnék Go-ba menni és Ő nincs ott mint tulajdonos, milyen papírok szükségesek a nemz.zöldkártyán, forgalmin, köt.fel.bizt. és környezetvédelmi igazolólapon kívül? Egy meghatalmazás, kölcsönadási szerződés, hatósági tanúkkal / egyaránt külföldre és belföldre szóló / elég-e? Ez elég magyarul, vagy célszerű angolul, szerbül, macedónul? Az angolt még csak megoldja az ember de a többi az már kérdéses.
Valaki tud nekem segíteni abban, hogy, ha esetleg az apósom autójával szeretnék Go-ba menni és Ő nincs ott mint tulajdonos, milyen papírok szükségesek a nemz.zöldkártyán, forgalmin, köt.fel.bizt. és környezetvédelmi igazolólapon kívül? Egy meghatalmazás, kölcsönadási szerződés, hatósági tanúkkal / egyaránt külföldre és belföldre szóló / elég-e? Ez elég magyarul, vagy célszerű angolul, szerbül, macedónul? Az angolt még csak megoldja az ember de a többi az már kérdéses.
Lehet kapni a nyomtatványboltokban Gépjármű kölcsönadási nyomtatványt, ami 2 vagy 3 nyelvű. Az elég ha nem lízingelt a kocsi, szerintem. Ha lízingelt akkor a banktól is kell engedély a külföldre vitelhez.... (lízing nem ugyanaz mint a hitel!!!!!!!) Ja, és ha több sofőr van akkor célszerű mindegyiknek kitölteni 1-1 kölcsönadásit!
megijesztettél és felhívtam Erste bankot, mert lizingelem a motort amivel szándékozom kimenni, és már voltam is sokszor igaz "csak" Szlovákiába, de azt mondták, mivel a törzskönyvbe van csak beírva ill. a forgalmiba a kódszám így csak akkor kell, ha én adom kölcsön, de ha én megyek vele akkor nem, de ha megnyugtat akkor küldenek beleegyezést, hogy bármikor, bárhova
A lisingcégektől függ, mi van a forgalmiba. Ha a lisingelő van mint tulajdonos, akkor semmi tennivaló. Ha mint üzembentartó szerepel - legalábbis eddig, kellett a lisingelő bank nyilatkozata.
Az előzző autómmal többször mentem hozzájárulással. Soha sem foglalkoztak vele, meg sem nézték. A következő évben nem vittem magammal. Át kellett mennem egy másik határátkelőhöz própálkozni, mert kérték.
Sziasztok.
A mi apartmanunkba tegnap erkeztek vendegek,szerencsere bulgaria fele,26 oras autosuttal,szerencsere az itt felmerulo par remhirnek,az elso utjuk volt raadasul,szerencsetlenek ejjel 2 ora utan ertek ide,egy napjuk ugrott,raadasul 100 euroval huztak le oket a romanok,a hataron meg szepen attneztek az autojukat.
tok mindegy ki merre indul,barhol adodhat problema,es a Bulgarok,Romanok sem jobbak,es kulonbek mint a Szerbek es a Makedonok.
Biztositasbol egy kell,nem kell minden esetben kettot kotni nem feltetel,nem kell a hullazsak,es nincs vizum,ertve a kis kartyaval,a Makedonia fele erkezok sem kaptak semmit,itt jelenleg 7 magyar autos erkezett a napokban,nem volt lehuzas sem a hatarokon.
Biztositast alapbol kot mindenki ha hosszabb utra indul,ha netan lenne a kis papir a makedonoknal,megorzod,ha nem kapsz,akkor pecsetelnek az utleveledbe,tehat a visszafele kernek tudod bizonyitani hova kaptad a pecsetet,ok nelkul meg nem fizetettnek senkivel,es ha nem kapnal rola papirt ahol nyoma van miert mit fizettel,nem vagy koteles fizetni a semmiert,csak mert olyan kedve van.
Kössz a megerősítést, mert máshol is hallottam ilyesmit, és kezdtem kételkedni a telefonos hölgy válaszában, de ezekszerint jól tudta
egy papírral kevesebb