Sziasztok!
Mi olyan utitársakat keresnénk akik saját autóval jönnének Korfura július 31-én.Már kétszer voltunk autóval Görögországban ,de egyedül nem túl szivesen vágnánk nek iennek a hosszú útnak.Ha valakinek jó ez az időpont ,kérlek írjon az angi6868@freemail.hu címre.
Szioa Angi6868!
Azt javaslom nézd meg az utazólistában kik mennek ebben az időpontban és írj nekik privit,hogy nem csatlakoznának e hozzátok.Én is így szereztem még négy autós társat.
#1032732009-06-05 06:58:34 Válasz a #103251. hsz-ra
Próbálj utitársat keresni az INDEX KORFU fórumon. Lefkadasok között sokkal kisebb az esélyed, mert amig Lefkadan rendszerint kedden van turnus váltás addig Korfun szombaton. Mi is azon a héten megyünk Lefkadara, de keddi turnussal.
Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás.
A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.
Valaki tud nekem segíteni abban, hogy, ha esetleg az apósom autójával szeretnék Go-ba menni és Ő nincs ott mint tulajdonos, milyen papírok szükségesek a nemz.zöldkártyán, forgalmin, köt.fel.bizt. és környezetvédelmi igazolólapon kívül? Egy meghatalmazás, kölcsönadási szerződés, hatósági tanúkkal / egyaránt külföldre és belföldre szóló / elég-e? Ez elég magyarul, vagy célszerű angolul, szerbül, macedónul? Az angolt még csak megoldja az ember de a többi az már kérdéses.
Valaki tud nekem segíteni abban, hogy, ha esetleg az apósom autójával szeretnék Go-ba menni és Ő nincs ott mint tulajdonos, milyen papírok szükségesek a nemz.zöldkártyán, forgalmin, köt.fel.bizt. és környezetvédelmi igazolólapon kívül? Egy meghatalmazás, kölcsönadási szerződés, hatósági tanúkkal / egyaránt külföldre és belföldre szóló / elég-e? Ez elég magyarul, vagy célszerű angolul, szerbül, macedónul? Az angolt még csak megoldja az ember de a többi az már kérdéses.
Lehet kapni a nyomtatványboltokban Gépjármű kölcsönadási nyomtatványt, ami 2 vagy 3 nyelvű. Az elég ha nem lízingelt a kocsi, szerintem. Ha lízingelt akkor a banktól is kell engedély a külföldre vitelhez.... (lízing nem ugyanaz mint a hitel!!!!!!!) Ja, és ha több sofőr van akkor célszerű mindegyiknek kitölteni 1-1 kölcsönadásit!
#1037142009-06-08 17:05:45 Válasz a #103710. hsz-ra
megijesztettél és felhívtam Erste bankot, mert lizingelem a motort amivel szándékozom kimenni, és már voltam is sokszor igaz "csak" Szlovákiába, de azt mondták, mivel a törzskönyvbe van csak beírva ill. a forgalmiba a kódszám így csak akkor kell, ha én adom kölcsön, de ha én megyek vele akkor nem, de ha megnyugtat akkor küldenek beleegyezést, hogy bármikor, bárhova
#1037192009-06-08 18:06:57 Válasz a #103714. hsz-ra
A lisingcégektől függ, mi van a forgalmiba. Ha a lisingelő van mint tulajdonos, akkor semmi tennivaló. Ha mint üzembentartó szerepel - legalábbis eddig, kellett a lisingelő bank nyilatkozata.
Az előzző autómmal többször mentem hozzájárulással. Soha sem foglalkoztak vele, meg sem nézték. A következő évben nem vittem magammal. Át kellett mennem egy másik határátkelőhöz própálkozni, mert kérték.
Sziasztok.
A mi apartmanunkba tegnap erkeztek vendegek,szerencsere bulgaria fele,26 oras autosuttal,szerencsere az itt felmerulo par remhirnek,az elso utjuk volt raadasul,szerencsetlenek ejjel 2 ora utan ertek ide,egy napjuk ugrott,raadasul 100 euroval huztak le oket a romanok,a hataron meg szepen attneztek az autojukat.
tok mindegy ki merre indul,barhol adodhat problema,es a Bulgarok,Romanok sem jobbak,es kulonbek mint a Szerbek es a Makedonok.
Biztositasbol egy kell,nem kell minden esetben kettot kotni nem feltetel,nem kell a hullazsak,es nincs vizum,ertve a kis kartyaval,a Makedonia fele erkezok sem kaptak semmit,itt jelenleg 7 magyar autos erkezett a napokban,nem volt lehuzas sem a hatarokon.
Biztositast alapbol kot mindenki ha hosszabb utra indul,ha netan lenne a kis papir a makedonoknal,megorzod,ha nem kapsz,akkor pecsetelnek az utleveledbe,tehat a visszafele kernek tudod bizonyitani hova kaptad a pecsetet,ok nelkul meg nem fizetettnek senkivel,es ha nem kapnal rola papirt ahol nyoma van miert mit fizettel,nem vagy koteles fizetni a semmiert,csak mert olyan kedve van.
#1037322009-06-08 19:43:59 Válasz a #103719. hsz-ra
Kössz a megerősítést, mert máshol is hallottam ilyesmit, és kezdtem kételkedni a telefonos hölgy válaszában, de ezekszerint jól tudta
egy papírral kevesebb