Tavaly mi is autóval mentünk, így ebben tudok segíteni. Fontos, hogy ezek tavalyi árak. Nyárra valószínű, hogy megnyitják az akkor épülő kapukat.
Íme:
Szerbia: mi itt dinárral fizettünk
Útvonal: Szabadka – Újvidék – Belgrád – Nis – Strezovce – Tabanovce (ez kb. 570 km)
1. kapu: a szerb – magyar határtól kb. 95 km-re (Subotica – Novi Sad): 330 dinár vagy 4 EUR
2. kapu: a szerb – magyar határtól kb. 160 km-re (Novi Sad – Belgrad): 240 dinár vagy 3 EUR
3. kapu: Belgrád után - itt csak jegyet adnak
4. kapu: Nis után – itt veszik el a jegyet (Belgrad – Nis): 730 dinár vagy 8 EUR
5. kapu: Nis-től 30 km-re (Nis - Leskovac): 190 dinár vagy 2,5 EUR
Ez összesen kb. 1500 dinár.
Macedónia: mi itt EUR-val fizettünk, és emiatt le is nyúltak - érdemes váltani!
Útvonal: Tabanovce határátkelő – Kumanovo – Gradsko – Gradec – Gevgelia / Evzoni határátkelő (kb. 180 km)
1. kapu Kumanovo – Petrovec között: 70 dénár vagy 1 EUR
2. kapu Petrovec – Veles között: 80 dénár vagy 2 vagy 1,5 EUR
3. kapu Veles – Gradsko között: 60 dénár vagy 1 EUR
Ez összesen kb. 200 dénár (4 EUR).
Görögország:
1. Evzoni – Thessaloniki út: 72 km, kb. 1 óra
Autópályadíj erre az útra: NINCS
2. Thessaloniki – Athén út: 492 km, kb. 6-7 óra.
Autópályadíj erre az útra: kb.12 EUR. (Ez a legrövidebb út alapján van kiszámolva.)
3. Athén - Tolo út: 150 km, kb. 2,5 óra.
Autópályadíj erre az útra egy autóra: 4 EUR. Van olyan útvonal is, ami elvileg gyorsabb, de ott van + 1 kapu (2 EUR), így 6 eurót számoltam egy útra egy autónak.
Ezt holnap átbeszéljük!
Mondjuk, nem vagyok biztos abban, hogy pont hazafelé kellene bevállalni. Nekünk biztosan nem, mert még nem jártunk ott, ezért sok kihagyhatatlan hely kimaradna. Nekünk biztosan kell legalább egy egész nap. Azután nem túl jó ötlet bevállalni egy ilyen hosszú hazautat.
Szia
Én tavaly a Vassalosban voltam. A szobák,ágyak jók ,a fürdőszoba viszont annyira pici, hogy megkeserítette az életemet egy kicsit, csak akkor jó, ha nem baj, ha mesztelenül jössz ki a szobába, mert ott felöltözni nem lehet.A viznyomás olyan pici, hogy alig lehet normálisan hajat mosni, mosakodni.A másik probléma, hogy egy emelkedőn van a fűút nyüszgős részétől kb100 méter, a strandtól 200 m. Ez az emelkedő 35 fokban naponta 3szor 4szer elég fárasztó. A széles strand innen messze van, kb 15 perc gyalog. Amúgy tisztaság volt, nem volt bent meleg,spaletta és sötétitő függöny is van és mi kértünk klimát is A tulaj autóval felszállitotta a csomagjainkat a mikor megérkeztünk, és távozáskor. A yanist dicsérték az utastársaim .
Erika
Sziasztok
Köszönöm mindenkinek a segitségét, esetleg még ha valakinek eszébe jut bármi,
írjon.
Annyi még esetleg, parkirózni lehet-e a ház előtt vagy külön van nagy parkírozó?
Még ez a két apartman érdekelne, ha járt valaki ezekben, irjon:
- Demos
- Dimitra
Vagy ha valaki másikat tud ajánlani irjon.
Még ez a két apartman érdekelne, ha járt valaki ezekben, irjon:
- Demos
- Dimitra
Vagy ha valaki másikat tud ajánlani irjon.
Mi az Eleanaba megyünk. Van két szabad hely a mi 2 hetünkre is(sok jó ember lesz ott innen ), és ahogy láttam, az általad beírt időpont előtt 2 nappal kezdődő turnusra is.
Ez szerény berendezésű, de közvetlen tengerparti, és ebben a hónapban még olyan áron foglalhatod, ami elég kedvező. Tengerparti felár +10 %, előfoglalás -10%, átutalással teljesítve még lejön 3%.
A Demos a Vassalossal szemben van, tehát emelkedőn és messze a jó strandtól.a Berendezés sokkal jobb, mint a Vassalos.Tágasabb. A Yannis viszont szemben van a széles stranddal.
Szia! Nem tudom, hogy jött ki Neked ez az összeg, de sehogy se stimmel. Mi tavaly szept-ben voltunk kint Tolóban, és most előkerestem a cédulákat, ami alapján Tolótól a Mac. határig 21,70 Eu autópályadíjat fizettünk pontosan. 9 kapu volt, folyamatosan fizettünk, mint a katonatiszt!
2,80+2,70+2,75+2,75+2+1,90+2,50+2,30+2 Eu.
Mi voltunk kétszer is a Demosban, nekünk bejött mert tágas, tiszta, viszont kicsit távolabb van a parttól, egy emelkedőn.
Tavaly és tavalyelőtt pedig a Barbaressában, ami közvetlen parti apartman, alul egy tavernával. Ez nem annyira uj, viszont az, hogy közvetlenül a tengerre nézhettünk és a kedvező ára kárpótolt bennünket. 5 éjszakát töltöttünk ott, 30 Euró/ éjszakáért és ebben a Tv meg a légkondi is benne volt. Igaz, ez szept. közepén volt már.
Ha valakit érdekel a Barbaressa, tudok adni elérhetőséget.
Szia! Nem tudom, hogy jött ki Neked ez az összeg, de sehogy se stimmel. Mi tavaly szept-ben voltunk kint Tolóban, és most előkerestem a cédulákat, ami alapján Tolótól a Mac. határig 21,70 Eu autópályadíjat fizettünk pontosan. 9 kapu volt, folyamatosan fizettünk, mint a katonatiszt!
2,80+2,70+2,75+2,75+2+1,90+2,50+2,30+2 Eu.
Milyen jó, hogy létezik az autóval Görögországban topic!
Ott mindenki leírhatja a tapasztaltakat, ami árban sem mindig egyezik meg, mégsincs vita belőle. Mert a tapasztalataim szerint, Szerbiában szezonális árak vannak, amitől változhat az utiköltség.