Üdv innen Kefaloniàròl!
Jelentem az idő szuper a víz tökéletes.Ma Skalaban nagyon hullàmzott a tenger de azt is élveztük.Holnap indul az autós túránk már várom,hogy làssam azt a sok szép helyet amiről írtatok.
Üdv: Annesz
-törölt nick 16363 | #173876 | 2011-08-22 23:20:48 | Válasz a #173833. hsz-ra
szia annesz.... akkor minden rendben.. a hosszú út megérte ugye?
Porosból hogyan tudunk eljutni Argostoliba?Taxi egy kicsit húzos(50-60 Euro)
A GT-s busszal érkezünk Porosb.,Helyi buszjárat csak délután 17.10-kor.Nem tudsz egyéb variációt?
Választ előre is megköszönöm!
Kérek szépen egy pár ötletet,mivel ti is szerettek gyalogolni,hogy mit lehetne megnézni.A villán kivül elérhető közelségbe van-e kicsi falu,ahova érdemes elsétálni.Természetesen 4-5 km-en belül strand bal-illetve jobb felé indulva?Küldtél egyszer egy busz menetrendet ami nem a legjobb,mert elég ritkák a járatok.Szeretünk magunk csavarogni.Mellesleg elszomoritott egy beirás,hogy alig tudtak pár ember összeszedni a fakultativre.Na hiszen-akkor hányszor kell ide utaznunk,na nem csak emiatt.Az Ithakai kirándulás jó volna,/bár már jártunk itt Lefkádáról/.Mivel nagy a sziget a körutat is jó volna megtenni,s mi szeptember jó közepén megyünk.Sajnos kevés a gyalogos ember akitől lehetne segitséget kapniAzért is igyekszem beszámolót irni,hogy azoknak segitsek akik nem bérelnek semmit.Köszönöm a segitségedet,meg is fogadom.
Bár nem engem szólitottál meg,azért irok,mert mikor mi voltunk,voltak utastársaink,akik egy héten át mindig gyalog mentek a Mounda beachre.../Nézz képeket erről,hátha megtetszik!/Ez Argosztoli felé e főuton 4 km-re van Skalatól.De sokan mentek oda a tengerparton is,igy szintén Argostoli felé kell elindulni a sziklás résznél egy kicsit bele kell gázolni ugy 20-30 cm-es vizbe,nagyon kicsit,sokakat láttunk igy menni...Igaz,mi kocsit béreltünk,a mostani Magyarországi időjáráshoz hasonló 38-40 fokok voltak!De szeptemberben már biztosan enyhébb lesz kicsit!Egyébiránt én irtam,hogy kevesen jelentkeznek a fakultativokra,de a szigettura elég jó létszámmal indulgat,nagyon ajánlom,hogy igy kezdjetek,az ut során sok mindent meg lehet egyénileg is kérdezni,és hátha kedvet kaptok olyanhoz is,amit nem csak gyalog lsehet elérni!
Szia Manyi!
Lehet anno én idéztem ide a buszmenetrendet, de azóta többször jeleztem, hogy a buszok használhatatlanok, olyan idióta időpontokban közlekednek, hogy sehova sem lehet velük eljutni! És drágák is!
Gyalogosan bejárható a közelben Poros felé a Skala Old port utáni 2 kis öböl is, a kápolnánál lévő pl. mint nemrég említettem, az egyik kedvencünk volt a sziklás búvárvizével és a különleges vulkanikus sziklaalakzataival. Ettől úgy 50 méternyire van a másik öböl, mindkettőhöz lépcsőn mehetsz le. Feltétlenül ajánlom. A Mounda beach egy másik fajta partszakasz, az homokos és egész más a szélirány, tehát ha Skalan hullámos, attól még itt sima lehet a víz és fordítva. Sokan kitesurf-ölnek, az szép látvány. Ez utóbbin nem gyalog voltunk, mert ahhoz meg kéne kerülni a hegyet. Illetve Tzanis, a Hermes copfos motoros tulaja elkalauzolt minket felülről a Mounda Cape-hez, ahol gyerekeskedett anno, na hát az egy csoda látvány, a homokkősziklák tetejéről belátni az egész partszakaszt jobbra-balra, a hegyeket mögöttünk, és kalandos volt, ahogy megmutatta a földbe ásott valamikori náci bunkereket, ahonnan a németek "garázdálkodtak". Ide Vele ugyan autóval mentünk, de gyalogosan is jártunk arra előtte, csak nem találtuk a végét, és mivel esteledett, visszafordultunk. Szerencsére Tzanis másnap megmutatta a helyes irányt!
Stopos megoldások is vannak, mi pl. Poros kikötőjéig elstoppoltunk, onnan gyalogosan bejártuk a várost, de nem találtuk a turista irodát, ill. kiderült, hogy hétvégén zárva van Akkor már vagy 4-5 km bennünk volt a kánikulában, de nekivágtunk a szorosnak, és nem sokkal azt elhagyva jobb felé meg is találtuk azt a táblát, ami a sziget legrégebbi kolostorához vitt, ahol jeges víz, ouzó és édesség várt, meg egy szakszerű idegenvezetés. Gyönyörű volt, és bár az úttól 4,5 km-re volt, megérte, bár így a napi túránk a visszaúttal 16-17 km-re rúgott, ami csak pár palack jeges vízzel, és a végén egy nagy mártózással volt túlélhető. Ráadásul akkorra a hátizsákom már hogy, hogy nem citrommal is megtelt, az sem könnyítette az utat
Egyébként Poroson ajánlanak túrákat, ha legközelebb megyünk, azokat is bejárjuk majd, állítólag a helyi tourist office-ban van pár prosi is róluk.
Szóval van elég gyalogos program, és a régi Skala-t még nem is említettem, ha a Hermestől a főutcára térve balra fordulsz, onnan már egyértelmű az irány fel a hegyoldalba a régi földrengés sújtotta romokhoz. Az is érdekes, és szép a panoráma a tenger felé és az új városra, és visszafelé a bátrabbak (vagy akik eltévednek, mint mi ) Mounda beach felé vehetik az irányt, ahol fáradtan-izzadtan szintén jól esik majd egy nagy mártózás.
Hát egyelőre ennyi - voltunk még keresgélős hegyi túrán is Poros partja felől, kiszúrtunk egy patakot, ami a tenger felé folyt a hegyről, és gondoltuk, felsétálunk a patak mentén a forrásig, sőt állítólag egy szép kis vízesés is van arra, de mi nem találtuk meg, pedig már jó ideje tépte-vágta a testünket a sok tüskés bozót, de mindig felfrissültünk a patak bő vizében. Egy idő után meguntuk, és kerestünk egy gerincutat, ahonnan egy gyönyörű panorámájú kényelmes sétával visszajutottunk a tengerhez. De az ilyen túrákat helyismeret nélkül csak gyakorlott túrázóknak ajánlom
Nagyon szépen köszönöm a kedvességet, a hasznos tanácsokat felirtam mindent aztán meglátjuk mi fér bele az időbe.Nagy kár,hogy nincs turista térképük biztos lenne rá igény.Szeretünk egyénileg helyeket felfedezni és mászkálni .Jó-jó a fakultativ,de igazából egy rohanás az egész.Azért remélem sikerül a két kirándulás,mert valóban igy látunk is valamit.Lehetséges,hogy még visszatérünk,de a sziget másik oldalára.Egyébként a képek valami csodásak,csak ámultam bámultam.Nagyon köszönöm mindkettötők válaszát
Végig olvastam a fórumot nagyon sok hasznos infot gyüjtöttem köszönet mindenkinek aki irt.A kérdésem,hogy a Joanninától lefelé vezető út/az én térképem szerint E951/ Patrának milyen?Készüljek-e gyógyszerrel?vagy már itt is van jó út?Olvastam,hogy hosszú,ezt tudom is ,csak azért tartok tőle mert átéltem 2x a régi uton való közlekedést.Találtam egy térképet amin megszakitásokkal mutat autópályát,mi az igazság?Köszönöm a választ,már vágjuk a centit.
SZiasztok.Nemrég jöttünk meg Korfuról.Nagygyon szép volt,de azért jövőre Kefalónia a cél.
Ha tudtok olyasn gyűjtő oldalt ahol apartmanok vannak.(booking.com,greeka.com és zoover megvan)
melyik települést ajánljátok ha nyugit szeretnék nem túristaparadicsomot és szép homokos partot.?
Utazás-tervezgetésben vagyunk, Sarti vagy Kefalonia... Sartin már többször jártunk, imádunk robogózgatva felderíeni gyönyörű helyeket. Hasonlóra készülünk idén is. Segítsetek dönteni!! Mi a tapasztalat Kefalonián robogó ügyben? Érdekelne a bérlés ára több napra, hogy egyáltalán érdemes-e, vagy kizárólag autóval lehet eljutni oda, ahol azokat a gyönyörű képeket csináltátok?? Aki esetleg volt már Sartin is és Kefalonián is, valamiféle összehasonlítást kaphatunk jobb/rosszabb alapon? Minden infót köszönettel veszünk, és egy apró, ám igen meghatározó megjegyzés: árérzékeny pénztárcával vágunk neki utunknak, ilyen szempontból is terelgessetek bennünket valamelyik uticél felé!
Előre is köszönöm a reakciókat!
Szia!
Igen, 1 héten belül tervezzük, csak még nem tudjuk, hogy Sarti vagy Kefalonia. A döntéshez köszönettel vennénk minden infót Kefaloniával kapcsolatban, elsősorban a robogó témakörben: bejárható-e vele a környék, vagy kizárólag autóval, illetve mi a robogó-bérlés ára megközelítőleg 10-12 napra.
Előre is köszönöm, ha tapasztalataidat megosztod velem.
Ez igen!Hozzád képest akkor igen óvatos duhaj tervező vagyok...na,de mindegy!
Egyáltalán nincs robogós tapasztalatom,sehol,itt sem.Mi kocsival voltunk,szerintem ez a sziget azért elég nagy a robogóhoz...de-mint a tervetés példája is mutatja-nagyon nem vagyunk egyformák!Szerintem villámgyorsan keresd meg Marcsit-a GT id.vezét a GT fórumán.Ha valaki tud pillanatok alatt válaszolni kérdéseidre,ő lesz az!
Mondjuk,ha Sartin már voltál,mindenképpen máshova menjél.
Noraz!
Kefalonia szigete gyönyörű, de én nem vállalnám be robogóval. Nagyok a távolságok, mi is autót béreltünk tavaly.
Sarti olcsóbb és a félsziget robogóval bejárható, én ott robogóztam először életemben.
Szerintem Kefaloniára nem szabad olcsó nyaralást tervezni, ha látni is szeretnétek a szigetből valamit.
Jó nyaralást!
D.
Noraz | #175771 | 2011-09-18 14:23:41 | Kefalonia vs Sarti
Kedves Miskolciutas, és Doro!
Nagyon szépen köszönöm, hogy csepegtettetek némi infót! Marcsinál is próbálkoztam, de bár nagyon kedvesen, és viszonylag hamar reagált, a kérdéseimet igyekezett nem észrevenni, válaszolni meg végképp nem sikerült rájuk... Nem mentegetőzésképp, de felkészületlenül azért nem szoktunk nekivágni az ismeretlennek, viszont, ha már meg van az uticél, akkor jöhetnek a google map-es térképek, utikalauzok, és egyéb itinerek. Egyébként köszönhetően a Tőletek kapott infóknak, valamint a fórum korábbi bejegyzéseinek, Sarti mellett döntöttünk idén is. Egyik szemem sír, a másik nevet... Szívesen fedeznék fel új tájakat, viszont én hiába kalkulálok, ha a pénztárcám nem bírja az iramot, cserébe viszont tudom, hogy gyönyörű helyre megyünk, és jól fogjuk magunkat érezni. Imáimba ezek után már csak a "Sunshine" szót igyekszek becsempészni, és küzdök a bőrönddel, hogy a teteje végre érjen össze az aljával... Holnap aztán végre nekivágunk, és remélem csupa jó fog velünk történni! Még egyszer köszönöm a kedvességeteket! Sziasztok!