Üdv innen Kefaloniàròl!
Jelentem az idő szuper a víz tökéletes.Ma Skalaban nagyon hullàmzott a tenger de azt is élveztük.Holnap indul az autós túránk már várom,hogy làssam azt a sok szép helyet amiről írtatok.
Üdv: Annesz
Porosból hogyan tudunk eljutni Argostoliba?Taxi egy kicsit húzos(50-60 Euro)
A GT-s busszal érkezünk Porosb.,Helyi buszjárat csak délután 17.10-kor.Nem tudsz egyéb variációt?
Választ előre is megköszönöm!
Kérek szépen egy pár ötletet,mivel ti is szerettek gyalogolni,hogy mit lehetne megnézni.A villán kivül elérhető közelségbe van-e kicsi falu,ahova érdemes elsétálni.Természetesen 4-5 km-en belül strand bal-illetve jobb felé indulva?Küldtél egyszer egy busz menetrendet ami nem a legjobb,mert elég ritkák a járatok.Szeretünk magunk csavarogni.Mellesleg elszomoritott egy beirás,hogy alig tudtak pár ember összeszedni a fakultativre.Na hiszen-akkor hányszor kell ide utaznunk,na nem csak emiatt.Az Ithakai kirándulás jó volna,/bár már jártunk itt Lefkádáról/.Mivel nagy a sziget a körutat is jó volna megtenni,s mi szeptember jó közepén megyünk.Sajnos kevés a gyalogos ember akitől lehetne segitséget kapniAzért is igyekszem beszámolót irni,hogy azoknak segitsek akik nem bérelnek semmit.Köszönöm a segitségedet,meg is fogadom.
Bár nem engem szólitottál meg,azért irok,mert mikor mi voltunk,voltak utastársaink,akik egy héten át mindig gyalog mentek a Mounda beachre.../Nézz képeket erről,hátha megtetszik!/Ez Argosztoli felé e főuton 4 km-re van Skalatól.De sokan mentek oda a tengerparton is,igy szintén Argostoli felé kell elindulni a sziklás résznél egy kicsit bele kell gázolni ugy 20-30 cm-es vizbe,nagyon kicsit,sokakat láttunk igy menni...Igaz,mi kocsit béreltünk,a mostani Magyarországi időjáráshoz hasonló 38-40 fokok voltak!De szeptemberben már biztosan enyhébb lesz kicsit!Egyébiránt én irtam,hogy kevesen jelentkeznek a fakultativokra,de a szigettura elég jó létszámmal indulgat,nagyon ajánlom,hogy igy kezdjetek,az ut során sok mindent meg lehet egyénileg is kérdezni,és hátha kedvet kaptok olyanhoz is,amit nem csak gyalog lsehet elérni!
#1742162011-08-25 20:21:49 Válasz a #174184. hsz-ra
Szia Manyi!
Lehet anno én idéztem ide a buszmenetrendet, de azóta többször jeleztem, hogy a buszok használhatatlanok, olyan idióta időpontokban közlekednek, hogy sehova sem lehet velük eljutni! És drágák is!
Gyalogosan bejárható a közelben Poros felé a Skala Old port utáni 2 kis öböl is, a kápolnánál lévő pl. mint nemrég említettem, az egyik kedvencünk volt a sziklás búvárvizével és a különleges vulkanikus sziklaalakzataival. Ettől úgy 50 méternyire van a másik öböl, mindkettőhöz lépcsőn mehetsz le. Feltétlenül ajánlom. A Mounda beach egy másik fajta partszakasz, az homokos és egész más a szélirány, tehát ha Skalan hullámos, attól még itt sima lehet a víz és fordítva. Sokan kitesurf-ölnek, az szép látvány. Ez utóbbin nem gyalog voltunk, mert ahhoz meg kéne kerülni a hegyet. Illetve Tzanis, a Hermes copfos motoros tulaja elkalauzolt minket felülről a Mounda Cape-hez, ahol gyerekeskedett anno, na hát az egy csoda látvány, a homokkősziklák tetejéről belátni az egész partszakaszt jobbra-balra, a hegyeket mögöttünk, és kalandos volt, ahogy megmutatta a földbe ásott valamikori náci bunkereket, ahonnan a németek "garázdálkodtak". Ide Vele ugyan autóval mentünk, de gyalogosan is jártunk arra előtte, csak nem találtuk a végét, és mivel esteledett, visszafordultunk. Szerencsére Tzanis másnap megmutatta a helyes irányt!
Stopos megoldások is vannak, mi pl. Poros kikötőjéig elstoppoltunk, onnan gyalogosan bejártuk a várost, de nem találtuk a turista irodát, ill. kiderült, hogy hétvégén zárva van Akkor már vagy 4-5 km bennünk volt a kánikulában, de nekivágtunk a szorosnak, és nem sokkal azt elhagyva jobb felé meg is találtuk azt a táblát, ami a sziget legrégebbi kolostorához vitt, ahol jeges víz, ouzó és édesség várt, meg egy szakszerű idegenvezetés. Gyönyörű volt, és bár az úttól 4,5 km-re volt, megérte, bár így a napi túránk a visszaúttal 16-17 km-re rúgott, ami csak pár palack jeges vízzel, és a végén egy nagy mártózással volt túlélhető. Ráadásul akkorra a hátizsákom már hogy, hogy nem citrommal is megtelt, az sem könnyítette az utat
Egyébként Poroson ajánlanak túrákat, ha legközelebb megyünk, azokat is bejárjuk majd, állítólag a helyi tourist office-ban van pár prosi is róluk.
Szóval van elég gyalogos program, és a régi Skala-t még nem is említettem, ha a Hermestől a főutcára térve balra fordulsz, onnan már egyértelmű az irány fel a hegyoldalba a régi földrengés sújtotta romokhoz. Az is érdekes, és szép a panoráma a tenger felé és az új városra, és visszafelé a bátrabbak (vagy akik eltévednek, mint mi ) Mounda beach felé vehetik az irányt, ahol fáradtan-izzadtan szintén jól esik majd egy nagy mártózás.
Hát egyelőre ennyi - voltunk még keresgélős hegyi túrán is Poros partja felől, kiszúrtunk egy patakot, ami a tenger felé folyt a hegyről, és gondoltuk, felsétálunk a patak mentén a forrásig, sőt állítólag egy szép kis vízesés is van arra, de mi nem találtuk meg, pedig már jó ideje tépte-vágta a testünket a sok tüskés bozót, de mindig felfrissültünk a patak bő vizében. Egy idő után meguntuk, és kerestünk egy gerincutat, ahonnan egy gyönyörű panorámájú kényelmes sétával visszajutottunk a tengerhez. De az ilyen túrákat helyismeret nélkül csak gyakorlott túrázóknak ajánlom
Nagyon szépen köszönöm a kedvességet, a hasznos tanácsokat felirtam mindent aztán meglátjuk mi fér bele az időbe.Nagy kár,hogy nincs turista térképük biztos lenne rá igény.Szeretünk egyénileg helyeket felfedezni és mászkálni .Jó-jó a fakultativ,de igazából egy rohanás az egész.Azért remélem sikerül a két kirándulás,mert valóban igy látunk is valamit.Lehetséges,hogy még visszatérünk,de a sziget másik oldalára.Egyébként a képek valami csodásak,csak ámultam bámultam.Nagyon köszönöm mindkettötők válaszát
Végig olvastam a fórumot nagyon sok hasznos infot gyüjtöttem köszönet mindenkinek aki irt.A kérdésem,hogy a Joanninától lefelé vezető út/az én térképem szerint E951/ Patrának milyen?Készüljek-e gyógyszerrel?vagy már itt is van jó út?Olvastam,hogy hosszú,ezt tudom is ,csak azért tartok tőle mert átéltem 2x a régi uton való közlekedést.Találtam egy térképet amin megszakitásokkal mutat autópályát,mi az igazság?Köszönöm a választ,már vágjuk a centit.
SZiasztok.Nemrég jöttünk meg Korfuról.Nagygyon szép volt,de azért jövőre Kefalónia a cél.
Ha tudtok olyasn gyűjtő oldalt ahol apartmanok vannak.(booking.com,greeka.com és zoover megvan)
melyik települést ajánljátok ha nyugit szeretnék nem túristaparadicsomot és szép homokos partot.?
Utazás-tervezgetésben vagyunk, Sarti vagy Kefalonia... Sartin már többször jártunk, imádunk robogózgatva felderíeni gyönyörű helyeket. Hasonlóra készülünk idén is. Segítsetek dönteni!! Mi a tapasztalat Kefalonián robogó ügyben? Érdekelne a bérlés ára több napra, hogy egyáltalán érdemes-e, vagy kizárólag autóval lehet eljutni oda, ahol azokat a gyönyörű képeket csináltátok?? Aki esetleg volt már Sartin is és Kefalonián is, valamiféle összehasonlítást kaphatunk jobb/rosszabb alapon? Minden infót köszönettel veszünk, és egy apró, ám igen meghatározó megjegyzés: árérzékeny pénztárcával vágunk neki utunknak, ilyen szempontból is terelgessetek bennünket valamelyik uticél felé!
Előre is köszönöm a reakciókat!
#1756052011-09-13 23:41:35 Válasz a #175600. hsz-ra
Szia!
Igen, 1 héten belül tervezzük, csak még nem tudjuk, hogy Sarti vagy Kefalonia. A döntéshez köszönettel vennénk minden infót Kefaloniával kapcsolatban, elsősorban a robogó témakörben: bejárható-e vele a környék, vagy kizárólag autóval, illetve mi a robogó-bérlés ára megközelítőleg 10-12 napra.
Előre is köszönöm, ha tapasztalataidat megosztod velem.
Ez igen!Hozzád képest akkor igen óvatos duhaj tervező vagyok...na,de mindegy!
Egyáltalán nincs robogós tapasztalatom,sehol,itt sem.Mi kocsival voltunk,szerintem ez a sziget azért elég nagy a robogóhoz...de-mint a tervetés példája is mutatja-nagyon nem vagyunk egyformák!Szerintem villámgyorsan keresd meg Marcsit-a GT id.vezét a GT fórumán.Ha valaki tud pillanatok alatt válaszolni kérdéseidre,ő lesz az!
Mondjuk,ha Sartin már voltál,mindenképpen máshova menjél.
#1756442011-09-14 21:58:43 Válasz a #175558. hsz-ra
Noraz!
Kefalonia szigete gyönyörű, de én nem vállalnám be robogóval. Nagyok a távolságok, mi is autót béreltünk tavaly.
Sarti olcsóbb és a félsziget robogóval bejárható, én ott robogóztam először életemben.
Szerintem Kefaloniára nem szabad olcsó nyaralást tervezni, ha látni is szeretnétek a szigetből valamit.
Jó nyaralást!
D.
Kedves Miskolciutas, és Doro!
Nagyon szépen köszönöm, hogy csepegtettetek némi infót! Marcsinál is próbálkoztam, de bár nagyon kedvesen, és viszonylag hamar reagált, a kérdéseimet igyekezett nem észrevenni, válaszolni meg végképp nem sikerült rájuk... Nem mentegetőzésképp, de felkészületlenül azért nem szoktunk nekivágni az ismeretlennek, viszont, ha már meg van az uticél, akkor jöhetnek a google map-es térképek, utikalauzok, és egyéb itinerek. Egyébként köszönhetően a Tőletek kapott infóknak, valamint a fórum korábbi bejegyzéseinek, Sarti mellett döntöttünk idén is. Egyik szemem sír, a másik nevet... Szívesen fedeznék fel új tájakat, viszont én hiába kalkulálok, ha a pénztárcám nem bírja az iramot, cserébe viszont tudom, hogy gyönyörű helyre megyünk, és jól fogjuk magunkat érezni. Imáimba ezek után már csak a "Sunshine" szót igyekszek becsempészni, és küzdök a bőrönddel, hogy a teteje végre érjen össze az aljával... Holnap aztán végre nekivágunk, és remélem csupa jó fog velünk történni! Még egyszer köszönöm a kedvességeteket! Sziasztok!