Bizony nem mindegy hogy mikor szeretnétek utazni.
Mi május 14-től megyünk a Grand Toursal Korfu - Sidariba apartmanba önellátással 2 fő 55 000 ft-rt. No ehhez jön még a költő pénz is . Mi mindig az elő vagy az utószezont szoktuk választani.
Ha vállalod, hogy egy tök ismeretlen emberrel kapjál közös apartmant, és az is vállalkozik a veled lakásra, azaz találnak Neked lakótársat, akkor nem kell egyágyas felárat fizetni. Egyébként igen.
Szia Ildima!
Nagyjából ugyanaz a véleményem az Aeolus irodáról, mint Casmirnak. Mi már háromszor utaztunk velük, igaz nem buszos, hanem repülős utakon, idén először megyünk velük buszosra. Nem mondom, hogy tökéletesek, sokszor felkészültebbnek éreztem magam a kitelepített idegenvezetőnél . Az igazsághoz hozzátartozik, hogy voltak az útjaink során érdekességek, szervezetlen dolgok, aztán amik a végére természetesen pozitívan megoldódtak, de az ár miatt, azt mondtam, hogy: "egye fene belefér, egy ilyen szép helyen amúgy sem tudjátok elvenni a kedvem" De ahogy Casmir is írta, ha magad szervezed a kirándulásaidat és nem igazán leszel rájuk szorulva, akkor szinte mindegy, hogy milyen az idegenvezető.
Egy valamiben nem értek egyet Casmirral, az az, hogy a magyarok kapják az emeleti szobát Mi mindháromszor külön kértük, hogy emeleti szobát szeretnénk, sosem kaptunk . Az volt a válaszuk, hogy ők leadják a kérésünket, de nem ők osztják be a szobákat, hanem az apartman tulaja. (Nem mintha neki nem lenne mindegy, hogy kit hova rak.) Na mindegy... (most már Aeoulus klubtagok vagyunk, aminek egyik előnye, hogy választhatunk szobát emeletit, vagy tengerre nézőt, ennek ellenére most is az volt a válasz az irodában, hogy leadják a kérésünk, de nem tőlük függ. Na erről ennyit...)
A szlovákokkal meg semmi bajom nem volt még eddig.
Relaxhoz csatlakozva Aeolus témában: háromból mi is kétszer földszintet kaptunk minden kérés ellenére, de helyben megoldható volt a dolog.
Busz: kétszer mentem velük, és minden szlovák film és egyéb finomság dacára szerintem a legpörgősebben szervezett utak. Hamar oda (majd haza) érsz, és helyben az esetleges transzfer ill. a szállás kiosztás is gyorsan megy.
Idegenvezető: rá alapozni fölösleges, mert akkor érhetik az embert meglepetések. Nekünk eddig háromból kettő teljesen használhatatlan volt, a harmadik legalább kedves volt. Mondjuk, amennyi kérésünk és kérdésünk nekünk lenni szokott...
Iroda munkatársai: felejtős. Azon kívül, hogy kiszámolják a katalógusból az árat, és megcsinálják a foglalást, nekem eddig többet nem mutattak... semmi olyan kérdésre nem tudták a választ, ami a katalógusban nincs benne...
Én amondó vagyok, az Aeolus az önálló utazókat szervezetten utaztató iroda. Szerintem ebből a szempontból érdemes mérlegelni, hogy aztán ne legyen csalódás.
Mi Jorgos, Dias Zeus irodával törzs utasként járunk Görögországba.
Emeleti szobát kérünk, az apartmanba idegenvezetőre nem támaszkodunk, hiszen van térkép és könyv segítség. A fakultatív programokra és érdekesebb helyekre kocsit bérlünk.
Milyen jó Nektek, hogy ti földszinti szobát kaptatok az Aeolustól! Minket lepakoltak az alagsorba - mivel a 3 ágyasok a felső szinten vannak, a katalógus szerint - ahol, az általunk szinte minden nap végzett takarítás ellenére éjjel és reggel korzóztak a szépen kifejlett csótányok.
A gyorsan haza relatív, reggel 8-ra tényleg lent volt a busz, amivel mi visszafelé jöttünk, csak éppen este 7 órakor volt a visszaindulás. Onnan már tényleg gyors, a kb. 20-25 éves busszal 60 körüli sofőrökkel.
Mi nem fogjuk velük megtapasztalni a törzsutasokkal való bánásmódot. Először és utoljára voltunk velük.
Maradunk az eddig jól bevált Apollonnál.
A gyorsan haza relatív, reggel 8-ra tényleg lent volt a busz, amivel mi visszafelé jöttünk, csak éppen este 7 órakor volt a visszaindulás.
Ez a legtöbb irodánál így működik. A sofőröknek pihenni kell! Szerintem ezt általában közlik is az utasokkal. Csak azok mindig zúgolódnak, mert azok sem tudják kihasználni az utolsó napot, akiknek van hely a csomagok tárolására. Tisztelet a kivételnek!
AETR egyezmény szerint:
"30 órás ciklus(vezetési idő) után, 2 gépkocsivezető esetén alkalmazható
Mindkét gépkocsivezető 9 óra/nap egybefüggő pihenőidőt köteles eltölteni. Álló jármű!!"
Repülős úton voltunk velük Ny Krétán.
A telepített idegenvezető egy szlovák srác volt ( bár lehet, hogy mindenhova szlovákokat küldenek).
Az első napon megbeszéltük vele, hogy mivel csak mi vagyunk a szállodában a csoportból, ezért miattunk ne járjon ki a szállodába. Megvan a kész tervünk, mindent magunk szervezünk.
Ő ezt tudomásul vette, egy tanácsot adott, hogy a Balos lagúnához ne menjünk bérelt autóval, mert nagyon durva, ő fél útról visszafordult.
Nem fogadtuk meg a tanácsát, elmentünk autóval a lagúnához, nem volt semmi gond.
Összességében az irodával nem volt gondunk, a szállás ( 3 szoba ) nagyon rendben volt.
Egy valamiben nem értek egyet Casmirral, az az, hogy a magyarok kapják az emeleti szobát Mi mindháromszor külön kértük, hogy emeleti szobát szeretnénk, sosem kaptunk . Az volt a válaszuk, hogy ők leadják a kérésünket, de nem ők osztják be a szobákat, hanem az apartman tulaja. (Nem mintha neki nem lenne mindegy, hogy kit hova rak.)
Mi is kértük az emeletit, meg is kaptuk.
De csak azért, és innen az infóm, hogy a szlovákok kapják elsődlegesen a földszintet....szóval az apartman tulaja és családja mindig ott volt és a lányommal egy idős volt a lánya....így Ők jól összebarátkoztak, angolul társalogtak. A leányzó mondta, hogy náluk így van kiosztva, hogy a szlovákok mennek alulra és a magyarok az emeletre. És ezt nem az apja szabta meg, hanem az idegenvezető utasítására van ez így.
Én csak azt tudom mondani, amit Ő mondott....ha Ő lódított, akkor most én is.
Hát ja, erről mindig is megoszlottak a vélemények. Ezt a drága jó és sokak által kedvelt Aeoluson kívül betartja valaki?
Nem akartam erről vitát indítani, szimpla reakció volt a "gyors" utazásra.
Érdekes, hogy a szálláson valahogy senki nem akad ki, pedig nem a busz volt az 1. helyen a "velük soha többet" véleményünk kialakításában.
Nincsenek luxus igényeink a szállással kapcsolatban, de nem gondolom, hogy luxus lenne egy karbantartott, átlagosan felszerelt szoba, ahol az ember ki tudja magát pihenni, főleg gyerekkel. Ebbe az átázott falú szoba, nem csöpögő hanem folyó mosogató csap, félig törött ágykeretű fekhely, csupa vízkő csaptelepek, használhatatlan zuhany, zárlatos rezsó és éjszakai gusztusos látogatók nem tartoznak bele.
Ha tetszik sokaknak, ha nem, ez is Aeolus. 11 órás várakozástól függetlenül is.
Kíváncsi lennék, hogy ez melyik szálláshelyükön volt?
Csak azért, hogy azt véletlen se válasszuk.
Egyébként tapasztalatom szerint vegyes a szállás minősége az Aeolusnál.
Voltam már nagyon rossz apartmanban is és nyagyon igényes rendben tartott szálláson is. Mondjuk ez tulaj függő volt. A néni minden nap takarított
Szia Lililuca!
Ezt nem tudjátok már választani, mert azt hiszem, már következő évben sem volt a kínálatukban. 2006-ban bővebben írta róla, Polichrono-n volt, de most nem ugrik be a neve. Nem a Pepi, ott "csak" a pockokkal kellett harcolniuk az ott lakóknak.
Azon sem csodálkoznék, ha leégett volna nem sokkal azután, hogy eljöttünk, mert onnan - mármint Polichrono-ból - indult az akkori nagy tűz, és elég lerobbant, szemetes és erdősebb rész is volt mellette.
Elhiszem, hogy van normálisabb szállásuk is, de mivel mi először voltunk akkor velük, és ilyen fene fényes szobában, tovább nem próbálkozunk velük.
Az biztos, hogy a 17 év alatt utaztunk vagy 4-5 irodával, de a nagy Aeolus magasan verte mindegyiket a színvonaltalanságban (bocs a magyartalan kifejezésért) és a hozzáállásban. Így könnyű viszonylag alacsony árakat ajánlani.