Nem a GT -tól értesültünk, hanem egy utastárstól, akik 2008-ban voltak Zakyntoson. Gyöngyösön szálltak fel,(mi is ) és Szegednél kellett átszállniuk másik buszra, ami vitte a Zakyntosos és Kefaloniás utasokat. Végül is mindegy, ha egyedül kell is átkompolni majdcsak átérünk még akár úszva is csak már ott lennénk!
Látom az utaslistán, hogy az idén Spanyol...
Várjuk ám a beszámolód!!
Josza! Idén az Aeolus utaztat minket, hogy is van pontosan náluk ez a kompoztatás?
Kedves Kisicu!
Az Aeolusnál elvisznek a kompig, ahol átadják a csomagokat és a kompjegyet és privát módon felvinni a kompra a csomagokat elhelyezkedni. Itt hívnám fel a figyelmet, hogy nagyon vigyázzatok, hogy annyi csomagot vigyetek az útra, amennyit egy szuszra el is tudtok vinni, 50 méter távolságra, mert nincs lehetőség többszörre felvinni a kompra.Veletek megy utaskisérő, aki jobb esetben tud magyarul, rosszabban csak angolul. Leszálláskor gyülekezni kell az idegenvezetőnél, aki elvezeti a társaságot ahhoz a buszhoz, amelyik majd a szállásra visz. Ez az egész eléggé kemény procedúra, de kárpótol majd érte Zakynthos szépsége és semmivel össze nem hasonlítható hangulata.
Jó készülődést!
Üdv: Josza
Josza2! Köszi a választ és a jó tanácsot, megfogadjuk. Neki ültem, hogy elolvassam és kijegyzeteljem a beszámolódat, viszont a jegyzetelés elmaradt, ki fogjuk nyomtatni az egészet és visszük magunkkal útikönyv helyett. Olvastam, hogy autóval sok helyre sikerült eljutnotok, ebből kifolyólag gondolom, ki tudnád emelni azt a 3-4 legszebb helyet ahova mi a fővárosból helyi járatos busszal biztosan el tudnánk menni?
OFF Bocsánat, hogy belekotyogok az Aeolus komp kérdésbe, mi pont Zakynthosra nem mentünk velük busszal, de más sziget(ek)re igen. A tapasztalatot csak azért osztanám meg, hogy senkit ne érjen negatív meglepetés:
1. utaskísérő nem biztos, hogy lesz.
2. nem biztos, hogy a sofőrök veszik meg a jegyeket, nekünk volt, hogy a befutó komp legénysége hozta...
3. kiszálláskor lessétek a nagy, sárga, aeolusos táblát
4. a telepített idegenvezetőnél ne várjátok el a magyar szót (esetenként még az angolt sem)
5. nem mindig a saját id.vez. megy a csoportért
Az Aeolussal utazva nem árt a nagyfokú önállóság, nyelvtudás és felkészültség!!!
(Zárójelben teszem hozzá, nekem semmi bajom nincs velük, mert semmit nem várok el egyetlen irodától sem a gördülékeny és gyors utaztatáson kívül. Egyébként számomra velük hatékonyabban működött egy kompos út, mint más irodával egy mezei buszozás ...)ON
És mindenkinek jó utat bárhová a világban!
Hűha, most kicsit megijedtem... A végén kiderül, hogy nekem is magamnak kell átkompozni és nem megy át a busz Zakyra.. Tavaly ezen nem kellett gondolkodnom.. Átment a komppal a busz is.. Igaz nem A GT-al utaztam.. És akkor csak Korfura vitt utasokat máshová nem!
Remélem idén július 9-től induló turnusban nem kell majd ettől félnem.. Csak arra a szigetre utazó utasok lesznek a buszon és a busz is átkompozik majd velünk:) De gondolom erről az iroda majd megfelelő időben tájékoztat mindenkit.. Max közvetlenül az indulás előtt megtudom:D Addig még sajna aludni kell párat:S
Még valamit elfejetettem megkérdezni:D A szigetkörúton hajúval egy teljesen feltöltött fényképező aksi elég lesz? Vagy készítsek be még egyet tartaléknak?
Laganasban hol vannak pontosan a buszmegállók? Ugyanúgy megy mint itthon, hogy felszállok a buszra és kérek egy buszjegyet a fővárosig Zakynthos-ig? És a fővároson belül merre van a buszpályaudvar ahonnan a sziget minden városába el lehet jutni?
És a fővároson belül merre van a buszpályaudvar ahonnan a sziget minden városába el lehet jutni?
Egy kis utcában, a parti sétánnyal párhuzamosan. Elsőre úgyis oda futsz be a busszal, és akkor meg tudod jegyezni, be tudod tájolni. Onnan megy tovább mindenfelé. Ha biztos vagy a dolgodban, esetleg találsz a neten valami jófajta busztérképet, akkor persze lehet más megállókban is átszállni a csatlakozásokra - ha nem akarsz rizikózni, akkor ez a tuti megoldás. Görögösen van pad, pici kávézó, mosdó, kifüggesztett menetrendek.
Hűha, most kicsit megijedtem... A végén kiderül, hogy nekem is magamnak kell átkompozni és nem megy át a busz Zakyra.. Tavaly ezen nem kellett gondolkodnom.. Átment a komppal a busz is.. Igaz nem A GT-al utaztam.. És akkor csak Korfura vitt utasokat máshová nem!
Remélem idén július 9-től induló turnusban nem kell majd ettől félnem.. Csak arra a szigetre utazó utasok lesznek a buszon és a busz is átkompozik majd velünk:) De gondolom erről az iroda majd megfelelő időben tájékoztat mindenkit.. Max közvetlenül az indulás előtt megtudom:D Addig még sajna aludni kell párat:S
Üdv:
István
Szia István!
Mi előszezonban utazunk Zante-ra, és egész pontosan azt az infot kaptuk, hogy előszezonban előfordulhat,ami egyébként főszezonban nem, hogy egy buszon elférnek a Zante-ra és Kefalóniára utazók. A busz arra a szigetre fog átkompolni,ahová többen utaznak. De a többieket transzfer busz várja kísérővel a szigetkikötőben,úgyhogy szerintem aggodalomra semmi ok Bár minket megnyugtattak,mivel mi eleve 12en megyünk egy társaság, hogy valószínűleg Zante fog létszámban győzedelmeskedni
Sziasztok, üdv mindenkinek!
A feleségem és én juni 11-18-ig megyünk Zakintoszra Agios Sostisba.
Rengeteg infót kaptunk eddig is a korábbi jegyzetekből. Mi a Grand tours-t
választottuk, tavaly is velük buszoztunk Tolóba. Autó bérlése tervben van.
Ha szerencsénk lesz, társul majd velünk valaki,így megoszlanak a költségek.
Eddig csak olvasgattunk itt a fórumon, hogy képben legyünk.
Josza szerintem útikönyvet is írhatnál.
Kösz a sok tanácsot mindenkinek.
Adio
Ancsa! Én szóról - szóra ugyanezt hallottam, tehát van annak valóság alapja , hogy esetleg egyedül kompozunk. De hát ez nem baj, a lényeg, hogy odaérjünk már!!!!!!!!!!!!!