Üdv itthon...bár biztos jobban szeretnél még ott lenni...Ugy látszik,aki delfint akar látni,Pargaba kell annak menni!
Tas | #111498 | 2009-07-29 12:05:14 | Válasz a #111459. hsz-ra
Üdv. Gregorius26!
Végre valaki, aki tud mondani valami részleteket a Mimisről. Szerintem nem csak engem érdekel ez a téma, az idén még mennek oda néhányan.
Mi is Mimisben voltunk, mint Gregorius26 mi a 3-as szobában laktunk és azzal sem volt semmi gond csak a 2-es szobára panaszkodtak és a megdrótozott fagyasztókra de aki jól akarja magát érezni az nem törődik ilyesmivel!!
hát én konkrétumot csak a saját szobánkról tudok mondani:
emeleten van, nagy erkéllyel, nagy konyhával és külön hálószobával. Van Tv, bár be se kapcsoltuk. Légkondi szintén, a tulajnál lehet bérelni, asszem 5-7 euró/nap. amúgy egész tűrhető a szobahőmérséklet. a fürdőszoba is ok, annyi hogy a zuhanyzó nincs körbevéve plexivel, ezért zuhanyzás után úszik a fürdőszoba, de hamar felszárad. a wc-t óvatosan kell kezelni, mert néha folyva marad. Az elektromos áramot a kulcshoz adott kártyával lehet aktiválni, ettől függetlenül működik a hűtő és a sütő. a konyhában van még egy plusz ágy. törülközőt, ágyneműt adnak, sőt 4 naponta cserélik. 2 naponta takarítás is van. a konyhában szinte minden van, ami főzéshez kell. (mosogatószivacsot innen vigyetek, mert ott egy darab 1,7 euró!!!)
a Valtos beach és a belvárosi strand is közel van, 7 eur/nap/2 nyugágy+ nagy napernyő. gyékényt és napernyőt egyébként venni is megéri ott, előbbi 1,5-2 eur, utóbbi 6,5 eur a mimis alatti boltban. Ajánlom még mindenkinek a templom előtti kanyarban lévő Johnny's presszót, 2 eur a nagy Amstel, a kiszolgálás pedig kedves. Biztos tudjátok már, de azért leírom, hogy a kikötőben a Bacchos nevű étterembe érdemes menni (ingyen ouzo, óriási adagok), vagy a taxiállomás melletti étterembe, ahol utánozhatatlan gyrostálak vannak 9,9 euróért.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van konkrét kérdésetek, tegyétek föl bátran!
Tas | #111596 | 2009-07-29 22:02:07 | Válasz a #111558. hsz-ra
Üdv. gregorius26!
Köszi az infót, biztosan hasznán vesszük majd.
szia laperla!
sajnálom, de nem tudtam netezni az elmúlt pár napban. láttam a hajóutas kérdésedet megválaszolták, a Vassiliki apartmanban pedig úgy láttam, hogy minden szobához van erkély, a mi két fős studiónkban épp akkora volt, hogy elfért két szék és az asztal, így igen, tudtunk kint reggelizni a lenti szobákhoz egyébként még nagyobb kiülős rész van, de a miénk is pont jó volt az apartmanban egyébként törölköző, konyharuha, vízforraló volt, mosogatószert és szivacsot vigyetek.
Köszönöm szépen az apartmannal kapcsolatos információkat.
Már nagyon várom, hogy ott legyek.
Pontikos | #111879 | 2009-07-31 00:11:49 | ami eszembe jutott
Sziasztok!
Végigrágtam magam az eddigi 267 oldalon , és rengeteg hasznos információt gyűjtöttem össze tőletek. Ami engem még ezeken felül érdekelne:
- a Ión-szigeteki kirándulást és a korfui utat is több iroda szervezi ( érdemes ebben a kérdésben is szétnézni a városban/kikötőben), vagy ebben a két esetben egy az ár, és ugyanaz az út irodától függetlenül? (Azt láttam, hogy a Paxos-Antipaxosnál vannak különbségek.)
- jól értelmeztem valahol a frissebb hozzászólások között, hogy a kikötőből megy egy "kis acheronos" út, ami egész napos hajózást és strandolást jelent (folyón és tengerben egyaránt)?
- a kis szigetre átúszva sima partra ér az ember, vagy sziklát kell mászni, vagy létrázni (a térképen beach-et jelöl). Javallott-e vizicipőben úszni? A szigeten a kápolnéklátogathatók, vagy zárva vannak? (Mondjuk fürdőruciban elég illetlenség besasszézni... )
- a városban csak egy buszmegálló van (a város jobb oldalán), vagy akad több is (mondjuk a Valtos felőli részen)?
Valami még eszembe volt, hogy megkérdezzem, de úgy tűnik, öregszem. No mindegy, addig is előre is köszönöm a válaszokat!
Mi vittünk laptopot és tudtunk is netezni lent a kikötőnél de sok le van védve jelszóval volt ott 1 bár a CARAVEL amit mi használtunk a parton a valtos beachnél is rengeteg jelet fog ott a parga beach hotel volt a nyerő
A vizicipőt szerintem vidd magaddal sokan használtak mert elég sziklás a környék de van homokos partja pargának egyébként majdnem mindenhol apró kavicsos ami mezítláb is türhető.
És igen jól értelmezted van túra az acheron folyóhoz ami egész napos mint majdnem mindegyik.
A többi kérdésedre nem tudom biztosan a választ hülyeséget pedig nem akarok irni de biztosan lesz aki megválaszolja.
Szia Ricsi! Melyik utazási irodával mentek szeptember 24-én Pargara?
Tudsz arról valamit, hogy szeptember végén milyen az idő ott, illetve hogy akkor is van nyüzsi vagy jóval kihaltabb lehet? szeretnék menni de az Aeolusban nem sok választ adnak a kérdéseimre.
Szia, szerinted szeptember végén érdemes kimenni Pargara? Lehet még fürödni a tengerben és ugyan úgy minden nyitva van? Mindig csak előszezonban voltam Görögországban.
Előre is köszi a választ!
Parga szerelmese vagyok:)
Drága G. ha Te vagy:)
Annyira örülök neked....Nem tudok szabadulni a Pargatól és az emlékektől.
Jó lenne priviben e-mailezni. Egyfolytában a netet bújom, képeket keresek a youtobe-n is találtam zenével képeket és úgy nézem hallgatom minden reggel, hogy potyognak a könnyeim. Én igazából Pargan hagytam a szívemet.Megismertem ott Valakit, aki szépen elrabolta. Mi is csak barátokként voltunk ott L.-el.Írj minél előbb.
Pontositsunk:Acheronos ut 2 van.Az egyik valóban egész napos,de nem fördőzős.Azért Acheronos,mert a folyó FORRÁSÁHOZ mennek,és ott van a program jelentős része.Mi nem voltunk,ezésrt csak hallomásból tudom,hogy egy szép zöld táj a bugyogó forrásvizzel,ami patakká szélesedik,és hihetetlenül hideg a fooró nyári napban.Pancsolni,sétálni lehet benne...a program további része Epirus megye látnivalói...de mondom nem voltunk.Egyébként 37 Eu a Walteros irodánál.
A kikötőből induló Acheronos program nem egész napos ...vagyos a vége egyéni szervezés...10-kor indul a hajó,elmentek az Acheron TORKOLATÁHOZ.Ott felhajóztok 2-3 km hosszan.Állitólag tovább már nem hajózjató a behajlott fáktól.Szerintem azért még lehetett volnamenni,de mindegy,biztos igaz....a viz ZÖLD,teljesen.Kör5ülötte is minden zöld,és siri csend van...érdekes.Visszafelé megálltok a torkolatnál lévő faluban egy órácskára.Nekünk ez felesleges volt,de nem vagyunk egyformák.Ujra hajóba szállás,majd nyilt vizi fürdőzés,és a part menti barlangok meglátogatása.Mi nagyon érdekes barlangot láttunk.Afrodité barlangjának mondták,és azt mondták róla,hogy afal szine a vizével együtt változtatja a szinét.Nyilván a napsütés és napszakok alatt.Innem elvittek a Lichnos beachre.És ekmkortól tkp.fakultativvá vált a program.Kiszálltál,és önállóan töltötted az időt,strandolás,sziklanézés evés-ivás.Ekkor 2 óra körül volt,hazafelé pedig önállóan mehettél a beszálláskor kaőpott jeggyel-4,5,6 órakor.Hatkor indult az utolsó járat.Tehát a szervezett progra, 10-2igy tartott és a folyóban nem lehetett fürdeni.Senkit nem is láttam.
Ezt a programot több hajó is bonyolitja,nem mindenkinek volt ugyanez a progra,attól függ,melyik hajóval mégy.Szerintem jobb kicsivel menni,mert több helyre be tud menni...megéri
A fürdőcipős kérdésem kimondottan a várossal szembeni kis szigetre vonatkozott, mert inkább brekitalppal mennék, ha könnyű kimászni, mert úgy gyorsabb az úszás, ha viszont "szerencsétlenkedős" a part, akkor cipőben. (Alapjáraton már évek óta viszem a cipőt mindenhova életem megkönnyítése érdekében. )
Acheronnál tetszik a kishajós téma, szégyen-gyalázat, de én nyaraláskor jobban szeretem, ha a nap nagy részében vízközelben vagyok.
Ha valaki még tud majd a iónos, korfus, buszos kérdésemre is választ, hálásan megköszönném.