#1114982009-07-29 12:05:14 Válasz a #111459. hsz-ra
Üdv. Gregorius26!
Végre valaki, aki tud mondani valami részleteket a Mimisről. Szerintem nem csak engem érdekel ez a téma, az idén még mennek oda néhányan.
Mi is Mimisben voltunk, mint Gregorius26 mi a 3-as szobában laktunk és azzal sem volt semmi gond csak a 2-es szobára panaszkodtak és a megdrótozott fagyasztókra de aki jól akarja magát érezni az nem törődik ilyesmivel!!
#1115582009-07-29 18:20:33 Válasz a #111498. hsz-ra
Üdv.
hát én konkrétumot csak a saját szobánkról tudok mondani:
emeleten van, nagy erkéllyel, nagy konyhával és külön hálószobával. Van Tv, bár be se kapcsoltuk. Légkondi szintén, a tulajnál lehet bérelni, asszem 5-7 euró/nap. amúgy egész tűrhető a szobahőmérséklet. a fürdőszoba is ok, annyi hogy a zuhanyzó nincs körbevéve plexivel, ezért zuhanyzás után úszik a fürdőszoba, de hamar felszárad. a wc-t óvatosan kell kezelni, mert néha folyva marad. Az elektromos áramot a kulcshoz adott kártyával lehet aktiválni, ettől függetlenül működik a hűtő és a sütő. a konyhában van még egy plusz ágy. törülközőt, ágyneműt adnak, sőt 4 naponta cserélik. 2 naponta takarítás is van. a konyhában szinte minden van, ami főzéshez kell. (mosogatószivacsot innen vigyetek, mert ott egy darab 1,7 euró!!!)
a Valtos beach és a belvárosi strand is közel van, 7 eur/nap/2 nyugágy+ nagy napernyő. gyékényt és napernyőt egyébként venni is megéri ott, előbbi 1,5-2 eur, utóbbi 6,5 eur a mimis alatti boltban. Ajánlom még mindenkinek a templom előtti kanyarban lévő Johnny's presszót, 2 eur a nagy Amstel, a kiszolgálás pedig kedves. Biztos tudjátok már, de azért leírom, hogy a kikötőben a Bacchos nevű étterembe érdemes menni (ingyen ouzo, óriási adagok), vagy a taxiállomás melletti étterembe, ahol utánozhatatlan gyrostálak vannak 9,9 euróért.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van konkrét kérdésetek, tegyétek föl bátran!
szia laperla!
sajnálom, de nem tudtam netezni az elmúlt pár napban. láttam a hajóutas kérdésedet megválaszolták, a Vassiliki apartmanban pedig úgy láttam, hogy minden szobához van erkély, a mi két fős studiónkban épp akkora volt, hogy elfért két szék és az asztal, így igen, tudtunk kint reggelizni a lenti szobákhoz egyébként még nagyobb kiülős rész van, de a miénk is pont jó volt az apartmanban egyébként törölköző, konyharuha, vízforraló volt, mosogatószert és szivacsot vigyetek.
Végigrágtam magam az eddigi 267 oldalon , és rengeteg hasznos információt gyűjtöttem össze tőletek. Ami engem még ezeken felül érdekelne:
- a Ión-szigeteki kirándulást és a korfui utat is több iroda szervezi ( érdemes ebben a kérdésben is szétnézni a városban/kikötőben), vagy ebben a két esetben egy az ár, és ugyanaz az út irodától függetlenül? (Azt láttam, hogy a Paxos-Antipaxosnál vannak különbségek.)
- jól értelmeztem valahol a frissebb hozzászólások között, hogy a kikötőből megy egy "kis acheronos" út, ami egész napos hajózást és strandolást jelent (folyón és tengerben egyaránt)?
- a kis szigetre átúszva sima partra ér az ember, vagy sziklát kell mászni, vagy létrázni (a térképen beach-et jelöl). Javallott-e vizicipőben úszni? A szigeten a kápolnéklátogathatók, vagy zárva vannak? (Mondjuk fürdőruciban elég illetlenség besasszézni... )
- a városban csak egy buszmegálló van (a város jobb oldalán), vagy akad több is (mondjuk a Valtos felőli részen)?
Valami még eszembe volt, hogy megkérdezzem, de úgy tűnik, öregszem. No mindegy, addig is előre is köszönöm a válaszokat!
Mi vittünk laptopot és tudtunk is netezni lent a kikötőnél de sok le van védve jelszóval volt ott 1 bár a CARAVEL amit mi használtunk a parton a valtos beachnél is rengeteg jelet fog ott a parga beach hotel volt a nyerő
A vizicipőt szerintem vidd magaddal sokan használtak mert elég sziklás a környék de van homokos partja pargának egyébként majdnem mindenhol apró kavicsos ami mezítláb is türhető.
És igen jól értelmezted van túra az acheron folyóhoz ami egész napos mint majdnem mindegyik.
A többi kérdésedre nem tudom biztosan a választ hülyeséget pedig nem akarok irni de biztosan lesz aki megválaszolja.
#1118872009-07-31 07:13:40 Válasz a #15148. hsz-ra
Szia Ricsi! Melyik utazási irodával mentek szeptember 24-én Pargara?
Tudsz arról valamit, hogy szeptember végén milyen az idő ott, illetve hogy akkor is van nyüzsi vagy jóval kihaltabb lehet? szeretnék menni de az Aeolusban nem sok választ adnak a kérdéseimre.
Szia, szerinted szeptember végén érdemes kimenni Pargara? Lehet még fürödni a tengerben és ugyan úgy minden nyitva van? Mindig csak előszezonban voltam Görögországban.
Előre is köszi a választ!
Parga szerelmese vagyok:)
#1118942009-07-31 07:33:15 Válasz a #111398. hsz-ra
Drága G. ha Te vagy:)
Annyira örülök neked....Nem tudok szabadulni a Pargatól és az emlékektől.
Jó lenne priviben e-mailezni. Egyfolytában a netet bújom, képeket keresek a youtobe-n is találtam zenével képeket és úgy nézem hallgatom minden reggel, hogy potyognak a könnyeim. Én igazából Pargan hagytam a szívemet.Megismertem ott Valakit, aki szépen elrabolta. Mi is csak barátokként voltunk ott L.-el.Írj minél előbb.
Pontositsunk:Acheronos ut 2 van.Az egyik valóban egész napos,de nem fördőzős.Azért Acheronos,mert a folyó FORRÁSÁHOZ mennek,és ott van a program jelentős része.Mi nem voltunk,ezésrt csak hallomásból tudom,hogy egy szép zöld táj a bugyogó forrásvizzel,ami patakká szélesedik,és hihetetlenül hideg a fooró nyári napban.Pancsolni,sétálni lehet benne...a program további része Epirus megye látnivalói...de mondom nem voltunk.Egyébként 37 Eu a Walteros irodánál.
A kikötőből induló Acheronos program nem egész napos ...vagyos a vége egyéni szervezés...10-kor indul a hajó,elmentek az Acheron TORKOLATÁHOZ.Ott felhajóztok 2-3 km hosszan.Állitólag tovább már nem hajózjató a behajlott fáktól.Szerintem azért még lehetett volnamenni,de mindegy,biztos igaz....a viz ZÖLD,teljesen.Kör5ülötte is minden zöld,és siri csend van...érdekes.Visszafelé megálltok a torkolatnál lévő faluban egy órácskára.Nekünk ez felesleges volt,de nem vagyunk egyformák.Ujra hajóba szállás,majd nyilt vizi fürdőzés,és a part menti barlangok meglátogatása.Mi nagyon érdekes barlangot láttunk.Afrodité barlangjának mondták,és azt mondták róla,hogy afal szine a vizével együtt változtatja a szinét.Nyilván a napsütés és napszakok alatt.Innem elvittek a Lichnos beachre.És ekmkortól tkp.fakultativvá vált a program.Kiszálltál,és önállóan töltötted az időt,strandolás,sziklanézés evés-ivás.Ekkor 2 óra körül volt,hazafelé pedig önállóan mehettél a beszálláskor kaőpott jeggyel-4,5,6 órakor.Hatkor indult az utolsó járat.Tehát a szervezett progra, 10-2igy tartott és a folyóban nem lehetett fürdeni.Senkit nem is láttam.
Ezt a programot több hajó is bonyolitja,nem mindenkinek volt ugyanez a progra,attól függ,melyik hajóval mégy.Szerintem jobb kicsivel menni,mert több helyre be tud menni...megéri
A fürdőcipős kérdésem kimondottan a várossal szembeni kis szigetre vonatkozott, mert inkább brekitalppal mennék, ha könnyű kimászni, mert úgy gyorsabb az úszás, ha viszont "szerencsétlenkedős" a part, akkor cipőben. (Alapjáraton már évek óta viszem a cipőt mindenhova életem megkönnyítése érdekében. )
Acheronnál tetszik a kishajós téma, szégyen-gyalázat, de én nyaraláskor jobban szeretem, ha a nap nagy részében vízközelben vagyok.
Ha valaki még tud majd a iónos, korfus, buszos kérdésemre is választ, hálásan megköszönném.