"2012. június 26-ától azonban a gyermekeknek az utazáshoz saját útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal kell rendelkezniük." Tehát a személyi igazolvány is jó!!!
Én esküszöm, az előző szöveget a cikkből copyztam ki.... mindegy, 2500 ft, mostmár megcsináljuk azt az utolsó útlevelet.
Hátha nyerek a lotton, és valami messzi-messzi országba küldöm a lányom, ahova kell.
Mi gyerekekkel utaznánk - 6 és 12 évessel.
Azon tûnôdtem, hogy esetleg vonattal mennénk. Thessalonikiig hálókocsival, ott tölteni pár napot, körülnézni, utána vagy vonattal tovább Athénig vagy hajóval valamelyik szigetre.
Ahogy nézem a jegyárakat, olcsóbb mint a repülô. A srácok jobban viselnék mint a buszozást. Valakinek van esetleg tapasztalata a vonat utakkal kapcsolatban?
Elôre is köszönöm a tanácsokat
Gabi
Mediterraneo | #191008 | 2012-07-13 08:30:51 | Válasz a #191002. hsz-ra
Az biztos, hogy egy gyereknek jobb a vonatozás, mert ott lehet mozogni valamelyest, nem kell állandóan ülni.
Egy biztos, én Tesszalonikiből egy szigetre mennék tovább, mert gyerekekkel a strandolós nyaralás a nyerő, egy szigeten biztos van tengerpart , homok, lehetőség fürdeni, játszani, és nem olyan jó egy forró, forgalmas, zsufi városban mászkálni
A vonat biztos jó lenne gyerkőcökkel, de úgy tudom hogy már nincs közvetlen vonat Budapestről Görögországba. Pár éve volt még, de - máshol is olvastam már erről - megszűnt, sajna... Azért ha változott a helyzet, légyszi írd meg, mert érdekelne engem is és jó alternatíva lenne másoknak is.
(Az előtt néztem az Elvirát és Belgárdba megy vonat és Szófiába.... onnan kicsit messze van még Thesszaloniki)
Igen, gyerekekkel mindenképp a tengerpart a végcél. Athén csak annyiból fontos, hogy a nagyobbik fiam idén tanult a görögökrôl és mindenképp látni szeretné saját szemével a nevezetességeket.
A kisgyerek vérmérsékletétől függ elsősorban, bár, hozzáteszem, a szülőé is sokat nyom a latban... Volt ismerősöm, aki nyugis két évessel vágott neki és az utastársak észre sem vették, hogy gyerkőc van a buszon, szinte órákra lekötötte a kissrácot a nézelődés, az mp3 lejátszó és a szülei.
Barátnőm 13 éves lánya azonban úgy végignyávogta a 28 órás utat (pisilni kell, uncsizokkk, lemerült a laptop, mondtam, hogy másik csokkkit vegyél, annnyaaa....stb...), hogy Macedóniában már meg akarták őket lincselni és az egyik sofőr az idegenvezetővel kart-karba öltve hívta félre anyukájával és apukájával együtt egy kis bájcsevejre... na, utána csend lett. A hazaútig.
Én idén a hat és nyolc éves kisfiammal vágok neki, nomeg persze a mama Már nagyon várjuk
Milyen idős kisgyerekkel célszerű elindulni busszal ebbe a gyönyörű országba? Kinek milyen tapasztalata van? Köszönöm a segítséget! Jucus
Mi 19 éve (jézusom, de rég volt), az akkor még csak 3 éves, igen mozgékony gyermekünkkel vágtunk neki az azóta már megboldogult WestTravel buszával. Az út végére a gyereket örökbe fogadta a fél busz (nem volt még mp3, meg egyéb csodák, csak unatkozó emberek, akiket felvidított egy érdeklődő kis gyerek).
Ugyanakkor, ugyanott nyaralt egy másik család, a 1,5 éves fiukkal.
Nekik sem volt semmi problémájuk, ők is busszal jöttek.
(Na persze azóta eltelt egy-két év, ma már inkább az autót választjuk, mert így egyszerűbb kirándulni, nem kell máshoz alkalmazkodni, meg olcsóbb is).
Egy a lényeg, ne stresszeld plusszban a gyereket azzal, hogy mit szabad, mit nem, úgy is csak annyit engednek neki mások, ami még számukra elviselhető. (És mellesleg szocializálódik is kicsit.)