#1824752012-04-17 14:10:37 Válasz a #182263. hsz-ra
"2012. június 26-ától azonban a gyermekeknek az utazáshoz saját útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal kell rendelkezniük." Tehát a személyi igazolvány is jó!!!
Én esküszöm, az előző szöveget a cikkből copyztam ki.... mindegy, 2500 ft, mostmár megcsináljuk azt az utolsó útlevelet.
Hátha nyerek a lotton, és valami messzi-messzi országba küldöm a lányom, ahova kell.
Mi gyerekekkel utaznánk - 6 és 12 évessel.
Azon tûnôdtem, hogy esetleg vonattal mennénk. Thessalonikiig hálókocsival, ott tölteni pár napot, körülnézni, utána vagy vonattal tovább Athénig vagy hajóval valamelyik szigetre.
Ahogy nézem a jegyárakat, olcsóbb mint a repülô. A srácok jobban viselnék mint a buszozást. Valakinek van esetleg tapasztalata a vonat utakkal kapcsolatban?
Elôre is köszönöm a tanácsokat
#1910082012-07-13 08:30:51 Válasz a #191002. hsz-ra
Az biztos, hogy egy gyereknek jobb a vonatozás, mert ott lehet mozogni valamelyest, nem kell állandóan ülni.
Egy biztos, én Tesszalonikiből egy szigetre mennék tovább, mert gyerekekkel a strandolós nyaralás a nyerő, egy szigeten biztos van tengerpart , homok, lehetőség fürdeni, játszani, és nem olyan jó egy forró, forgalmas, zsufi városban mászkálni
#1910802012-07-13 21:36:47 Válasz a #191002. hsz-ra
Szia Gabi!
A vonat biztos jó lenne gyerkőcökkel, de úgy tudom hogy már nincs közvetlen vonat Budapestről Görögországba. Pár éve volt még, de - máshol is olvastam már erről - megszűnt, sajna... Azért ha változott a helyzet, légyszi írd meg, mert érdekelne engem is és jó alternatíva lenne másoknak is.
(Az előtt néztem az Elvirát és Belgárdba megy vonat és Szófiába.... onnan kicsit messze van még Thesszaloniki)
#1911022012-07-14 09:31:09 Válasz a #191008. hsz-ra
Igen, gyerekekkel mindenképp a tengerpart a végcél. Athén csak annyiból fontos, hogy a nagyobbik fiam idén tanult a görögökrôl és mindenképp látni szeretné saját szemével a nevezetességeket.
#1912012012-07-15 09:23:59 Válasz a #191198. hsz-ra
A kisgyerek vérmérsékletétől függ elsősorban, bár, hozzáteszem, a szülőé is sokat nyom a latban... Volt ismerősöm, aki nyugis két évessel vágott neki és az utastársak észre sem vették, hogy gyerkőc van a buszon, szinte órákra lekötötte a kissrácot a nézelődés, az mp3 lejátszó és a szülei.
Barátnőm 13 éves lánya azonban úgy végignyávogta a 28 órás utat (pisilni kell, uncsizokkk, lemerült a laptop, mondtam, hogy másik csokkkit vegyél, annnyaaa....stb...), hogy Macedóniában már meg akarták őket lincselni és az egyik sofőr az idegenvezetővel kart-karba öltve hívta félre anyukájával és apukájával együtt egy kis bájcsevejre... na, utána csend lett. A hazaútig.
Én idén a hat és nyolc éves kisfiammal vágok neki, nomeg persze a mama Már nagyon várjuk
Milyen idős kisgyerekkel célszerű elindulni busszal ebbe a gyönyörű országba? Kinek milyen tapasztalata van? Köszönöm a segítséget! Jucus
Mi 19 éve (jézusom, de rég volt), az akkor még csak 3 éves, igen mozgékony gyermekünkkel vágtunk neki az azóta már megboldogult WestTravel buszával. Az út végére a gyereket örökbe fogadta a fél busz (nem volt még mp3, meg egyéb csodák, csak unatkozó emberek, akiket felvidított egy érdeklődő kis gyerek).
Ugyanakkor, ugyanott nyaralt egy másik család, a 1,5 éves fiukkal.
Nekik sem volt semmi problémájuk, ők is busszal jöttek.
(Na persze azóta eltelt egy-két év, ma már inkább az autót választjuk, mert így egyszerűbb kirándulni, nem kell máshoz alkalmazkodni, meg olcsóbb is).
Egy a lényeg, ne stresszeld plusszban a gyereket azzal, hogy mit szabad, mit nem, úgy is csak annyit engednek neki mások, ami még számukra elviselhető. (És mellesleg szocializálódik is kicsit.)