Lassan neki kell állni a rendszerezésnek mert akkor derül ki, hogy mi az ami hiányzik.
Elméletileg már minden meg van még a biztosítást kell megköznöm és mehetünk.
Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre. Az apartmanok alapvetően tiszták, úgy néztük vasárnap kivételével mindennap takarítanak. és pótolják pl a wc papirt is. Úgy hetente kétszer ágynemű és törölköző csere is van. A konyhai felszerelés alapvetően kicsit spártai, a létszámnak megfelelő evőeszköz mélytányér lapostányér és kistányér, vizespohár, kávéscsésze, egy kés és két edény -egy nagyobb és egy kisebb. (lehet hogy apartmannok között van eltérés.Elektromos eszköz a konyhában egy hűtő - normál méretben- és egy két lapos rezso. Ami hiányzik illetve jó ha van: bögre, dugóhúzó, konzervnyitó, sörnyitó, kés, főzéstől függöen edények, illetve egyéb kényelmi eszközök pl kávéföző, kenyérpiritó, stb. Az apartmanok méreténél szerintem a három és négyszemélyesek közötti résznél a "konyhai" szoba résznél egy ágynyi különbség van méretben, ez általában a lépcsőház területét csökkenti. Szerintem elfogadható, élhető nagyságúak, persze láttam már nagyobbat is, igaz ennél jóval kisebbeket is. Ha nem megfelelő helyen van, pl földszinten és nem tetszik, akkor meglehet próbálkozni a cserével, nekünk pillanatok alatt adtak egy másikat. Sajnos nem nagyon készítettünk képet az apartmann belsejéről mert nem nagyon tartottunk rendet. Minden apartmannak mindkét oldalon van erkélye ez a légmozgás szempontjából is hasznos. A recepción megértik az angolt, a kézel-lábbal mutogatást, de szerintem erős orosz akcentus volt a jellemző.
Vihar általában ritkán van, jobb esetben éjszaka átvonul. A mi viharunk is este nyolckor jött, még világosban - nagyon szép volt a táj- reggelre már nyoma sem volt. Sokszor egy két napra megmarad a nagyobb hullámzás, de ezt ellensúlyozza, hogy ezekben a hullámokban nagyon jól lehet játszani. Azért felhivnám a figyelmet, hogy nagyon kicsi gyerek (1-3 év)esetében a hullám ereje képes behúzni a vízszélén játszó gyereket, így ilyen hullámoknál erre érdemes fokozottaban figyelni. Három évvel ezelött itt átéltünk egy jégesőt - mi megúsztuk- de a kocsik javarésze jégkárt szenvedett, Azóta ha lehet egy egy nagyobb fa alatt nézek parkolóhelyet, mert ez véd még a napsütés és a jégeső ellen is. Ha van még kérdésed kérdezz bátran...
isti
A süniék azt irták, hogy tavaly nekik volt kenyérpiritójuk.
Lehetslges, hogy nem minden apartmanban van.
Igaz nem ezen múlik a nyaralás, hogy van-e kenyérpiritó
Köszi az infót!Sokat segítettél.A hétvégén leugrottunk a Balatonra és a kis golf teli lett.Férjem dühöngött,mi lesz mikor Go-ba megyünk?Én csak bazsalyogtam,mert nem tudja mi vár rá Azért tudok úgy pakolni,hogy ne vegyék észre.Reméljük aug-ban már a viharok messzire elkerülik az országot,bár egy esti vihar szerintem nem fog zavarni.Az Euró menjen csak lejjebb Sikerült vízteleníteni a lakást?Biztos nagyon rossz.
Sok minden befér egy kicsi kocsiba, volt amikor kis vw polóval mentünk, hihetetetlen mennyiséget el lehet rámolni. Pl a törölközök az üléseken szétterítve máris egy kistáska helyet lespórol,millió apró kis helyet meglehet találni a parkoláshoz, általában a vámos is csak be néz hozzányúlni már nem mer, nehogy ráboruljon minden, mindenesetre strand cucc felülre és bármikor is kapsz apartmant már hűteni tudod magad. A viharok nem nagyon jellemzőek, bár mostanában nehezen kiszámíthatok. Nagyon jó előrejelző nyolcnapra: wwww.watheronline.co.uk./europe.html és itt baloldalt south (dél) kattintva greece majd szaloniki, 8 napra előre nagyon nagy pontossággal adja, így talán a kirándulások is tervezhetőbbek, hogy mely napokon van kisebb hőség (mert persze hőségre számítunk). Nagy élmény lehet a szalonikitől nem messze a félsziget felé haladva baloldalon lévő aqva park meglátogatása is, árait nem tudom de egy egésznapos élményt adhat, ha jut rá idő. Egy napot megérhet még a középső félsziget is, de ide hajóval is átlehet menni. Itt főként Neos Marmarast javasolnám ez egy kicsit dimbes dombos falú szép utcákkal. Van egy napos hajótúra a toroneos öbölbe, ez általában 7-8 körül indul (vagy pefkohoriból vagy palouri öböl melletti kikötőből ) - helyi kis irodákban lehet foglalni és ott mindenben segítenek) hangulatos zenével átmegy általában a teknős sziget elött elhaladva Toroni öbölbe, itt fürdés, ugrálgatás a hajóról, utána Neos Marmarasba megy városnézésre, ebéd a hajón, visszafelé a saját félszigetnél még egy fürdőzés és 5 órakörül kikötés.
(A vizet már sikerült eltüntetnem, egy kis takarítás még rá fér a területre,de már csak apró nyomok emlékeztetnek az "árvizre")
Tündérke! és ne nagyon bízz benne, hogy az elvitt kaja mennyiségének helye visszafelé felszabadul. Helyére apróbb kövek, tengeri herkenytük, kisebb nagyobb ajándékok kerülnek, igy talán több minden jön haza, mint amit vittetek...
Isti66 !
Mi is vinnénk egy csónakot 9LE motorral és az lenne a kérdésem, hogy ti hol tároltátok, kint hagytátok a vízen?
A parkoló zárt ? mennyi hely van ? Ott is tudnánk tárolni a gumicsónakot ?