Lassan neki kell állni a rendszerezésnek mert akkor derül ki, hogy mi az ami hiányzik.
Elméletileg már minden meg van még a biztosítást kell megköznöm és mehetünk.
#1431242010-07-08 09:01:54 Válasz a #142778. hsz-ra
Szia Tündérke!
Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre. Az apartmanok alapvetően tiszták, úgy néztük vasárnap kivételével mindennap takarítanak. és pótolják pl a wc papirt is. Úgy hetente kétszer ágynemű és törölköző csere is van. A konyhai felszerelés alapvetően kicsit spártai, a létszámnak megfelelő evőeszköz mélytányér lapostányér és kistányér, vizespohár, kávéscsésze, egy kés és két edény -egy nagyobb és egy kisebb. (lehet hogy apartmannok között van eltérés.Elektromos eszköz a konyhában egy hűtő - normál méretben- és egy két lapos rezso. Ami hiányzik illetve jó ha van: bögre, dugóhúzó, konzervnyitó, sörnyitó, kés, főzéstől függöen edények, illetve egyéb kényelmi eszközök pl kávéföző, kenyérpiritó, stb. Az apartmanok méreténél szerintem a három és négyszemélyesek közötti résznél a "konyhai" szoba résznél egy ágynyi különbség van méretben, ez általában a lépcsőház területét csökkenti. Szerintem elfogadható, élhető nagyságúak, persze láttam már nagyobbat is, igaz ennél jóval kisebbeket is. Ha nem megfelelő helyen van, pl földszinten és nem tetszik, akkor meglehet próbálkozni a cserével, nekünk pillanatok alatt adtak egy másikat. Sajnos nem nagyon készítettünk képet az apartmann belsejéről mert nem nagyon tartottunk rendet. Minden apartmannak mindkét oldalon van erkélye ez a légmozgás szempontjából is hasznos. A recepción megértik az angolt, a kézel-lábbal mutogatást, de szerintem erős orosz akcentus volt a jellemző.
Vihar általában ritkán van, jobb esetben éjszaka átvonul. A mi viharunk is este nyolckor jött, még világosban - nagyon szép volt a táj- reggelre már nyoma sem volt. Sokszor egy két napra megmarad a nagyobb hullámzás, de ezt ellensúlyozza, hogy ezekben a hullámokban nagyon jól lehet játszani. Azért felhivnám a figyelmet, hogy nagyon kicsi gyerek (1-3 év)esetében a hullám ereje képes behúzni a vízszélén játszó gyereket, így ilyen hullámoknál erre érdemes fokozottaban figyelni. Három évvel ezelött itt átéltünk egy jégesőt - mi megúsztuk- de a kocsik javarésze jégkárt szenvedett, Azóta ha lehet egy egy nagyobb fa alatt nézek parkolóhelyet, mert ez véd még a napsütés és a jégeső ellen is. Ha van még kérdésed kérdezz bátran...
isti
A süniék azt irták, hogy tavaly nekik volt kenyérpiritójuk.
Lehetslges, hogy nem minden apartmanban van.
Igaz nem ezen múlik a nyaralás, hogy van-e kenyérpiritó
#1432692010-07-08 22:30:49 Válasz a #143124. hsz-ra
Köszi az infót!Sokat segítettél.A hétvégén leugrottunk a Balatonra és a kis golf teli lett.Férjem dühöngött,mi lesz mikor Go-ba megyünk?Én csak bazsalyogtam,mert nem tudja mi vár rá Azért tudok úgy pakolni,hogy ne vegyék észre.Reméljük aug-ban már a viharok messzire elkerülik az országot,bár egy esti vihar szerintem nem fog zavarni.Az Euró menjen csak lejjebb Sikerült vízteleníteni a lakást?Biztos nagyon rossz.
#1433012010-07-09 09:22:54 Válasz a #143269. hsz-ra
Sok minden befér egy kicsi kocsiba, volt amikor kis vw polóval mentünk, hihetetetlen mennyiséget el lehet rámolni. Pl a törölközök az üléseken szétterítve máris egy kistáska helyet lespórol,millió apró kis helyet meglehet találni a parkoláshoz, általában a vámos is csak be néz hozzányúlni már nem mer, nehogy ráboruljon minden, mindenesetre strand cucc felülre és bármikor is kapsz apartmant már hűteni tudod magad. A viharok nem nagyon jellemzőek, bár mostanában nehezen kiszámíthatok. Nagyon jó előrejelző nyolcnapra: wwww.watheronline.co.uk./europe.html és itt baloldalt south (dél) kattintva greece majd szaloniki, 8 napra előre nagyon nagy pontossággal adja, így talán a kirándulások is tervezhetőbbek, hogy mely napokon van kisebb hőség (mert persze hőségre számítunk). Nagy élmény lehet a szalonikitől nem messze a félsziget felé haladva baloldalon lévő aqva park meglátogatása is, árait nem tudom de egy egésznapos élményt adhat, ha jut rá idő. Egy napot megérhet még a középső félsziget is, de ide hajóval is átlehet menni. Itt főként Neos Marmarast javasolnám ez egy kicsit dimbes dombos falú szép utcákkal. Van egy napos hajótúra a toroneos öbölbe, ez általában 7-8 körül indul (vagy pefkohoriból vagy palouri öböl melletti kikötőből ) - helyi kis irodákban lehet foglalni és ott mindenben segítenek) hangulatos zenével átmegy általában a teknős sziget elött elhaladva Toroni öbölbe, itt fürdés, ugrálgatás a hajóról, utána Neos Marmarasba megy városnézésre, ebéd a hajón, visszafelé a saját félszigetnél még egy fürdőzés és 5 órakörül kikötés.
(A vizet már sikerült eltüntetnem, egy kis takarítás még rá fér a területre,de már csak apró nyomok emlékeztetnek az "árvizre")
#1433022010-07-09 09:27:11 Válasz a #143301. hsz-ra
Tündérke! és ne nagyon bízz benne, hogy az elvitt kaja mennyiségének helye visszafelé felszabadul. Helyére apróbb kövek, tengeri herkenytük, kisebb nagyobb ajándékok kerülnek, igy talán több minden jön haza, mint amit vittetek...
Isti66 !
Mi is vinnénk egy csónakot 9LE motorral és az lenne a kérdésem, hogy ti hol tároltátok, kint hagytátok a vízen?
A parkoló zárt ? mennyi hely van ? Ott is tudnánk tárolni a gumicsónakot ?