Mi szept.6.án indulunk Saqrtiba,többször voltunk már görögben.A szeptemberi görögországban nekünk pont az tetszik hogy nincs nyüzsi,az idöjárás pedig tökéletes 28-30 fok.
Idén harmadszorra megyünk Sartira! Szeptember 7-én indulunk...még nem voltunk ilyen "kései" időpontban,ezért szeretnék tőletek egy kis infót kapni Ilyenkor is ugyanolyan élet van ott mint mondjuk júli-aug-ban?! Az idő remélem még kedvezni fog nekünk is! Esetleg jön még valaki ebben az időpontban?!
Mi itt nyaralunk épp Vourvourouban, és a Karidi beach-ről még annyit, hogy tegnap tényleg rettentő volt a víz, két-három nappal korábban pedig semmi fekete szmötyi nem jött. Ki érti ezt? Biztos az áramlatok, de azért nagyon fura. Amúgy Karidi mellett jobbra és balra is van öböl, mindkettőt tudom ajánlani, gyönyörűek.
Az első strand, amiről tettél fel képet (nem tudtam, hogy ez a neve): ma itt voltunk, és ez is szuper. Kb. hat kiló kavicsot gyűjtöttünk, gyönyörű szépek vannak. Csak az első másfél méter kavicsos, utána finom homok van. Kicsit tovább sétálva a parton, vannak kisebb öblök, ahol délután már árnyékos a part.
Elnézést az off-ért. Hogy a topik témájához is kapcsolódjak, szombaton voltunk Sartiban strandolni, szerintem valahol a beach részen (16 éve voltam itt utoljára, akkor szerintem ez a szakasz még nem volt kiépülve), és nagyon jó volt a víz, a gyerekek imádták, felásták a fél partszakaszt.
Este szélvihar támadt, akkora széllökések lettek pillanatok alatt, hogy a száradni kiakasztott törölközőket a másik utcából kellett visszaszerezni
Mindenki pánikszerűen húzta fel a napellenzőket, az apartmantulajok hangosan biztattak is mindenkit erre. Minket séta közben ért a szél, komolyan mondom, hogy a lábam szárát a homokszemcsék úgy csapkodták, mintha tűvel szurkálták volna a bőrömet.
OFF
Kunyizás következik
A saját apartmanunk (Haus Maria) WiFi hálózata állandóan túlterhelt, kínkeservesen lehet csak este hálózatot találni. Az alábbi apartmanok wifi hálózata kiválóan vehető a teraszon, ha ezek kódját (jelszó, hálózati kulcs) valaki megküldené nekem priviben, akkor én is megadom neki a Haus Maria kódját.
House Katerina
House Anna
House Zogia
Ostraco Hotel
House Elena
House Spanos
Vamvini Hotel.
Lehetne egy kis adatbázist csinálni a Sartin elérhető wifi hálózatók jelszavaiból, ez mindenkinek hasznos lehetne
Szia PierrKardán!
"(Az a fura, hogy sehol sem lehet erről a problémáról hallani, ha a Balaton vize ilyen koszos lenne, akkor tele lennének a médiák a dologgal.) "
Talán nem vagyok egyedül amikor azt mondom összehasonlithatatlan a" balaton és a tenger" viztisztasága...
Uram bocsá saját véleményem """még igy is százszor tisztább sarti és környéke mint a balaton környéke.
Balaton vizét sajnos idén attól kell félteni ,hogy nem átfordul egy menthetetlen állapotba mert vizvesztesége jelentős "AMIT SZINTÉN ELHALLGATNAK" Terhelése sokkal nagyobbb mint a tengeré ..ami sajnos még ront a helyzetén.Erről nem is igazán szabadna beszélnünk hiszen a miénk és na csendbe legyek mán!!!
Üdv
Tegnap majdnem azt írtam, hogy tisztult a víz a strandon Sartin, de napközben megérkeztek a szombati új vendégek és az egyik csapat, amikor először bementek a vízbe, önkéntelenül is hangosan azt mondták, hogy ez nagyon mocskos
Mondani akartam nekik, hogy minden csak viszonyítás kérdése, ha látták volna egy héttel ezelőtt a vizet, akkor most nagyon elégedettek lennének
Na mindegy, mivel máshol is koszos (mindjárt írok róla), ez az évad Sithonia keleti oldalán már sajnos így fog eltelni
Mint korábban mondtam, elmentünk Vourvourou felé is. Először Fava Beachet néztük meg, kellemes hely, de nagyon kopár, tiszta kavics a part és víz alja, valamint gyorsan is mélyül a víz, ezért nem maradtunk ott.
A következő part Karydi Beach volt. Nos, ez a partszakasz egyből lenyűgözött bennünket. Több olyan dolog is előnyösen különbözteti meg a félsziget többi strandjától. Először is egészen a partközelben vannak a pineafenyők, tehát van árnyék a parton Ez nagy ritkaság errefelé.
Aztán az is tetszett még, hogy nagyon lassan mélyül a víz. Van 60-70 métert be lehet sétálni, ott lesz olyan mély, hogy nem ér le a lábad. A part és a víz alja full finomhomok, szóval kellemes hely, úgyhogy a mai napot itt töltöttük.
A víz itt nagyon jó meleg, megkockáztatom, hogy kicsit túl meleg is, de mivel nem a napon olvadsz egész nap, hanem a fenyőliget árnyékában hűsölsz, ezért nem baj, hogy egy fokkal melegebb a víz a kelleténél.
Az eddigiek alapján maximálisan ajánlom Karydi Beach-et mindenkinek, aki a környéken jár. Állítom, hogy alig marad el a Narancsparttól és két dologban felette is van (van árnyék és nincs tömeg).
Sajnos a víz itt és most szintén nem tiszta
Egész nap kisebb-nagyobb mértékben, de mindig észrevehetően lebegett a trutyi a víz felszínén
Egyetértek! Én dohányzom, de minden reggel úgy indítottam, hogy vittem zacsit, abba összeszedtem a környékünkön fellelhető szemetet (csikk, csoki csomagolás, időnként flakon, bár ez kevés volt) és aztán tettem le a törölközőket. Ugyanebbe a zacsiba belefért a saját csikkem. Zacsit mindenhol adnak, nem egy nagy dolog kivinni. Engem is zavar. Jellemzően amúgy szerbeket láttam szemetet otthagyni, egyszer párom szólt is nekik, hogy bocsi, de az a tied, vidd már el. Pofát vágott, de elvitte. Olyat is láttam, hogy beásta a homokba. attól ugyan el nem tűnik, de nem látszik... ez mire volt jó? Amúgy azért nem szóltunk mindig, mert akkor az egész nyaralásunk népnevelésről szólt volna, az meg nem hiányzott.
De hogy jót is írjak, tényleg voltak sokan akik elvitték a szemetüket. Honnan mégis? Ki tudja mióta nem szedte össze senki a régi szemetet...
Egyetértek! Én dohányzom, de minden reggel úgy indítottam, hogy vittem zacsit, abba összeszedtem a környékünkön fellelhető szemetet (csikk, csoki csomagolás, időnként flakon, bár ez kevés volt) és aztán tettem le a törölközőket. Ugyanebbe a zacsiba belefért a saját csikkem. Zacsit mindenhol adnak, nem egy nagy dolog kivinni. Engem is zavar. Jellemzően amúgy szerbeket láttam szemetet otthagyni, egyszer párom szólt is nekik, hogy bocsi, de az a tied, vidd már el. Pofát vágott, de elvitte. Olyat is láttam, hogy beásta a homokba. attól ugyan el nem tűnik, de nem látszik... ez mire volt jó? Amúgy azért nem szóltunk mindig, mert akkor az egész nyaralásunk népnevelésről szólt volna, az meg nem hiányzott.
De hogy jót is írjak, tényleg voltak sokan akik elvitték a szemetüket. Honnan mégis? Ki tudja mióta nem szedte össze senki a régi szemetet...