Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 282 283 284 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Kónyu | #180467 Üzenet | 2012-03-03 19:01:00 | Válasz a #180405. hsz-ra
Marcsi!
Én már voltam csütörtökön, de nem voltál (azt mondták, csak szombaton leszel). Akkor így hiába is csábítottál icon_smile.gif
  Casmir | #180496 Üzenet | 2012-03-04 12:24:31 | Válasz a #180466. hsz-ra Előzmény #180466
OFF
Értem én, és Skopelossal így vagyok én is.
Mennék, de már nincs kivel....viszont ha lenne kivel, félő, sokan jönnének.
Azt hiszem, egy jó ideig még csak vágyom oda, de el jutni nem tudok.
Majd egyszer...talán...saját szervezéssel neki indulunk Volos és környéke + Szporádok! icon_smile.gif

ON

Mi ki sem jutottunk a kiállításra.icon_sad.gif
Igaz, már rég befizettük az nyaralást...már elköteleztük magunkat.icon_smile.gif

Azt hiszem idén Marcsit többet szét szedték (mint Kefalonia idegenvezetőjét) mint eddig bármikor is.icon_smile.gif))
  Messinia | #180538 Üzenet | 2012-03-05 13:27:34 |
Sziasztok!
Marcsi, Kónyu, köszönöm a részletes válaszokat, megfontolom a tanácsokat! icon_smile.gif
Félő, hogy csak április-május környékén fogunk tudni foglalni, akkor tudjuk meg a biztos időpontot, nagyon remélem hogy a Hermes-ben nem telik be addig az összes hely. Ha igen, akkor igy jártunk, és megyünk a másik kettőbe, valahol csak lesz hely. icon_smile.gif Mindegy már nekem, csak végre mehessek! icon_smile.gif
Mi autóval megyünk, egyénileg, igy a kompos árakat is köszönöm szépen.
És én nem kételkedem, hogy a sziget gyöngyörű, ezért is húz ide a szivem inkább, mint Zante-ra. Bár bevallom, nem voltam még olyan helyen Görögországban, ami nem tetszett. icon_smile.gif
  Melus16 | #180539 Üzenet | 2012-03-05 16:33:30 |
Sziasztok, Kefalóniások! icon_lol.gif

Csuda jó kedvem van, ma lefoglaltam az utat icon_lol.gif Most már biztos, illetve valószínű, hogy utazunk erre a meseszép szigetre!
Gyorsan kellett döntenem, mert a Hermesben valakik lefoglalták majdnem az egész turnust, amikor mi mennénk. Így a Renieri lett a nyertes, 1. emelet.
Tavaly csak nagyon későn tudtam foglalni, most meg elég korán sikerült.
Örülök nagyon, most már beleásom magam Kefalóniába icon_wink.gif
  Mediterraneo | #180540 Üzenet | 2012-03-05 17:37:23 | Válasz a #180539. hsz-ra Előzmény #180539
Gratula, Melus! Jó felkészülést! icon_wink.gif icon_biggrin.gif icon_cool.gif
  Melus16 | #180545 Üzenet | 2012-03-05 19:29:44 | Válasz a #180540. hsz-ra Előzmény #180540
Köszi, Medi, és Neked is!

Bár, úgy olvasom, hogy a szomszédot választjátok icon_wink.gif
Ez már biztos?
Egy kicsit mi is megyünk oda icon_lol.gif
  Mediterraneo | #180549 Üzenet | 2012-03-05 22:02:30 | Válasz a #180545. hsz-ra Előzmény #180545
Szia Melus!

Igen, a szomszédot választjuk. Persze még nem egészen biztos, minvel magánszervezésben, autóval megyünk, biztos akkor lesz, amikor odáérünk és úgy döntünk, hogy akkor nem megyünk tovább.

De Kefaloniára mindenképpen át akarunk menni. Most úgy látjuk, hogy egy nap alatt vajmi keveset lehetne belőle látni, úgyhogy azt sem tartom kizártnak, hogy egy éjszakát ott töltünk. Mindenesetre én a Kefalonia topikot is követem, ebből a szigetből is "készülök", aztán majd meglátjuk, hogy alakul.

Már most tűkön ülök, olyan mehetnékem van!!!! icon_cool.gif
  Melus16 | #180558 Üzenet | 2012-03-06 09:17:45 | Válasz a #180549. hsz-ra Előzmény #180549
Én ezzel, pont fordítva vagyok, mi a szomszédban állnánk meg hazafelé, egy-két éjszakára, de majd kialakul icon_wink.gif

Azért, ha most kellene indulni, akkor sem lennék elveszett, mert már kicsit kutakodtam icon_lol.gif

Nehéz lesz kivárni az indulást, de majd csak itt lesz. Amikor már kezdenek hazajönni az első utazók, onnan már gyorsabb lesz, főleg, ha mesélnek is valamit icon_wink.gif
  Mediterraneo | #180569 Üzenet | 2012-03-06 16:38:57 | Re:
melus16 írta:
Én ezzel, pont fordítva vagyok, mi a szomszédban állnánk meg hazafelé, egy-két éjszakára, de majd kialakul icon_wink.gif

Igen, eredetileg én is így terveztem. De, mivel ez az első autós utunk, abban maradtunk, hogy elég lesz odáig levezetni. Ha már egyszer át kell szelni Lefkadát, hogy Vassilikiben kompra szálljunk (átnéztem minden verziót és ez a legegyszerűbb, a legrövidebb és egyben a legolcsóbb verzió), sztem annyira türelmetlenek/fáradtak lennénk mire a kompig elérünk, plusz még be sem tudjuk lőni, mikor érnénk oda, hogy nem esne jól még egy óra kompozás és utána ki tudja mennyi autózás a szállásunkig.
Majd meglátjuk, hogy milyen az autózás, ha bejön, akkor jövőre nyomás Kefalóniára. az út persze akkor sem lesz rövidebb, de legalább ismerős icon_wink.gif. Ha nem annyira nyerő, akkor lehet, hogy majd repülünk. De mindenképpen átmegyünk.
Az 1 éjszaka ottalvás (miközben a lefkadai szállásunkat sem adjuk fel), arra kéne, hogy picit többet lássunk belőle és ne csak egy kávézás legyen Fiscardoban icon_wink.gif
De tervezek kirándulást Ithakára és Meganissire is. Persze lehet, hogy "aki sokat markol keveset fog" elv alapján ezt felül kéne bíráljam.
  Marcsigrand | #180570 Üzenet | 2012-03-06 17:52:20 | Válasz a #180467. hsz-ra Előzmény #180467
Árpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii icon_biggrin.gif szombat,vasárnap voltam a kiállításon icon_smile.gif sajnálom hogy nem sikerült találkoznunk!majd akkor a szigeten icon_smile.gif
  Marcsigrand | #180571 Üzenet | 2012-03-06 17:55:04 | Válasz a #180538. hsz-ra Előzmény #180538
icon_biggrin.gif Bízzunk benne hogy áprilisban majd sikerül befoglalnotok icon_smile.gif
  Melus16 | #180582 Üzenet | 2012-03-06 20:01:06 | Re:
Mediterraneo írta:

Majd meglátjuk, hogy milyen az autózás, ha bejön, akkor jövőre nyomás Kefalóniára. az út persze akkor sem lesz rövidebb, de legalább ismerős icon_wink.gif. Ha nem annyira nyerő, akkor lehet, hogy majd repülünk. De mindenképpen átmegyünk.
Az 1 éjszaka ottalvás (miközben a lefkadai szállásunkat sem adjuk fel), arra kéne, hogy picit többet lássunk belőle és ne csak egy kávézás legyen Fiscardoban icon_wink.gif
De tervezek kirándulást Ithakára és Meganissire is. Persze lehet, hogy "aki sokat markol keveset fog" elv alapján ezt felül kéne bíráljam.

Mi eleinte busszal jártunk, de sokkal jobb az autó, kényelmes és a magad ura lehetsz. A repcsis helyek még előttünk állnak, de ha tehetném világvégi autózást is bevállalnék. Az viszont fontos szempont, hogy nem kell bérelni járgányt. Bár magamnak ellentmondva, lehet, hogy lesz egy kis motorozás is a szigeten icon_wink.gif
A többségnek, már aki autózik, bejön, aztán, majd meglátjátok, veletek mi a helyzet, mennyire bírjátok. Ha szerettek vezetni, akkor nem lesz semmi gond.

Ó, a tervezgetés az nekem is nagyon megy, egy kis álmodozással megspékelve. Már ezt az utat is túlkombináltam, mármint időben. A párom szokott szólni, hogy jó lenne leszállnom a földre.
icon_wink.gif
Ithaka nálunk is játszik, csak majd a kompjáratokra kell figyelni, mert csak ritkán jár úgy, hogy egy napot ott lenni, és csak estefelé visszajönni.
Sőt valahol azt olvastam, hogy Lefkadáról még nehezebb ezt megoldani.
Meglátjuk, milyen lesz az idei menetrend.

Off
Lehet, hogy érdekelne, a lefkadai szállásotok, hátha jó lenne nekünk is egy-két éjszakára, még ez ügyben nem tettem lépéseket.
On

Még odafelé is tervezek tranzit szállást, szívem szerint a Meteoráknál. Megnézném este azt a tájat, de ez is majd a kompoktól függ.
  Mediterraneo | #180584 Üzenet | 2012-03-06 20:28:10 | Re:
melus16 írta:

Mi eleinte busszal jártunk, de sokkal jobb az autó, kényelmes és a magad ura lehetsz. ... Az viszont fontos szempont, hogy nem kell bérelni járgányt.
A többségnek, már aki autózik, bejön, aztán, majd meglátjátok, veletek mi a helyzet, mennyire bírjátok. Ha szerettek vezetni, akkor nem lesz semmi gond.

Igen, mi is azért választottuk az autót, mert nincs kötöttség, kényelms és anyagilag fontos szempont, hogy nem kell kocsit bérelni.
Szeretünk autózni mindketten és egyikünk vezetni is szeret icon_wink.gif

melus16 írta:

Ithaka nálunk is játszik, csak majd a kompjáratokra kell figyelni, mert csak ritkán jár úgy, hogy egy napot ott lenni, és csak estefelé visszajönni.

Én azt láttam, hogy csak egy fél napot lehet Ithakán eltölteni, mert olyan a Kefalonia-Ithaka menetrend. Mi mindent magunk szeretünk megoldani, de lehet, hogy ebben az esetben előnyösebb utazási irodával menni, mert fél nap alatt csak úgy lehet valamit látni, ha az embert odaviszik a látnivalóhoz, nem kell keresgélni, bóklászni, eltévedni icon_sad.gif
A Lefkada-Ithaka menetrendet meg sem néztem. De hátha van valami kirándulóhajó...

melus16 írta:

Lehet, hogy érdekelne, a lefkadai szállásotok, hátha jó lenne nekünk is egy-két éjszakára, még ez ügyben nem tettem lépéseket.

Oké, majd egyeztessünk ezügyben. Priviben is mehet icon_smile.gif
  Tapodyt | #180586 Üzenet | 2012-03-06 20:56:00 | Válasz a #180584. hsz-ra Előzmény #180584
Bocsi hogy beleszólok,de kiránduló hajó több is megy Ithakára például minden másnap az a hajó amivel mi zakintos-ra mentünk(kef album 81-es kép hátulsó)Skála partról indul aug-ban 30 eur/fö volt.Vathi-ba áll meg 2-3 órára meg oda-vissza 1-1 szép strandon ha jól emlékszem.
  Mediterraneo | #180592 Üzenet | 2012-03-06 22:17:58 | Válasz a #180586. hsz-ra Előzmény #180586
Nagyon köszi, hogy megerősítettél abban, hogy vannak kirándulások!
Újabb téma, amibe be lehet magunkat ásni icon_wink.gif icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 282 283 284 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu