#1804962012-03-04 12:24:31 Válasz a #180466. hsz-ra
OFF
Értem én, és Skopelossal így vagyok én is.
Mennék, de már nincs kivel....viszont ha lenne kivel, félő, sokan jönnének.
Azt hiszem, egy jó ideig még csak vágyom oda, de el jutni nem tudok.
Majd egyszer...talán...saját szervezéssel neki indulunk Volos és környéke + Szporádok!
ON
Mi ki sem jutottunk a kiállításra.
Igaz, már rég befizettük az nyaralást...már elköteleztük magunkat.
Azt hiszem idén Marcsit többet szét szedték (mint Kefalonia idegenvezetőjét) mint eddig bármikor is.))
Sziasztok!
Marcsi, Kónyu, köszönöm a részletes válaszokat, megfontolom a tanácsokat!
Félő, hogy csak április-május környékén fogunk tudni foglalni, akkor tudjuk meg a biztos időpontot, nagyon remélem hogy a Hermes-ben nem telik be addig az összes hely. Ha igen, akkor igy jártunk, és megyünk a másik kettőbe, valahol csak lesz hely. Mindegy már nekem, csak végre mehessek!
Mi autóval megyünk, egyénileg, igy a kompos árakat is köszönöm szépen.
És én nem kételkedem, hogy a sziget gyöngyörű, ezért is húz ide a szivem inkább, mint Zante-ra. Bár bevallom, nem voltam még olyan helyen Görögországban, ami nem tetszett.
Csuda jó kedvem van, ma lefoglaltam az utat Most már biztos, illetve valószínű, hogy utazunk erre a meseszép szigetre!
Gyorsan kellett döntenem, mert a Hermesben valakik lefoglalták majdnem az egész turnust, amikor mi mennénk. Így a Renieri lett a nyertes, 1. emelet.
Tavaly csak nagyon későn tudtam foglalni, most meg elég korán sikerült.
Örülök nagyon, most már beleásom magam Kefalóniába
#1805492012-03-05 22:02:30 Válasz a #180545. hsz-ra
Szia Melus!
Igen, a szomszédot választjuk. Persze még nem egészen biztos, minvel magánszervezésben, autóval megyünk, biztos akkor lesz, amikor odáérünk és úgy döntünk, hogy akkor nem megyünk tovább.
De Kefaloniára mindenképpen át akarunk menni. Most úgy látjuk, hogy egy nap alatt vajmi keveset lehetne belőle látni, úgyhogy azt sem tartom kizártnak, hogy egy éjszakát ott töltünk. Mindenesetre én a Kefalonia topikot is követem, ebből a szigetből is "készülök", aztán majd meglátjuk, hogy alakul.
#1805582012-03-06 09:17:45 Válasz a #180549. hsz-ra
Én ezzel, pont fordítva vagyok, mi a szomszédban állnánk meg hazafelé, egy-két éjszakára, de majd kialakul
Azért, ha most kellene indulni, akkor sem lennék elveszett, mert már kicsit kutakodtam
Nehéz lesz kivárni az indulást, de majd csak itt lesz. Amikor már kezdenek hazajönni az első utazók, onnan már gyorsabb lesz, főleg, ha mesélnek is valamit
Én ezzel, pont fordítva vagyok, mi a szomszédban állnánk meg hazafelé, egy-két éjszakára, de majd kialakul
Igen, eredetileg én is így terveztem. De, mivel ez az első autós utunk, abban maradtunk, hogy elég lesz odáig levezetni. Ha már egyszer át kell szelni Lefkadát, hogy Vassilikiben kompra szálljunk (átnéztem minden verziót és ez a legegyszerűbb, a legrövidebb és egyben a legolcsóbb verzió), sztem annyira türelmetlenek/fáradtak lennénk mire a kompig elérünk, plusz még be sem tudjuk lőni, mikor érnénk oda, hogy nem esne jól még egy óra kompozás és utána ki tudja mennyi autózás a szállásunkig.
Majd meglátjuk, hogy milyen az autózás, ha bejön, akkor jövőre nyomás Kefalóniára. az út persze akkor sem lesz rövidebb, de legalább ismerős . Ha nem annyira nyerő, akkor lehet, hogy majd repülünk. De mindenképpen átmegyünk.
Az 1 éjszaka ottalvás (miközben a lefkadai szállásunkat sem adjuk fel), arra kéne, hogy picit többet lássunk belőle és ne csak egy kávézás legyen Fiscardoban
De tervezek kirándulást Ithakára és Meganissire is. Persze lehet, hogy "aki sokat markol keveset fog" elv alapján ezt felül kéne bíráljam.
Majd meglátjuk, hogy milyen az autózás, ha bejön, akkor jövőre nyomás Kefalóniára. az út persze akkor sem lesz rövidebb, de legalább ismerős . Ha nem annyira nyerő, akkor lehet, hogy majd repülünk. De mindenképpen átmegyünk.
Az 1 éjszaka ottalvás (miközben a lefkadai szállásunkat sem adjuk fel), arra kéne, hogy picit többet lássunk belőle és ne csak egy kávézás legyen Fiscardoban
De tervezek kirándulást Ithakára és Meganissire is. Persze lehet, hogy "aki sokat markol keveset fog" elv alapján ezt felül kéne bíráljam.
Mi eleinte busszal jártunk, de sokkal jobb az autó, kényelmes és a magad ura lehetsz. A repcsis helyek még előttünk állnak, de ha tehetném világvégi autózást is bevállalnék. Az viszont fontos szempont, hogy nem kell bérelni járgányt. Bár magamnak ellentmondva, lehet, hogy lesz egy kis motorozás is a szigeten
A többségnek, már aki autózik, bejön, aztán, majd meglátjátok, veletek mi a helyzet, mennyire bírjátok. Ha szerettek vezetni, akkor nem lesz semmi gond.
Ó, a tervezgetés az nekem is nagyon megy, egy kis álmodozással megspékelve. Már ezt az utat is túlkombináltam, mármint időben. A párom szokott szólni, hogy jó lenne leszállnom a földre.
Ithaka nálunk is játszik, csak majd a kompjáratokra kell figyelni, mert csak ritkán jár úgy, hogy egy napot ott lenni, és csak estefelé visszajönni.
Sőt valahol azt olvastam, hogy Lefkadáról még nehezebb ezt megoldani.
Meglátjuk, milyen lesz az idei menetrend.
Off
Lehet, hogy érdekelne, a lefkadai szállásotok, hátha jó lenne nekünk is egy-két éjszakára, még ez ügyben nem tettem lépéseket.
On
Még odafelé is tervezek tranzit szállást, szívem szerint a Meteoráknál. Megnézném este azt a tájat, de ez is majd a kompoktól függ.
Mi eleinte busszal jártunk, de sokkal jobb az autó, kényelmes és a magad ura lehetsz. ... Az viszont fontos szempont, hogy nem kell bérelni járgányt.
A többségnek, már aki autózik, bejön, aztán, majd meglátjátok, veletek mi a helyzet, mennyire bírjátok. Ha szerettek vezetni, akkor nem lesz semmi gond.
Igen, mi is azért választottuk az autót, mert nincs kötöttség, kényelms és anyagilag fontos szempont, hogy nem kell kocsit bérelni.
Szeretünk autózni mindketten és egyikünk vezetni is szeret
melus16 írta:
Ithaka nálunk is játszik, csak majd a kompjáratokra kell figyelni, mert csak ritkán jár úgy, hogy egy napot ott lenni, és csak estefelé visszajönni.
Én azt láttam, hogy csak egy fél napot lehet Ithakán eltölteni, mert olyan a Kefalonia-Ithaka menetrend. Mi mindent magunk szeretünk megoldani, de lehet, hogy ebben az esetben előnyösebb utazási irodával menni, mert fél nap alatt csak úgy lehet valamit látni, ha az embert odaviszik a látnivalóhoz, nem kell keresgélni, bóklászni, eltévedni
A Lefkada-Ithaka menetrendet meg sem néztem. De hátha van valami kirándulóhajó...
melus16 írta:
Lehet, hogy érdekelne, a lefkadai szállásotok, hátha jó lenne nekünk is egy-két éjszakára, még ez ügyben nem tettem lépéseket.
Oké, majd egyeztessünk ezügyben. Priviben is mehet
#1805862012-03-06 20:56:00 Válasz a #180584. hsz-ra
Bocsi hogy beleszólok,de kiránduló hajó több is megy Ithakára például minden másnap az a hajó amivel mi zakintos-ra mentünk(kef album 81-es kép hátulsó)Skála partról indul aug-ban 30 eur/fö volt.Vathi-ba áll meg 2-3 órára meg oda-vissza 1-1 szép strandon ha jól emlékszem.