A buszozás elviselhető volt odafele kedves sofőrökkel fűszerezve,
hazafelé sokat viccelődtek leghosszabb időt 40 perc a magyar határon
vártunk. 15.19-8.30-ra a felvonulási téren voltunk. Hazafelé a bedugult m1-en kb 2 órát araszoltunk, de ezt már privát.
Változó időnk volt, de a hullámok isteniek voltak.
Leptokárián a piac nagyon olcsó, finom fügét vettem, tengerpartja
kavicsos de kb. 1m-től homokos.
Átvonatoztunk Nei Poriba 4 euró oda-vissza, gyerek 2 euró.
Nyüzsis, mégis nyugodt hely, nekem bejött.
Jannis apartman kilátásunk pazar volt körpanorámával a
tenger és az Olympos, igaz miénk volt a legfelső szint 3 szobája.
Sokat giroszoztunk, finom muszakát ettem.
Összességében jó volt.
Lassan elérkezik az utazás ideje. ezek szerint csak én megyek kisebb csapatommal Leptokáriára. Kicsit döbbenten nézem az
időjárás-előrejelzést 20 fok ?????? Hát hógolyózni megyek én ?!
Az idei k.o-s év után ha még a nyaralás alatt is Szent Pétert lesem , akkor jövőre max a Dunára megyek lábat lógatni.
A távolság Nei Pori és Platamon között kb. 4 km, sétának kellemes
Egy kis pontosítás cilla hozzászólásához, most már csak Nei Poriban van vasutállomás, mert aPlatamonasit megszüntették. A buszjegy ára tavaly 1-1,4 euro. Nei Poriból Platamonasba és vissza jár egy elektromos kisvonat, olyan városnézõ fajta. A jegy, egy útra, azt hiszem 5 euró.
Ezt BRobert írta 2008.05.17-én a Platamonas topikban.
A vasútállomás már nem Platamonasban van, hanem Nei Poriban.
Taxi minket 2 éve 15 euróért vitt Paraliára, nem mi fizettük, hanem az utazási iroda, mert onnan vittek minket haza.
A tengerpart is nagyon jó volt, mi általában nem a központi strandnál fürödtünk, mert ott nagy volt a tömeg, hanem az elsõ vasúti aluljáró (nem a központi aluljáró) irányában levõ partszakasznál strandoltunk. Ott aztán nem volt tömeg, inkább a görögök fürödtek arra. Homokos-aprókavizsos volt a part. Vittük a homokozófölszerelést és avval jól elvolt Bence, ha megunta akkor kavicsokat gyüjtögetett. Szerencsére imád fürdeni, így avval nem volt gond. Igaz eleinte nem akart bemenni, amikor hullámzott a tenger, hanem be kellett õt cipelni, mert félt, hogy ha gyalog megy, akkor fellökik a hullámok.
Minden nagyon szuper volt. Különösen megleptek, hogy milyen alacsonyak a bolti árak. A közelünkben ott volt a Lidl, ott aztán jó árban volt minden. A fiam nagyon élvezte a játszótereket a központi parkban. Ja és még amin meglepõdtem, hogy nem volt egyáltalán szúnyog.
Este pedig nagyon kellemes volt a szél ami az Olimposz felõl fújdogált.
Voltunk 3 fakultatív programon is: Meteórák, Skiatosz, és az Olimposz. Az ottani Tramp Travel utazási irodán keresztül mentünk, mert jóval olcsóbbak voltak így a programok. Igaz, vegyes csoportok voltak: szerb, román, lengyel, magyar. Sokszor angolul ment az idegenvezetés, de az nem volt gond. Pl. Szkiatosz 23,5 euró volt fejenként. Kiderítettük, hogy az Elizabet hajótársasággal dolgoznak együtt, amit a Nei Pori-s fórumban is nagyon dícsértek. Tényleg nagy élmény volt, éppen Kostas kapitány hajójára kerültünk. Olyan jó hangulatot csináltak õ és a családja a hajón. 2 hajójuk ment Szkiatoszra, ment a versenyzés a két hajó között, egymást locsolták, vízes lufival dobálták egymást a két hajó utasai, volt táncolás a fedélzeten stb. Szkiatoszon volt 2 óra szabadidõ, utána a Koukounaresi strandon szintén 2 óra. Kevésnek tûnik, de így is reggel 6:30-kor indultunk ésl este 22:30-kor értünk Leptokáriára.
A Meteórák 11 euró volt. Az is nagyon tetszett. Végül az Olimposz (Litochoro-Platamonaszi vár-Paleos Pantelemonas) pedig 8 euró volt. Gyönyörû volt a táj, leírhatatlan a panoráma föntrõl. Annak örülök, hogy a 4 éves kisfiam is jól bírta ezeket a túrázásokat, szó nélkül gyalogolt, hegyet mászott, esténként pedig csak úgy zuhant be az ágyba. Különben hajózáson kívül egyik kiránduláson sem láttunk gyerekeket.
Hát röviden ennyi. Bocs hogy kirészleteztem a kirándulásokat, de olyan nagy élmény volt számunkra.
Örülök, hogy tetszett! Mi is szép emlékeket õrzünk róla
Ponyvaleány hozzászólására reagálva: engem is meglepett a negatív vélemény, tavaly mi is az Afroditi-ben voltunk, meg voltunk elégedve mindennel, medúzát egyáltalán nem láttunk...
Augusztus 16-án értünk haza Leptokáriából. Nagyon jól éreztük magunkat. Sokat fényképeztünk, majd összeválogatok egy albumra valót. A víz nagyon tiszta volt, utolsó nap kezdtek megjelenni a medúzák, de én csak a parton találkoztam pár példánnyal amit kivadásztak. Majd még írok, csak hát úgy látom senki sem jelentkezett, hogy oda menne nyaralni az idén.