"Az hogy Szerbia utódállam, még nem következik egyenes arányban, hogy minden Yugoszlávia-ra kötött szerződése érvényes lenne.
Megint kifelejtetted, hogy _SZERINTED_ !!!!!! Ha nem mondják fel a szerződést, akkor _érvényes_. Márpedig ezt a szerződést nem mondták fel.
Az egyenes arány az kicsit mást jelent.
Kíváncsi lennék, hol találtad ezt a táblázatot. Amit eddig hivatalos helyen leltem, abban mindben szerepel Yugoszlávia. Mivel Szerbia ennek utód állama és nem mondta fel a bécsi egyezményt, az az utód államra is érvényes, azaz nem kell a nemzetközi jogosítvány oda sem. Ha csak a múlt hónapban nem mondták fel az egyezményt.
Triznyak!
Ha beütöd a google.hu-ba "nemzetközi vezetői engedély", a 3. találat a magyaroszag.hu-ra rákattintasz, ott konkrétan leírja azt, amit én egy előző hozzászólásomban is írtam ezzel kapcsolatban.
üdv.: Zsófi73
Berili, tényleg nem kell. Legalábbis nincs egyértelmű dokumentációja annak hogy kellene. De több tíz oldal szól arról hogy akinek megér 3ezer forintot az hogy ezt az ESETLEGES inzultust elkerülje, az kiváltsa, aki meg bízik a szerencsében (vagy éppen az európai diplomáciai kapcsolatok szakértője és akár még vitába is száll a balkáni várvédőkkel ) az ne váltsa ki.
Várjál, várjál! Itt most Szerbiáról van szó, (hogy kötelező lenne Zsofi73 szerint, bár eddig nem tudta megmondani hogy ezt honnan vette) ott meg nem is szokásuk a szerveknek ezzel bepróbálkozni.
Triznyak, Tibibaba mi kiváltottuk, (a család többi utazója más autókkal, nem váltotta ki... ő dolguk), de NEM szerbek miatt váltotta ki a párom... Inkább a "kedvenc" határőreink miatt, hátha nem lesz oka sarcolni...
Én is kiváltottam, és nem tagadom: nem tudom hogy jogilag kell-e vagy sem, de én nem akarok vitatkozni sem a szerbbel, sem a macival. Ha véletlenül kérik, nekem olyan mindegy hogy a szerb kéri vagy a maci, úgy tudom mindkettő volt YU utódállam. Ha le akar húzni és a nk jogsit látva megtorpan, akkor jól jártam, ha meg olyat kér ami nincs nálam, úgyis tejelni fogok. Ha meg nem kér semmit, a maradék hajamat is kitépem, mondván: Hát Ezért Kiválthattam a Nk Jogsit Én Nagy Idióta, Pedig Megmondták A Hellasz Fórumon Hogy Nem Kell...!!
N.K. jogsival kapcsolatban valakim az adott JÓ(munka) helyen megkérdezte, Illetékest (a főnökét) aki nem egy telefonos kisasszony, hogy mi is a tényállás ez ügyben, majd hosszas várakozás után a következő infót. kapta...
NEM kell a Nemzetközi Jogosítvány sem Szerbiában, sem MACEDÓNiában, de viszont az útobbi időben annyi változás és annyiszor volt, hogy ember legyen az talpán aki nyomon tudja követni a fejesek kitalációját, tehát kérhetik és ha kedved, időd engedi konzulátuson keresztül jogorvoslatot kaphatsz, de ha kötöszködni akar akkor biztos lesz más ami miatt kitalál, de most már a Macedónok is és a Szerbek is normálisan állnak a dolgokhoz, hiszen tőlünk is függ az EU. tagságuk.
szerintem evvel ezt a témát le is lehetne zárni, mert semmi értelme, hogy szavakon lovagolva egymás fejét véve nézzünk elé eme nemes 7végének
aki nem ért 1et velem az igyon egy egészségeset az egészségemre, mert 7végén gályázom, aki meg 1et ért az meg...
Szíved joga kiváltani, és nem is szól ezért meg senki, mert milyen alapon tehetné. Hogy úgy mondjam, senkinek semmi köze hozzá. Viszont nem is állítottad, azt, hogy kötelező kellék az utazáshoz. Pláne nem Szerbiában, amiről eddig nem is esett szó ebből az aspektusból.
Macedónia, szigorúan véve, nem számít Jugoszlávia utódállamának, ők leváltak Jugoszláviáról és egy új államot alapítottak. Gyakorlatilag a mai Szerbia maradt meg Jugoszláviaként, sokáig a nevük is ez volt, majd később nevet változtattak. Macedónia megerősítette a Bécsi Egyezményben való tagságát, így a listán saját nevével szerepel, azaz oda sem kell a nemzetközi jogosítvány. Hogy időnként mégis kérik, az csak lenyúlási kísérlet, jogalapjuk nincs rá.
-törölt nick 12762 | #112058 | 2009-07-31 14:47:29 | Válasz a #111009. hsz-ra
Ez megnyugtató, hátha nem ismernek fel az utcán, és nem ordítanak fel: Ez kiváltotta a nk jogsit, ÜSSÜK!!!
Tehát akkor 2 dolgot mindenképpen érdemes megjegyezni Macedóniáról:
- "... arra kell menni Görögországba..."
- és nem kötelező a nemzetközi jogosítvány
Zentai17 (de kár hogy nem a keresztneveden regiztél... ), hogyér adták a dínárt arra felétek? Szerintem is vegyétek az irányt Tompa felé...