Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Atosz | #65305 Üzenet | 2008-06-06 20:53:56 |
Még valamit Szepeva!

Ez a szubjektív véleményem: az Égei-tenger szigetei nagyon szépek,de a Jón-tengeré zöldek és gyönyörûek!Ha te is végigjárod õket és lesz összehasonlítási alapod biztosan osztani fogjuk egymás véleményét, az tuti. icon_exclaim.gif ...és ez vonatkozik Evia északi részére is. Ani rácsodálkozása és lelkesedése nem véletlen Kefalóniával kapcsolatban.

Üdv:Atosz icon_wink.gif
  Szepeva | #65329 Üzenet | 2008-06-06 22:19:39 |
Szia Atosz!

A bérelt autóra ezek szerint rosszul emlékeztem, Seicentó elvetve!

Jártam már elég sok görög szigeten, de a Jón-szigetek közül még egyiken sem. Többször gondoltam már Korfura, aztán mindíg eltérültem. Biztos vagyok benne, hogy Kefalónia szépségében egyet fogunk érteni.

Olvastam, hogy Katelios a tengeri teknõsök kedvenc fészekrakó helye. Tudsz róla bõvebbet?
  Ani7 | #65402 Üzenet | 2008-06-07 13:11:36 | Válasz a #65329. hsz-ra Előzmény #65329
Szia Szepeva!
Mi egy Seicentot béreltünk és meglepõen jól bírta a meredekebb hegyeket is.
Mentünk vele pedig mindenfele, nagyon jó kis autó és keveset fogyaszt.Szerintem teljesen alkalmas a sziget körbejárására!
Nemsokára csomagolhatsz...Idén is este megy a gép?

Na üdv: Ani
  Szepeva | #65415 Üzenet | 2008-06-07 14:08:27 |
Üdv. Ani!
Úgy látszik cserben hagyott egy kicsit a memóriám a Seicentóval kapcsolatban, úgy emlékeztem, hogy Atosz írta. Akkor mégsem mondok le róla.
Még nem voltam az irodában a részvételi jegyért, de amit a Malév oldalán láttam, annak nagyon-nagyon örülök. Oda ind.06.35, vissza ind. 10.25. Ennek csak a fiam nem örül, aki imád sokáig aludni és õ szokott kivinni bennünket a reptérre.
Tudod mit nem találtam még meg a térképen? Az Agois Gerassimos kolostort. Argosztolihoz, vagy Számihoz van közelebb? Vagy nem jó helyen keresem?

Éva
  Ani7 | #65446 Üzenet | 2008-06-07 17:05:39 | Válasz a #65415. hsz-ra Előzmény #65415
Szia Szepeva!

Lassi
A sziget egyik legnépszerûbb és legnagyobb üdülõ települése a fõváros közelében (kb. 2 km) található, a repülõtértõl való távolsága kb. 7 km. Közelében találhatók a környék nevezetességei a St. Gerasimos templom és a St. Theodor világítótorony, ahonnan gyönyörû a naplemente látványa. Hangulatos, mozgalmas fõútvonalának két oldalán elhelyezkedõ tavernák, vendéglõk, kávézók, bárok, üzletek sora pihenési-, szórakozási- és vásárlási lehetõségeket nyújtja az ide utazóknak. Kisebb-nagyobb öblökkel tarkított homokos (helyenként kavicsos/köves) szakaszaival (Gradakia, Makris Gialos, Platis Gialos) különleges élményeket nyújt a fürdõzõk számára. A tengerpart a vízi sportok szerelmeseinek is számos lehetõséget kínál.

Üdv: Ani
  Ani7 | #65448 Üzenet | 2008-06-07 17:11:47 |
Még egy kis szösszenet aki még nem olvasta volna...vagy hátha találtok benne valami újat!

A Jón-tenger legnagyobb szigete (az egykori Tetrapolis), Zakynthos és Lefkada között a patras-i öböl bejáratánál fekszik, melynek fõváros Argostoli. Közvetlen mellette található Ithaka szigete, melynek neve szorosan kapcsolódik az ókori Odüsszeusz mítoszához. Kefalonia hegyvidékes sziget, legmagasabb pontja az Aenos-hegy 1628 m magas csúcsa. Partvidéke öblökkel szabdalt, homokosak-kavicsosak, ezek közül a leghíresebbek a Myrtos-, Assos-, Makris Gialos-, Xi-, Skala-, Kaminia Beach. Itt található a tíz védett Görög Nemzeti Park egyike. Csak ezen a területen nõ a kefaloniai fenyõ (Abies Cephalonica) és egy különleges szõlõfajta is, amibõl a kitûnõ minõségû Robola bort készítik. Ezen kívül egyéb különleges geológiai és természeti jelenségek - mint a Kounopetra, Katavothres, Drogarati cseppkõ- és a Melissani tengeri barlang - is hozzájárulnak a sziget szépségéhez. Elsõsorban a természetet kedvelõ, kiránduló, nyugodtabb nyaralásra vágyóknak ajánlható, de azért a szórakozást kedvelõk is minden bizonnyal megtalálják kikapcsolódási lehetõségeiket. Fantasztikus kirándulási lehetõségek helyszíne, ahol a világon talán mindenki által látott "Corelli kapitány mandolinja" címû filmet is forgatták Nicolas Cage és Penelope Cruz fõszereplésével.

Üdv mindenkinek!

Ani
  Szepeva | #65581 Üzenet | 2008-06-08 11:34:23 |
Köszi Ani!
Most olvastam még olyat, hogy Mazarakta ásatások 83 mykenei sírral. Valahol a Ny-i félszigeten.
Valamit tudtok esetleg róla?
  Atosz | #65649 Üzenet | 2008-06-08 16:27:15 | Válasz a #65329. hsz-ra Előzmény #65329
Szia Szepeva!

Van egy pár sziget még a Jón-tengerben és mindet csak ajánlani tudom.

Korfu,Paxi,Lefkada,Zante,Ithaka és különösen azt ahová most mentek:Kefalónia.Már írtam és ajánlom észak-Eviát ami szintén szuper.

Ez egy szuper sorozat! icon_lol.gif icon_lol.gif

Szia:Atosz
  Atosz | #65845 Üzenet | 2008-06-09 18:53:59 | Válasz a #65649. hsz-ra Előzmény #65649
Mégegyszer jó nyaralást Szepeva!Egy tipp:vegyetek mindent sorba és ne siessétek el semminek a megnézését. Harcos üdvözlet KEFALÓNIÁNAK! icon_biggrin.gif icon_lol.gif

ÜdV: Atosz icon_wink.gif
  Hadiandi | #65955 Üzenet | 2008-06-10 16:38:40 |
Sziasztok Kedves Kefalónia rajongók!
Lehet, hogy idén mi is ezt a szigetet célozzuk meg, végigolvasva a hozzászólásokat, nem találtam választ egy kérdésemre. Ha bérelünk autót vagy motort, át tudunk vele kompolni Lefkadára? vagy Ithakara?
  Szepeva | #65990 Üzenet | 2008-06-10 21:35:58 |
Szia Atosz!

Tuti négy szemmel fogok megnézni mindent. Viszem a szuper szemüvegem, benne 5 különféle diopriával, hogy semmi ki ne maradjon ami belefér az idõbe.

Nagyon rohan idõ, már csak 4 van az indulásig és dolgom még tengernyi. Ettõl gyorsabban csak nyaralás alatt megy az idõ.

Üdv. szepeva
  Wobbler | #66006 Üzenet | 2008-06-11 07:34:12 |
hadiandi írta:
Sziasztok Kedves Kefalónia rajongók!
Lehet, hogy idén mi is ezt a szigetet célozzuk meg, végigolvasva a hozzászólásokat, nem találtam választ egy kérdésemre. Ha bérelünk autót vagy motort, át tudunk vele kompolni Lefkadára? vagy Ithakara?

Helló hadiandi !
Mi az utazási irodán keresztül béreltünk autót full biztosítással, az idegenvezetõ felhívta a figyelmünket rá, hogy a bérelt jármûvekkel tilos elhagyni a szigetet. Bár lehet, hogy ez csak erre a kölcsönzõre volt igaz.
Üdv.: w
  Atosz | #66008 Üzenet | 2008-06-11 08:02:17 | Válasz a #65955. hsz-ra Előzmény #65955
Hadiandi!

Bérelt kocsival nem hagy hatod el a szigetet egyetlen görög szigeten sem.Tehát nem kompolhatsz sehová,hogy a motorokra mi vonatkozik azt nem tudom mert még nem béreltem egyszersem.Ez minden gk.kölcsönzõ szintársulatnál egyformán igaz.
  Atosz | #66011 Üzenet | 2008-06-11 08:08:17 | Válasz a #65990. hsz-ra Előzmény #65990
Szerintem elég lesz a két szemed is... icon_lol.gif icon_lol.gif Minek az a három. icon_wink.gif
  Firkamano | #66052 Üzenet | 2008-06-11 13:26:02 | Válasz a #57609. hsz-ra Előzmény #57609
Kedves Ani!

Olvastam, hogy a Pink Sunrise apartmanban voltál, ezért érdeklõdni szeretnék, hogy milyen volt a szállás, illetve a közeli strand.

2,5 hét múlva megyek a párommal (2hétre), és az is érdekelne, hogy mennyiért béreltetek autót vagy robogót.

Tervbe van véve,hogy átmegyünk Lefkadára, de látom nem engedik, hogy a jármût is átvigyük, valaki esetleg tudja, milyen árban van egy ilyen komp út, és hogy egy nap csak egyszer mennek oda-vissza, vagy hogyan mûködik ez?

Ha valakinek van még jó tanácsa, vagy ajánlása, azt szívesen fogadom.

A segítségeteket elõre is köszönöm!

Üdv:
Erika
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu