Ez a szubjektív véleményem: az Égei-tenger szigetei nagyon szépek,de a Jón-tengeré zöldek és gyönyörûek!Ha te is végigjárod õket és lesz összehasonlítási alapod biztosan osztani fogjuk egymás véleményét, az tuti. ...és ez vonatkozik Evia északi részére is. Ani rácsodálkozása és lelkesedése nem véletlen Kefalóniával kapcsolatban.
A bérelt autóra ezek szerint rosszul emlékeztem, Seicentó elvetve!
Jártam már elég sok görög szigeten, de a Jón-szigetek közül még egyiken sem. Többször gondoltam már Korfura, aztán mindíg eltérültem. Biztos vagyok benne, hogy Kefalónia szépségében egyet fogunk érteni.
Olvastam, hogy Katelios a tengeri teknõsök kedvenc fészekrakó helye. Tudsz róla bõvebbet?
Szia Szepeva!
Mi egy Seicentot béreltünk és meglepõen jól bírta a meredekebb hegyeket is.
Mentünk vele pedig mindenfele, nagyon jó kis autó és keveset fogyaszt.Szerintem teljesen alkalmas a sziget körbejárására!
Nemsokára csomagolhatsz...Idén is este megy a gép?
Üdv. Ani!
Úgy látszik cserben hagyott egy kicsit a memóriám a Seicentóval kapcsolatban, úgy emlékeztem, hogy Atosz írta. Akkor mégsem mondok le róla.
Még nem voltam az irodában a részvételi jegyért, de amit a Malév oldalán láttam, annak nagyon-nagyon örülök. Oda ind.06.35, vissza ind. 10.25. Ennek csak a fiam nem örül, aki imád sokáig aludni és õ szokott kivinni bennünket a reptérre.
Tudod mit nem találtam még meg a térképen? Az Agois Gerassimos kolostort. Argosztolihoz, vagy Számihoz van közelebb? Vagy nem jó helyen keresem?
Lassi
A sziget egyik legnépszerûbb és legnagyobb üdülõ települése a fõváros közelében (kb. 2 km) található, a repülõtértõl való távolsága kb. 7 km. Közelében találhatók a környék nevezetességei a St. Gerasimos templom és a St. Theodor világítótorony, ahonnan gyönyörû a naplemente látványa. Hangulatos, mozgalmas fõútvonalának két oldalán elhelyezkedõ tavernák, vendéglõk, kávézók, bárok, üzletek sora pihenési-, szórakozási- és vásárlási lehetõségeket nyújtja az ide utazóknak. Kisebb-nagyobb öblökkel tarkított homokos (helyenként kavicsos/köves) szakaszaival (Gradakia, Makris Gialos, Platis Gialos) különleges élményeket nyújt a fürdõzõk számára. A tengerpart a vízi sportok szerelmeseinek is számos lehetõséget kínál.
Még egy kis szösszenet aki még nem olvasta volna...vagy hátha találtok benne valami újat!
A Jón-tenger legnagyobb szigete (az egykori Tetrapolis), Zakynthos és Lefkada között a patras-i öböl bejáratánál fekszik, melynek fõváros Argostoli. Közvetlen mellette található Ithaka szigete, melynek neve szorosan kapcsolódik az ókori Odüsszeusz mítoszához. Kefalonia hegyvidékes sziget, legmagasabb pontja az Aenos-hegy 1628 m magas csúcsa. Partvidéke öblökkel szabdalt, homokosak-kavicsosak, ezek közül a leghíresebbek a Myrtos-, Assos-, Makris Gialos-, Xi-, Skala-, Kaminia Beach. Itt található a tíz védett Görög Nemzeti Park egyike. Csak ezen a területen nõ a kefaloniai fenyõ (Abies Cephalonica) és egy különleges szõlõfajta is, amibõl a kitûnõ minõségû Robola bort készítik. Ezen kívül egyéb különleges geológiai és természeti jelenségek - mint a Kounopetra, Katavothres, Drogarati cseppkõ- és a Melissani tengeri barlang - is hozzájárulnak a sziget szépségéhez. Elsõsorban a természetet kedvelõ, kiránduló, nyugodtabb nyaralásra vágyóknak ajánlható, de azért a szórakozást kedvelõk is minden bizonnyal megtalálják kikapcsolódási lehetõségeiket. Fantasztikus kirándulási lehetõségek helyszíne, ahol a világon talán mindenki által látott "Corelli kapitány mandolinja" címû filmet is forgatták Nicolas Cage és Penelope Cruz fõszereplésével.
Sziasztok Kedves Kefalónia rajongók!
Lehet, hogy idén mi is ezt a szigetet célozzuk meg, végigolvasva a hozzászólásokat, nem találtam választ egy kérdésemre. Ha bérelünk autót vagy motort, át tudunk vele kompolni Lefkadára? vagy Ithakara?
Sziasztok Kedves Kefalónia rajongók!
Lehet, hogy idén mi is ezt a szigetet célozzuk meg, végigolvasva a hozzászólásokat, nem találtam választ egy kérdésemre. Ha bérelünk autót vagy motort, át tudunk vele kompolni Lefkadára? vagy Ithakara?
Helló hadiandi !
Mi az utazási irodán keresztül béreltünk autót full biztosítással, az idegenvezetõ felhívta a figyelmünket rá, hogy a bérelt jármûvekkel tilos elhagyni a szigetet. Bár lehet, hogy ez csak erre a kölcsönzõre volt igaz.
Üdv.: w
Bérelt kocsival nem hagy hatod el a szigetet egyetlen görög szigeten sem.Tehát nem kompolhatsz sehová,hogy a motorokra mi vonatkozik azt nem tudom mert még nem béreltem egyszersem.Ez minden gk.kölcsönzõ szintársulatnál egyformán igaz.
Olvastam, hogy a Pink Sunrise apartmanban voltál, ezért érdeklõdni szeretnék, hogy milyen volt a szállás, illetve a közeli strand.
2,5 hét múlva megyek a párommal (2hétre), és az is érdekelne, hogy mennyiért béreltetek autót vagy robogót.
Tervbe van véve,hogy átmegyünk Lefkadára, de látom nem engedik, hogy a jármût is átvigyük, valaki esetleg tudja, milyen árban van egy ilyen komp út, és hogy egy nap csak egyszer mennek oda-vissza, vagy hogyan mûködik ez?
Ha valakinek van még jó tanácsa, vagy ajánlása, azt szívesen fogadom.