Én nem hallottam róla, hogy kizárnák a görögöket az Únióból...
Amúgy nem garázdálkodnak. Nagyon kedvesek, mosolygósak és rámenősek
Semmi jele nincs, hogy bármi gondjuk lenne. Az ország tele van túristákkal, mindent lehet kapni. Én semmi negatívumot nem tapasztaltam.
Ne aggódj semmi gond nem lesz Egy fantasztikus nyaralás lesz csak. Az lesz
Az igazság az, hogy az út előtt kajáltunk De inkább inni kell majd, mint enni Egyébként szerte Zakynthoson rengeteg kajálda van. Semmit nem fogsz kapni Mármint vírust
De ha gondolod, készíthettek otthon valami étket és azt el lehet vinni, de szerintem nem lesz rá szükség
Hallottam az Athosi tűzről
Engem mélyen érint, mert régi álmom, hogy egyszer beléphessek a szerzetesi köztársaságba és néhány kolostort meglátogathassak.
Nagyon sokat olvastam róluk és vonz az a misztikum, ami körül lengi az egész Szent hegyet...
Hát igen, a szükség nagy úr!
Én borok terén eddig fakanállal operáltam...
Mondjuk az üvegszilánkot érdemes kiszűrni valamivel, mert komoly gondokat okozhat.
Athost és az ott élőket nagyon sajnálom, remélem minél kevesebb maradandó kárt fognak szenvedni.
Egyébként volt már valaki közületek szeptemberben nyaralni Zantén?
Igazából nem félek az időjárástól, mert ha be is csúszik egy-két nap, ami borúsabb, akkor is jó programokat tudok kitalálni.
Köszi, hogy ennyit segítesz. Internet ügyben akkor hülyeségeket beszélt az utazási iroda. Nyilván az az igaz, amit te mondtál, hisz te ott voltál. Kár, jó lett volna a net, márcsak a skype miatt is.
Ha nem fárasztalak nagyon akkor eszembe jutott még pár kérdés:
-Érdemes búvárcuccot vinni (szemüveg,pipa), van mit nézelődni a víz alatt, vagy felesleges cipelni?
-Vizicipő fog kelleni? Ha Laganasban nem is, de máshol esetleg?
- A tengerparton gondolom nincs édesvizi zuhany, amivel a sós vizet le lehetne mosni?
Köszi
Gubuc
Szia Valcsi!
Végre sikerült átböngésznem az általad küdött infokat és az élménybeszámolódat, most már csak a képek vannak hátra. Nagyon jó volt ilyen részletesen olvasni, hogy melyik nap mit csináltatok. Úgy láttam magam előtt, mintha én is ott lettem volna. Én ugyan nem szeretem a tengeri herkentyűket (meg ne kövezzetek, de nekem mindegyiknek egyforma halíze van ), de esküszöm még azt is megkívántam!
Hogy tudok neked priviben irni? Ti jól vagytok? Voltatok mostanság valami jó helyen?
Puszi
Gubuc
Szerencsére semmi gond nem lett Athost én is nagyon sajnálom, remélem semmi gond nem lesz. Göröghonban sajnos nagyon sokszor vannak tüzek
Az időjárással szerintem nem lesz gond, mert máshol is jó idő van még akkor, de Zakynthos elég délen van, még lejjebb, mint Athén. Én voltam kinn Görörghonban a nyár elején is, akkor elég borús volt az idő, de mégsem unatkoztunk Mindig tudtunk valamit csinálni és szerintem így lesz Zakynthoson is, bár szerintem vizet csak palackban és a tengernél lehet látni
Nagyon szívesen segítek, nyugodtan kérdezgess
Az internet ki is van írva a recepción, hogy a Blue Waves tavernában ingyen használható a hotel vendégeinek. Hogy ez mennyire ingyenes, nem tudom, mert mint meséltem is, hiába vittem hozzá eszközt, elő sem vettem Mindig volt valami program ami lekötött, így nem kellett a net
Búvárcuccot érdemes vinni. Én is vittem. pl. Maratonisinél be lehet menni a barlangokba, de a szikláknál is nagyon szép dolgokat lehet látni. Én fel sem jöttem a víz alól, aminek az lett az eredménye, hogy olyan maori szerű bemélyedések lett az arcomon a búvárszemüveg miatt, csak estére múlt el De a part közelében is vannak kis apró halak, amik erőszeretettel csipkedik az ember lábát és kagylók, kis rákocskák stb.
Vizicipő? Hm... Rajtam sehol nem volt. A sünik a sziklás részeken vannak, ott nem nagyon szokott mászkálni az ember, ha meg úsztam akkor nem értem hozzájuk. A víz nem nagyon kavicsos, szerintem nyugodtan lehet mászkálni. Egyedül Maratonisin volt eléggé talpmasszírozós a talaj, de ezt is kibírtuk, senkit nem láttam aki cipőt viselt volna. Viszont sokan voltak a vízben pólóban, vagy sapkában (többek között én is).
A tengerparton van édesvízű zuhany. Az egyik közvetlenül a Blue Waves étterem mellett, a másik a Caretta Caretta étterem mellett, de majd úgy is meglátjátok
Igen voltunk most június 30-tól 15 napot Kréta nyugati felén, mert a keleti oldalát már láttuk. Nagyon gyönyörű az is.
Privit pedíg úgy tudsz küldeni, hogy alul rákattintasz a "pü" fülecskére.
Bocsi, de rohanok most, mert még melózom és utánna utazom el még ma este.
Puszi!
Értem okés, majd útközben valahol kajálunk de ki tudja mit raknak elénk majd?? ismervén a Görögöket..
Látod ez engem is vonzott mindig,hogy megnézzek egy kolostort belülről
Mikor évekkel ezelőtt a meteoráknál jártunk testközelből láttunk 2 idősebb rabbit, éppen bütykölték a fenti csatornákat nagyon helyesek voltak
eltudtak órákat csevegni a csatornák rejtelmeiről...
Szia Feca!
Mi tavaly szeptember közepén mentünk,és nagyon jó idő volt!Mondhatnám,hogy legalább az idő és a tenger ami jó volt.Remélem nem fogtok csalódni,úgy mint mi,és egy két utastársunk.Mi is Agios Sostisban voltunk a Grand Toursal.
Szia!
Most jöttünk haza Zakynthosról. Az Unitravellel utaztunk. Minden csodálatos volt, az utazási iroda maximálisan nyújtotta, amit vállalt, Dóra az idegenvezető 100%-osan dolgozott, a programok maximálisan szervezettek, szépek voltak. Nincs nagy drágaság, a görögök változatlanul kedvesek. Nekünk csak a hőség volt egy kicsit sok.
Éva
Szia Sancho!
Sajnos hazaérkeztünk Laganasból. Minden úgy volt, ahogy írtad, nem volt meduza, a víz kristálytiszta, kb. 28 fokos volt, megtaláltuk a Panos (Kostas) éttermet is, nagyon klassz volt minden. Kár, hogy véget ért a nyaralás, már mennék is vissza. Sajnos a parti őrség nem engedte kikötni a hajónkat a hullámzás miatt a Navaggió öbölnél, de minden szupi, majd teszek fel képeket is.
Éva
Szerintem a görögökben ebben a témában meg lehet bízni, mert általában finom amit eléd tesznek. Legalább is én még csak nagyon ritkán csalódtam a görög étkekben A kolstorokban és templomokban én is jártam. A Meteoráknál háromszor is voltam és most nyár elején több szerzetessel is találkoztam Még az utcán is voltak
A rabbik nem ott vannak te nő
Ezek ortodox szerzetesek. Kalugyer és még ki tudja hogy hívják őket
A bíztatást továbbra is fenn tartom Zakynthos nem nagy, nem nagyon tudtok eltévedni, bár nekem sikerült Mi előtte bekajáltunk és nem is hiányzott. Útközben a navaggiohoz közel van egy idősebb úr, Minasznak hívják és nála lehet kapni gyümölcsöket, olajat, bort és olyan szezám magos édességet. Meg lehet ismerni a csacsijáról A Navaggionál pedig több édesség árus is van. A kis falvakban pedig lehet kajálni ha tényleg nem bírnátok tovább
Na ugye megmondtam Örülök, hogy jól érezted magad és minden jól sikerült. Tökéletesen megértem az érzést, hogy haza kellett jönnöd és én is a mai napig úgy érzem hogy már mennék is vissza. Majd várom és gondolom a többiek is a képeket A Navaggio-hoz mi is csak a felső kilátóhoz mentünk, de legközelebb elmegyünk az öbölbe hajóval. Tekit láttatok?