Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 374 375 376 ... 466 467 468   >
Üzenet
  Eszes19 | #190648 Üzenet | 2012-07-10 18:58:58 | Válasz a #190640. hsz-ra
Köszi az infót, örülök neki. Pénteken indulunk és pont ebben az apartmanban fogunk lakni....icon_smile.gif
  Vikso | #190673 Üzenet | 2012-07-10 20:54:30 | Válasz a #190641. hsz-ra Előzmény #190641
Szia MaciG!

Az Aethrion, ahol tavaly voltam újszerű település. Közel Potamia falúhoz. Távolabb a központtól, de itt is minden van. Sem itt, sem a környékén nem láttam szőlő ültetvényt, amire a darazsak jönnének, gondolom én. Nem csak a darazsak, én is szeretem a finom magnélküli szőlőt. icon_biggrin.gif
Szerintem ha megnézed a Thassos.hu oldalon a szálláskereső topicban, a "Nagy strand környéke", darázsmentes hely lehet.
  Kvalcsi | #192029 Üzenet | 2012-07-24 13:57:46 | Best Reisen
Szia Ananda9!

Akkor kezdem az elején a Best Reisen utazási irodával kapcsolatos negatív tapasztalaimat. (Bp. VII. ker. Erzsébet körúti iroda).
Januárban lefoglaltam 2 db 2 ágyas szobát a Nyugat-Krétán, Agia Marinán található Haris hotelbe, mivel a barátaink Lajosmizsén laknak ezért 10 éve én intézem az Ő foglalásukat is. Számítógépen leírtam és kinyomtatva vittem minden szükséges adatot a foglaláshoz (nevek, lakcímek, születési dátumok, útlevélszámok, telefonszám, e-mail cím), hogy véletlenül se legyen elírás. Mivel rengeteg papírt kellett aláírnom a két foglaláshoz, így csak az utazás dátumát, a Hotel megnevezését és a befizetett összeget ellenőriztem, bízva abban, hogy ha egyszer szóban elmondom és le is írom a könnyebb érthetőség kedvéért az adatokat, akkor nem okoz nagy nehézséget kitölteni az irodában lévő hölgynek a foglalásokat. Tévedtem! Otthon vettem észre, hogy a telefonszámomban két szám fel lett cserélve. Másnap ismét mentem az irodába és kijavíttattam. Kb. 3 héttel a befizetési határidő elött elmentem a hátralévő összeget lerendezni. A mi részvételi jegyünkön rendben volt, hogy 0,-Ft tartozás, de a barátainkén ott szerepelt a több mint 200 ezer forint hátralék, igaz a befizetésről adtak elismervényt. Mivel ezt is otthon vettem észre, másnap telefonáltam az irodába, hogy javítsák ki és küldjék el e-mailen a helyes, 0,-Ft-os tartozást mutató részvételi jegyet, mert jött fel érte a barátunk Lajosmizséről másnap. Hiába vártam fél 5-ig, így kénytelen voltam bemenni ismét az irodába személyesen érte. Mint kiderült, figyelmetlen volt ismét a hölgy, mert kihagyott egy pontot az e-mail címemből és ezért nem kaptam meg az e-mailjét. Azt ígérték, hogy az utazási héten (szombaton utaztunk) hétfőn küldik szintén e-mailban azt a papírt amire a reptéren lévő képviselőjüktől átvehetem a vorchereket és minden papírt, köztük a biztosítási kötvényeket is. Külön megkértem, hogy legkésőbb kedd 15 óráig küldje, mert otthon nincs nyomtatóm és nem tudnám később kinyomtatni. Már nem is nagyon csodálkoztam, hogy hiába várom az e-mail, nem jött. Kénytelen voltam ismét személyesen bemenni az irodájukba. A reptérre a megbeszélt időpont előtt kb. 40 perccel korábban érkeztünk. Türelmesen vártuk, hogy feltünjön a Best Reisen feliratú kis mobil pult, ahol átvehetjük a pípírokat. Már 20 percel is elmúlt a találkozóra kiírt időpont, de hiába nézelődtünk sehol nem láttuk. A férjem véletlenül vette észre, hogy egy hölgy Best Reisenes tasakot szorongat a kezében és beáll az egyik chekinn pulthoz. Ekkor derült ki, hogy nem itt a beszállási szinten lehet megkapni a papírokat, hanem az emeleten egy kis sarokban áll a mobil pult. Több mint 10 éve utazom repülővel. de ilyen még sosem volt, mindíg a beszállási szinten kaptunk meg mindent. Legalább szólhattak volna az irodában, hogy hol keressük. Mivel így kicsit késésben voltunk, rohantunk bechekkolni és ott vettük észre a biztosítási kötvények hiányát. A Best Reisenes pasi addígra már nem volt sehol, így nem tudtunk nála reklamálni sem. Heraklionba megérkezve szoltam az ott lévő idegenvezetőnek, hogy nincsenek meg a kötvények. Ekkor derült ki, hogy a többi utastársunknak sem akik ide jöttek a Harisba. Ígérte, hogy majd hétfőn érdeklődik az irodában és mi hívjuk Őt fel telefonon, hogy mit intézet. Már ez is érdekes, miért én telefonálgassak drága pénzen az Ő hibájukért. A lényeg, hogy egy házaspár kedden telefonált neki és azt a választ adta, hogy ha valami probléma van, akkor Plataniason van orvos oda menjünk, majd hívjuk fel Őt és majd intézkedik. Azt az ígéretét sem teljesítette, hogy odaszól a hotelba, hogy mikor jön értünk a transzferbusz. Ezért is nekünk kellett szombaton telefonálni Neki. Mikor a reptéren megkerestük megkérdeztük miért nem szólt azt válaszolta, hogy nem telefonált, mert nem volt ideje. Nem vagyok nagy elvárással az utazási irodákkal szemben, de ez a hozzáállás és nemtörődömség kiverte nálam a biztosítékot. A legelemibb dolgokra is képtelen ez a banda, pedíg a befizetett több mint egy millió forintunkért (4 fő két hétre) már elvárhattam volna egy kis pontosságot és odafigyelést.
SOHA TÖBBET BEST REISEN!!!!
  Ananda9 | #192034 Üzenet | 2012-07-24 14:51:57 | Válasz a #192029. hsz-ra Előzmény #192029
Kedves Kvalcsi!

Köszönöm szépen, hogy leírtad. Sok hasznos infó van benne, többek között az, hogy az emeleten keressük az irodát képviselő embert a reptéren.

Mi a Westend-ben kötöttük a szerződést, ott nagyon kedves volt a hölgy velünk. Persze tényleg nagyon kell figyelni, mert hibázhatnak.

A nyaralást szerencsére nem rontották el nektek és ez a lényeg. Sajnos mindig akadhat olyan ember, aki lejáratja az irodát icon_sad.gif

Remélem nekünk is szép utunk lesz és még egyszer köszönöm az infókat!
  Rollo | #192043 Üzenet | 2012-07-24 16:19:34 | Válasz a #192029. hsz-ra Előzmény #192029
négy főnek két hét krétán egy millió? icon_surprised.gif ez vmi hiperszuper szálló vagy miért ennyi? elnézést, ez az ár most megütött. ha ez az utazási iroda sápja miatt ennyi, akkor tényleg mindenkinek melegen ajánlom, h felejtse el őket. így hirtelen érvet nem találok mellettük de komolyan. (sorry az off-ért)
  Kvalcsi | #192095 Üzenet | 2012-07-25 09:16:30 | Válasz a #192043. hsz-ra Előzmény #192043
Most nincs nálam a foglalási papír, hogy mely tételekből jött össze ez az összeg, de majd megnézem a héten. Nem egy luxus hotel volt a Haris (3*-os), de nagyon jó szálloda a kategóriáján belül. Svédasztalos félpanziós volt az ellátás, így kajára szerencsére nem sokat kellett költenünk.
Bizony nem tartozik a Best Reisen az olcsó utazási irodák közé, de csak Neki volt útja Nyugat-Krétára. A sziget másik felét már láttuk, így ezt a részt szerettük volna megismerni személyesen is.
  Atosz | #192118 Üzenet | 2012-07-25 13:53:01 | Válasz a #192095. hsz-ra Előzmény #192095
Szia Kvalcsi!

Egy radikális kérdés. Érzésed szerint a beinvesztált "suska" a nyaralásba, kompenzálódott-e a nyaralás minőségével? Megtennéd újra a megtapasztaltak után?Jó, tudom,hogy nem lehet mindent forintosítani,de mégis, mi a véleményed? Ha netán ez magán szférát érint akkor esetleg priviben.
Köszi és szia:
Atosz
  Kvalcsi | #192131 Üzenet | 2012-07-25 15:13:32 | Válasz a #192118. hsz-ra Előzmény #192118
Szia Atosz!

Az utazási iroda által okozott bosszúságon kívül nagyon jól éreztük magunkat (a Best Reisennel soha többé sehova nem utazom majd), a hotel közvetlen vízparti és nagyon jó, az egyénileg szervezett kirándulásaink jól sikerültek és sok-sok szépet láttunk, ezért nem bánkódom annyira és újra elmennék erre az útra. Mint írtam a bosszúságom oka, hogy több odafigyelést, pontosságot várnék el egy utazási irodától (főleg ennyi pénzért). Nekem nem kell idegenvezető a kirándulásokhoz, hiszen mindíg alaposan felkészülve utazom minden hová (összegyűjtök minden fontos infót a helyről, a tervezett látnivalókról, menetrendekről, stb.) és kinyomtatva viszem magammal.
  Rollo | #192144 Üzenet | 2012-07-25 17:13:34 |
Én mindenesetre mindenkit arra bíztatok fentiek alapján (is...), hogy egyszer próbálja meg a saját szervezést és hagyja a csudába az utazási irodákat. nyugodtan mondhatom, nagyságrendeket lehet megspórolni, effektív anyagilag is, nem beszélve a bosszúságokról.
  Kvalcsi | #192210 Üzenet | 2012-07-26 09:47:57 | Válasz a #192043. hsz-ra Előzmény #192043
Kedves geod01!

Na itt van elöttem a foglalási papír, így részletezem, hogy miből is tevődött össze az utazás költsége.
Még 2012. január 19-én foglaltam le akciósan az utat 2012. június 30-túl július 14-ig, azaz 15 nap/14 éjszakára. Az árak 1 főre értendők!!!
- Szállás svédasztalos félpanzióval + repülő + transzfer= 219.420,-Ft
- Repülőtéri illeték: 27.000,-Ft
- Foglalási díj: 1.000,-Ft
- BBP prémium biztosítás: 9.750,-Ft
- Üzemanyag felár: 7.000,-Ft
- Stornó biztosítás: 2.717,-Ft

Összesen: 1 főre: 266.887,- Ft
Összesen: 4 főre (felnőtt): 1.067.548,-Ft
  Atosz | #192222 Üzenet | 2012-07-26 13:28:31 |
Szia Kvalcsi!

Viszonylagosan nem drága egy személyre kivetítve a 14 nap és evvel az ellátással.
Ha már akciós, akkor viszont már egy kicsit necces.Nem beszélve arról, hogy
mikor fizetted be az összeg egy részét és mikor került sor az utazásra.Ugye ők addig használták a ti befizetett pénzeteket.No és az utána várt és nem kapott segítség , idegenvezető és egyéb nyalánkságok,halmozott mérgelődés,saját ügyintézés stb.
Akkor valóban jobban teszi az emberke ha megpróbálkozik egy saját szervezéssel és való igaz nagyságrendeket spórolhat keferágás nélkül,v.csak a saját ügyetlenségén mérgelődhet. Hangsúly a jó megszervezésre tevődik.

Szia!
Atosz
  Rollo | #192226 Üzenet | 2012-07-26 14:21:41 | Válasz a #192210. hsz-ra Előzmény #192210
Szia, köszönöm szépen.

Ha már voltál ilyen kedves, h utánanézz, én is leírom a 2009-es, kéthetes krétai utunk hasonló adatait.
Szállás1. Xerocambos, Ziros apartman, két db két fős, darabonként 35-35 euró. Ez volt 5 éj, vagyis 350 euró. (mostani ár, megnéztem: 45 euró, de ebből tutti, h engednek. Nálunk 40-ről indultunk, és nem is kellett alkudni, ennyit írt azonnal ajánlatként, amit el is fogadtunk)

9 éj Plakias, Olive Grove, kétszobás apartman (jó nagy), 45 euró, össz 405 euró.

Mindkettő totálisan tengerre néző, bár medence és hasonló jóságok nem igazán érdekelnek bennünket. Egyrészt, mert mi nem szoktunk egy helyen megülni hanem ’felfedezünk’, na meg pl. Xerocambosban 20 lépés volt az álomszép tenger és akkor már inkább azt preferálom, mint a klóros vizet.icon_smile.gif Az Olive Grove meg egy szép oliva ligetben volt, hatalmas terasszal, a tenger itt 2 perc. A kilátás pedig gyönyörű és béke és nyugalom. Miközben az említett kettő perc után egy vonzó kis tengerparti sétányon találtuk magunkat, minden ehhez tartozó feszilitivel.icon_smile.gif

Repcsijegy 3x 43.000 Ft és egyszer 37.000 Ft volt (a negyedik utazó picit később vette meg a jegyet és lement addigra). Mind a négy tartalmazott csomagdíjat is.

Költőpénzként pedig elment 1000 euró. Ez tartalmazott mindent, belépőket, minden egyes este tavernázást, frappékat, fagyit, elsőrangú reggeliket, miegymást.

Autóbérlés: 14 napra, vagyis reptértől reptérig volt kocsi, egy Hyundai Accent, 350 euró.
Akkor a benzin olcsóbb volt még, 1.05-1.20 között, elautóztunk 165 eurónyi üzemanyagot.

A biztosítást nem írtam fel, számolok itt azzal a 10 ezerrel amit te is írtál, miközben biztos vagyok benne, h a biztositas.hu-n (vagy a többi ilyenen) megkötve jóval-jóval olcsóbb, mint amit akármelyik utazási iroda ajánl.

Vagyis, tokkal vonóval, szállással, mindenféle jó ennivalókkal, autóval, biztosítással, repcsivel, összvissz elköltöttünk (300 Ft-os euróval számolva, miközben jelenleg is csak 290, akkor meg lehetett olyan 270 talán-nem emlékszem és nincs kedvem utánanézni) 780.000 Ft-ot. Akkori árakon számolva meg kb. 650-et. (és a tiétekhez még hozzájött a kocsibérlés és az autózás költsége-ha jól látom, ebben a megjelölt összegben az még nem is volt benne..).

Ennyiért (na és az egyéb járulékos dolgokért: akkor, oda, és addig megyek amikor csak akarok; nem vagyok egy szállodához kötve kajailag, hanem bátran próbálhatom a nekem megtetsző helyeket; vmint konkrétan kréta esetében: nem csak az északi part létezik, ahová az utazási irodák küldenek) sztem bőven megéri az, h az ember foglalkozik ezzel és leszervezi magának.

Arról nem is beszélve, h a szervezés során az ember már kicsit ott is van ahová tervezi.icon_smile.gif na és ha nem akarja akkor is jobban megismeri a helyszínt, a látnivalókat, a partokat, hol érdemes enni, inni, akármit is csinálni.

Biztos vannak az utazási irodás utazásoknak előnyei- de bevallom őszintén, ilyet azért nehezen találok így hirtelen..icon_smile.gif
  Dinnyebubus | #192603 Üzenet | 2012-08-01 11:32:32 |
Sziasztok!

Véleményeket szeretnék a Dias Zeuszról, aki már utazott velük.

Köszönöm előre is!

Timi
  Szanszus | #192608 Üzenet | 2012-08-01 13:16:20 | Válasz a #192603. hsz-ra Előzmény #192603
Szia! Mi utaztunk velük 2008-ban és nem volt semmi gond. Kedvesek, segítőkészek, jó áraik vannak. Idén is velük utazunk Olympic Beachre.
  Pordanniki | #192616 Üzenet | 2012-08-01 13:51:09 | Válasz a #192603. hsz-ra Előzmény #192603
Szia!

Mi 2007-ben repülővel és 2008-ban busszal utaztunk a Dias Zeus-sal és minden rendben volt.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 374 375 376 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu