Szia Lililuca!
Mi már le is foglaltuk jövőre Olympic Beachet a Holiday Lines utazási irodánál Idén nyáron voltunk velük Zakyntoson és nagyon kényelmes buszon, nagyon jó szálláson kaptunk helyet. Ezért merem őket ajánlani. Most akciósan az idei áron lehet foglalni! Mi megbízunk bennük
Engem érdekelne melyik irodával voltatok ilyen hajóval kombinált úton. Korfura visszamennénk, de busszal újra nem vállalnánk be. Persze az ár sem mellékes. Köszi ha válaszolsz. Üdv. Mária
Sajnos most így hirtelen nem tudom megmondani az iroda nevét.
Régen volt, Last Minute utazás volt, szerintem már lehet hogy azóta az iroda nem is létezik. Talán Volántours...vagy valami hasonló lehetett.
Éjfél körül indult a komp Kerkyra városából és kora reggel ért Brindisibe. Mindenkinek volt kabinja, ahol lepihenhetett, de én cseppet sem tudtam aludni az éjjel.
A Napfelkeltét még a tengeren nézhettem. Csodás volt!
Rozi amivel én voltam utazási iroda az is már Szerb macedonián megy. Tehát az olasz ut Korfura akkor volt az irodáknál amikor órákat kellett várni a román és Bulgár határokon.
Szia!
Amikor déli szomszédaink háborúztak egymással akkor volt olyan utazási iroda amely nem válalta be a hosszú és rossz minőségű utat Románián-Bulgárián keresztül. Alternatíva volt Olaszországon keresztül. Egy külön élmény lehetet áthajózni! Azt hiszem ez csak egy szezonon keresztül ment így!
Maradandó élmény végigbuszozni az észak olasz alpokon. Majd középtájt végig az Adria mellett.Dél Olaszországba a narancsfaligetek között míg meg nem érkeztünk Brindisibe. Vonultunk a rendőrségre az utlevél pecsétért. Kimondottan érződött a rendőrség épületén és a környéken az Olasz hangulat a régi épületekkel. Majd a 230 km-es hajó út Kerkyrába. Amikor elértük Korfut leszakadt az ég. De azután végig gyönyörű napsütés. Hazafelé éjszaka béreltünk kabint. Olyan lentre kellett menni mondom ha ez elsülyed ki nem jövünk belőle. És a vihar ami a tenferen ért. Kikötéskor mindenki tengeribeteg /rajtam kívül/.Egyszóval ezek felejthetetlen élmények....
Mi 1997-ben oda fele még Szerbián keresztül utaztunk és haza felé jöttünk hajóval és Olaszországon keresztül. Az biztos, hogy maradandó élmény volt!
Azóta sem töltöttem még egy teljes éjszakát a tengeren.
Mi '99-ben kompoztunk Korfura, és a West Travel-lel voltunk, ami azóta megszűnt. Odafelé még egész barátságos volt a csatlakozás a komphoz, visszafelé viszont hajnali 3-kor indult a komp. Délelőtt 9-től - amikor ugyebár el kell hagyni a szobát - nem volt rövid. Az viszont tény, hogy a napfelkelte a tengeren az utánozhatatlan.
Kedves Mindannyian akik válaszoltatok nekem köszönöm, pont ilyen tengeri hajókázásra gondoltam, a hajón azért lehet mozogni, a várakozási idő is jobban telik, egyébként a szerb és macedón határokon idén is tavaly is órákat kellett várni. Na és végig Olaszországon az is valami csoda lehet.
Kár, hogy nincsenek már ilyen utak, de lehet, hogy csak én nem találok rá?
Szerintem ezt az útvonalat csak a délszláv háború miatt használták, és akkor sem mindegyik iroda. Viszont autóval gondolom bevállalható - én autó és jogsi híján nem néztem még utána ennek - de talán akkor érdemes meglépni, ha Korfura, vagy esetleg a többi Jón tengeri szigetre szeretne eljutni valaki.