Munka Görögországban
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
<   1 2 3 ... 38 39 40 ... 68 69 70   >
Üzenet
  Diary | #100016 Üzenet | 2009-05-19 07:26:28 |
Bejja, nekem teljesen jó! Csak szóljál, és ha esedékes, akkor telefont is megejthetünk valamelyik 7végén. A vizsgaidőszak kb júni közepéig tart, nem tudom, Ti mikor mentek, ha mentek. Más is szólhat, ha nem kötött a létszám.
  Nencike | #100168 Üzenet | 2009-05-19 15:55:21 |
Angica!

Nagyon aranyos vagy és köszi a biztatást,én úgy gondolom,segítséggel símán menni fog!
icon_smile.gif

legyen szép napod!!!
  Janeszsas | #100327 Üzenet | 2009-05-20 14:38:26 |
sziasztok....
ahogy kinézek az ablakon,vagy kiszaggantok,akkor most azok a szinek meg szagok piszkálnak amik a görög nyárfilinget rángatják elő a agyamból.
Ez marha jaaaóóóóóóó!
szal krétán egyszer elmentünk a szomszédaimmal bulizni...illetve töbször is elmentünk...de elöször még nagyon hazánkfia érzéssel...ugyértem mikor bementünk egy bárba ahol a pultost éppen ujraélesztették(de csak a ráki miatt) és kértünk 3 sört akkor kaptunk 6 sört,meg 3 rakit(ilyen uzopálesz..dehiszen tudod)és én ugy éreztem "naaaa naaaa naaaa .. igy kezdődik....jaja aztán majd jön a cehh...az angol meg a indiai mondta hogy "honnan a picsából jöttél te ...take it easy we have peace in our soul...hehe
és igazuk volt a 3 grátisz sör és ráki az csak azért volt hogy ittvan'gyere máskor is....szoval télleg nem akartam elhinni.....de ott olyan hangulat volt...pfffff.a pultos ,ha mi rendeltünk,ivott velünk...de nem csak velünk a pultos ivott mindenkivel aki rendelt nála....és fiatal szukák másztak a bárpultra táncolni...az egyik rámnézett,legugolt, kivette a cigit a számból,mélyen beleszivott,a pofámbafujta,visszaadta,és vonaglott tovább...aznap este rendeztem fejben egy filmet én voltam a főszereplő hehe....kiba jóóóó.... aztán egyszer egy autókölcsönzönél meloztam,és megkaptam egy kis honda lead robogot 20 eur ért 1 hétre....jogsim nemvolt,120 as volt a kismotor,5 euroért lehetett teletankolni....ugyhogy be is rájdoltama szigetet rendesen.igyekeztem minél kijebb,és el' kerülni a nyaralóövezettől,igy a sziget belseje felé vettem az irányt térképpel,és 10 liter vizzel...huuuu akkor láttam meg igazán a krétai élet különlegességét.a hegyes dombos legelős részt elhagyva kietlen tájak,az utszéleken a 70 es évekből ottmaradt furgon roncsok oldalukon golyoütötte nyomok...igen a krétaiaknál van fegyver...ez olyan nemtudom...olyan hagyomány....termesztéssel foglalkoznak a családok,mindenféle amit lehet termeszteni olajbogyo citrom narancs gyümlcsök,zöldségek mák kokain kanabisz....ezekből nagyonsok van....territoriumok vannak családok közt,és mivel egymás konkurenciái,gondolom védik egymás elől....ha megsérti valaki a másikét,megvan a baj....akkor jönnek a rendőrök...de ha jönnek a rendőrök,akkor a két rivális összeáll a rendőrök ellen....fergeteges...mindennap 1-2 helikopter leste a mariültetvényeket a ida hegység körül....és néhány helyi fital követte a rendőrök nyomát,igy ha azok találtak valamit,és bebálázták ,le lehetett nyulni valamennyit ha ügyesek voltak..hehe...és még a fegyverekről annyit hogy a legtöbnél kalasnyikov,,,,és hétvégente éjszakánként rendszeresen hallottad merre folyik családi buli....mert gondolom a rákizás hévében,vagy csak uuugy hát használták is rendesen...kelepeltek az ákák minden wikenden...de ezt nem ugy kel elképzelni ahogy most átjön.az ottani lakosok(jellegzetes viselet:fekete köpenyszerü ponyva,bajusz,sötét bőr barna vagy fekete szem)az üdülőövezetből élnek...oda szállitanak,ott üzletelnek...ezért tiszteletben tartják,nem nagyon mászkálnak le,csak nagy bevásárlásokra,meg 7végén...a motor gazdája megtiltotta péntek szombat esti használatot,mert a sok részeg hegylakó állandóan balesetet okoz...mondjuk olyan vezetési kulturával sem találkoztam mint a görög...hehe...máláká állandoan....dudál mindegyik,de nem cselekszik....ja a kedvencem: mikor messziről látod hogy az uton jön egy kib.nagy valami...de nem vehető ki a höségtől...aztán közelebb ér....egy 50 kbcm es kismotor,rajta egy 120 kilós görög,jobb karján az egyik gyerek,a balon a másik,hátul az asszony,és mögé még feláll a 10 év körüli kissrácuk...egy husgolyo az uuuton....nagyon komoly...rendőr soha nem állitott meg soha...nem nagyon foglalkoznak csak sulyos esetekkel...
a sziget belseje felé nagyon sok érdekességet találtam...a török megszállás nyomai....elég kegyetlen nyomok,emlékművek...akkor a 2.világháborus események jelei...állitólag a németek semmit nem tudtak kezdeni a krétaiakkal pont ebből a territoriumos,családos elrendezés miatt....nagyonnagy ellenállásba ütköztek ezeknek a kis fegyveres családok személyében....a török görög konfliktus a mai napig érezhető....a számtalan reggel,amikor török vadászrepülők bemerészkedtek krétáig,(mert gondolom cukkolták a görögöket)aztán 5 percre rá megjelennek a görögök is,és megy aza dog-fights' vagy mi amikor igy kergetőznek....mindenesetre érdekes volt...csak hangos.
aztán az afrika felé eső partrészek közül meg kell emlitsem Prevelit:az édesvizű folyó a tengerbe torkollik ott,,,tehát a parton 2 lépéseel tudod változtatni mi lepjen el nagyon érdekes.és télleg vannak ott indiai jógik...jogáznak,meditálnak ott a domboldalon..meg gurulgatnak....és 70 es években volt egy hippi bevándorlás,és ottmaradt pár hippi akik odaöregedtek...a legtöbb vállalkozó belőlük lett....na és a nyugati csücske a szigetnek Elaphonisos ahol tényleg rozsaszinű a homok,és smaragdzöld a tenger...ja és a delfinek ott láttam elöször delfint.
nnna

folyt köv icon_smile.gif üdv mindenkinek
  Janeszsas | #100330 Üzenet | 2009-05-20 14:49:39 | Válasz a #100327. hsz-ra Előzmény #100327
egyszer aztmondta nekem Jánik,egy görög srác,hogy egy haverja a multkor kocsival hozott "havat"északgörögországból....havat....érted? hozott neki kocsival havat....nagyonállat
  Janeszsas | #100332 Üzenet | 2009-05-20 14:54:11 |
ja és : JÁSZÁSZ..vagy JÁSZU vagy KÁLISZPÉRÁ...JEEEEEEEEEEEEEEEEE
  Ildiko25 | #100334 Üzenet | 2009-05-20 15:01:23 | Válasz a #100332. hsz-ra Előzmény #100332
Szia janeszsas!

Nagyon jók az élménybeszámolóid! Várom a következőt!

Jaszu! icon_biggrin.gif
  Vio | #100336 Üzenet | 2009-05-20 15:05:13 |
Janeszsas, nem semmi vagy icon_lol.gif icon_lol.gif Várom a következő adag beszámolót icon_lol.gif
  Geot | #100338 Üzenet | 2009-05-20 15:08:59 |
Én is szívesen elolvasnám, de így nagyon ömlesztve van, nincs türelmem hozzá, bocsánat. icon_redface.gif
De ettől függetlenül várjuk a további írásaidat!
  Kvalcsi | #100346 Üzenet | 2009-05-20 15:35:05 | Válasz a #100327. hsz-ra Előzmény #100327
Szia janesz!

Az élménybeszámolót légyszíves ide írd: http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=5

Ennek a topicnak a címe "Munka Görögországban"!
  Bejja | #100369 Üzenet | 2009-05-20 18:22:53 |
Apertmantakarítást vállalnánk! Ha tud valaki valamit megköszönném ha szolna.icon_smile.gif))))))))
  Angica | #100376 Üzenet | 2009-05-20 18:35:42 | Válasz a #99934. hsz-ra Előzmény #99934
Ha hozzánk jöttök, siessetek, mert sok helyre már megvannak az emberek, a jó helyekre már szinte mindenhol, sok helyen pedig necces a fizu. A másik pedig, hogy sok helyre nem vesznek fel annyi embert, mert félnek a válságtól.
  Bejja | #100378 Üzenet | 2009-05-20 18:43:05 |
angica te merre vagy?igen tudom sok már a betelt hely későn gondolkoztunk.De még hátha lesz valami,amugy köszike:-))
  Angica | #100479 Üzenet | 2009-05-21 08:18:58 | Válasz a #100378. hsz-ra Előzmény #100378
Én Sartin élek. Sokáig meg sem mozdultak, hogy vegyenek fel embert, takarítsanak, nyissanak, majd nekem haza kellett utaznom, és mire visszajöttem, már kinyitottak, már itt voltak a magyarok, szlovákok, oroszok...stb., akik dolgozni jöttek, és már alig van egy-egy normális hely. Vagyis, ahogy írtam: van még munka, de a jó helyekre már szinte mindenhol megvannak az emberek, vagy a maradék megbízható helyekre jóformán csak akkor lehet bekerülni, ha valaki a nevét adja az illetőhöz. De munka még van, csak én a többi helyre már nem szeretnék vinni senkit. Nem szeretnék nyugtalanul forgolódni az ágyamban éjjel.
  Judu | #100595 Üzenet | 2009-05-21 16:59:26 |
Sziasztok!Teljesen új vagyok a Hellas-on sajnos, bárcsak már előbb felregiztem volna!Az a nagy büdös helyzet hogy nekem még idén nyáron ki kell jutnom valahogyan dolgozni.Légyszííííí segítsen valaki!Nem bánnám még azt sem ha nem fizet valami fényesen persze jobb lenne ha többet keresnék mint itthon.Deee engem is ugyanaz hajt vagy hív kifelé mint mindenkit aki imádja Görögországot!Kérlek segítsetek nekem meg még két oldalbordámnak vagy írjatok hogy érdemes e kimenni biztos munka nélkül is.(nem egy hétre) icon_redface.gif Előre is Köszi!
  Degu | #100622 Üzenet | 2009-05-21 18:42:11 |
Szia Diary Judu!
En Makrigialoson elek,nem messze paraliatol,en tudnek munkat,2 lanyt egy tengerparti apartman hotelba,ahova foleg magyarok jarnak, es alatta van egy bar,ahova keresnek 2 lanyt,kiszolgalni a strandolokat,es este ha vannak,szallast is biztositanak.Az interneten ralehet keresni a Bora bora apartmanra Makrigialoson,de keresek linket.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
<   1 2 3 ... 38 39 40 ... 68 69 70   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu