Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 385 386 387 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Melus16 | #190584 Üzenet | 2012-07-10 09:27:52 | Válasz a #190569. hsz-ra
Isti!

Sajnálom, hogy hosszúra nyúlt az utazásotok, de mostanság ezzel sajnos számolni kell. icon_sad.gif
Jó lett a kis összefoglalód Skalaról, de volna még kérdésem.
A virtuális oldalon látszik egy kis pékség, a főutcán. Ott nem jártatok?
Érdekelne, hogy miket tudnánk ott venni a reggelihez.
A fagyizó neve is érdekelne, vagy hogy hol találom.
A Gourgouris- érdekes módon első helyezett a tripadvisor tavernás listáján is. De a Sally nevű helyet nem találom, nincs rajta. Erről valami bővebbet tudsz mondani?

Akkor a Robola nekem sem ízleni, mert inkább az édeskés borokat kedvelem, de azért majd meggyőződöm erről. icon_wink.gif

Ithakát mindenképpen szeretném meglátogatni, ha úgy lesz komp, ahogy szeretném, akkor egyénileg, épp azért, hogy több időt lehessünk ott. icon_lol.gif

Milyen volt a fürdés a Myrthosnál?
Ja, és telhetetlen is vagyok, képek lesznek? icon_wink.gif
  Bogika | #190587 Üzenet | 2012-07-10 09:34:04 |
Sziasztok!

Tudna segíteni nekem abban, hogy Kefalonia-ban milyen idő van szeptember-októberben?

Előre is köszi! icon_smile.gif
  Liza | #190591 Üzenet | 2012-07-10 09:43:19 | Válasz a #190548. hsz-ra Előzmény #190548
Szia Zitas, ha jól emlékszem Ti voltatok az Ammes apartmanban 4-en?! Légszíves írj az apartmanról, mindent ami eszedbe jut! Ha béreltetek autót,annak az árára is kíváncsi lennék és h. hol? Előre is köszönöm.
Liza
  Zitas | #190594 Üzenet | 2012-07-10 10:01:45 |
Rövidke beszámoló:
Svoronata Ammes beach volt a bázisunk. egyszeren berendezett apartmanház, de szép tsizta, mindennap takarították, gyönyőrű kerttel, oldalról tengerre panoráma, nagy tiszta medencével, pool bárral, a tavernájában nagyon finomakat ettünk, a pincér fiú magyarul is tud pár szót, nagyon kedvesek. A repülők a fejünk felett szálltak le , de mi nagyon élveztük. Van bentinkút is a településen, itt 1,78 eur/l benzin, ált. 1.8 körül volt mindenhol.
Tavernákban főétel 7-9 eur, innivaló 2,5 euró körül, fagyi 1,5 euró körül/gombóc.
A supermarketekben is az ice-tea 2,4-3 euró, amita 1,8 euró körül, tej 1,5 euró.
Reggel értünk a szállásra, és rögtön kaptunk is szobát, így már a hétfő is teljes nap volt. ammes beachen voltunk, és medencéztünk, keddtől kértük az autót, de már hétfőn este meghozták, nagyon korrektek voltak Pefanis-ék. Mondták, hogy majd hagyjuk nyugodtan a parkolóban visszaadáskor nyitva , a kulcsot is benne kellett hagyni a kesztyűtartóban.
kedd: Először a Myrtos beachre voltam nagyon kíváncsi, ezért ezt a stradot céloztuk meg, az Aenos-on közelítettük meg, gyönyörű volt az út is, és nagyon szerpentines. a Myrtos tényleg olyan mint a képeken, csodálatos, bár a lefelé vezető út elég meredek. Elég sokat időztünk itt, majd Assos, itt is fürdőzés, búvárkodás, séta. Aztán Fiscardó, séta a kikötőben, vacsora egy helyi tavernában, a kefalóniai meat pie isteni finom volt. Fürdés az Emblisi beachen, és ránk esteledett, irány a szállásra.
szerda: Kompozás Lixuri-ba, irány a Xi beach, nagyon tetszett mindenkinek, megint csak tovább maradtunk itt, mint terveztük, a bárban hamburgert ettünk délre sült krumplival, nem pont görögös, de nagyon finom volt, és itt a frappe is nagyon jó volt. Utánna Platia Ammost- szerttük volna, de eltévedtünk, és a Petanin kötöttünk ki, ami azért szintén nem volt csúnya. icon_smile.gif És már megint este lett, 8-as komppal jöttünk vissza. A kompra tolatva kell felmenni, aranyosan navigálnak a görögök.
Csüt: Sami és környéke , Melissani lake csónakázás, a csónakosunk nagyon jó fej volt, szép volt, meg kell nézni, de nem nagy szám. Sami kikötő séta, irány Antisamos, gyönyörű.
Péntek:
déli partok, Lourdata, Teknőcős strand, Skala meletti sziklás rész, végül Poros.
szombat: Argostoli (sajnos a vízbe vezető gyalog út le volt zárva, mert felújítják),Lassi Costa-costa, egyedül itt volt tömeg a strandon. este a parkolóban hagytuk a kocsit , ahogy megbeszéltük , reggel el is vitték.
Ithaka sajnos kimaradt, mert a komp reggel 7-kor indult volna, így gyerekekkel nem vállaltuk be a korai kelést.
A Platia Ammost , és a Dafnoudi beachet sajnálom még, hogy kimaradt, de az a 1hétbe ennyi fért bele.
  Zitas | #190595 Üzenet | 2012-07-10 10:10:05 |
Melus ha jól emlékszem a fő utcán két pékség is volt, mi az egyikben vettünk kenyeret, óriási cukros fánkot, és nagyon finom apró sütemények voltak, mi narancsos-at vettünk, ez olyan mint nálunk a kinyomós keksz.
Liza, mi nagyon meg voltink elégeve az Ammes-sal, a szoba egy jégterű tágas, külön egy kis wc- zuhanyzó, terasz, szúnyogok voltak, de vinni kell szúnyogírtót és máris nem lesznek. Képeket majd teszek fel ,de még rendszerni kell őket.
autó Pefanisnál előre megrendelve 5 nap 165 euró Ford Focus (alkudtunk) , az emlkedőket lomhán bírta csak, de mindenhová elvitt minket. Azt mondta a srác, aki hozta, hogy Ithakára is át lehet vele menni nyigodtan, mert oda is érvényes a teljes biztosítás.
Ami még eszembe jutott, hogy a Kefalónia reptéren a Duty free shopban, olcsóbb volt a Robola és az Ouzó is, mint a szupermarketekben.
  Zitas | #190596 Üzenet | 2012-07-10 10:11:14 |
jégterű= légterű
  Pordanniki | #190600 Üzenet | 2012-07-10 10:54:51 | Válasz a #190584. hsz-ra Előzmény #190584
Szia Melus!

Bár nem engem kérdeztél, de amíg nem jön Isti a válaszaival, gondoltam szolgálok a pékségről egy kis infóval. Szóval Skala főutcáján 2 pékség van, ezek közül az egyik úgy tapasztaltam, hogy csak reggelente tartott nyitva, itt mi nem voltunk, de a másikban igen. Ez a pékség, ha főutcán mentek a strand felé, akkor a jobb oldalon, középtájt található. 1 euro volt itt a francia kenyér, ajándékba kaptunk pár nap után olívás lepényt is. Különböző croissant, fánkok, baklavák, kataifi és nagyon finom (de drága) cukrász sütemények kaphatók itt. Késő estig nyitva tartott. Fagyit mi Skalaban 2 helyen ettünk, egyszer a főtéren, a játszótérrel szemben, a cukrászdában, ez az egy volt, könnyű megtalálni. Talán Sugar volt a hely neve..ha jól emlékszem. Máskor pedig a Poros felé vezető úton bal oldalt, a szép szállodák között volt egy cukrászda, ahol finom volt a fagyi. Mondjuk ez már azért messzebb volt Skala központjától.
  Ananda9 | #190611 Üzenet | 2012-07-10 12:44:48 |
Meseszép a sziget! Imádtuk és szeretnénk még visszamenni! icon_smile.gif
  Maartita | #190612 Üzenet | 2012-07-10 12:48:52 | Válasz a #190567. hsz-ra Előzmény #190567
Szia Isti26!

Köszönöm a gyors választ!
Sajnálom, hogy olyan sokat kellett várakoznotok! Idegtépő tud lenni az a sok várakozás! Remélem mikor mi megyünk már vissza áll a menetrend!
Gondoltam, hogy a létszám miatt majd nem jön össze minden amit szerettél volna. Pedig az Ainos hegyi túra biztosan nagyon szép lett volna, kár érte....icon_sad.gif hát nem tudom szeptemberben rajtunk kívül lesz-e legalább 8 ember aki szívesen részt venne a túrán. Mindegy nem élem bele magam nagyon én sem!
A Fiskardo hajókirándulásról esetleg bővebb infót?
A szigettúrán csónakáztatok a tavon? Ha igen mennyibe került és megérte?
Cseppkőbarlang? Voltatok Argostoliban vagy ez már nincs benne a szigettúrás programban?
A Myrthos beach-i fürdőzésre mivel mentetek? Mennyi idő volt fürdőzésre? Megálltatok még valahol?
Ti hányas szobában voltatok a Hermesben?
Minden nap takarítottak vagy nektek kellett levinni a szemetet valahová?
Elsétáltatok a Mounda beach-re? Hol volt a legjobb fürödni?

Üdv: Maartita
  Maartita | #190613 Üzenet | 2012-07-10 12:49:39 |
Még valami........icon_biggrin.gif Remélem lesznek képek is, mert már nagyon várom!

Maartita
  Kopter1976 | #190614 Üzenet | 2012-07-10 12:57:11 |
Szia kata62 ! Írd oda hogy kopter, mert akkor tudom biztosan hogy nekem szól. júli. 23.-án indulunk. már minden megvan, pakolásra készen. De mintha lelassult volna az idő. eddig gyorsabban telt.
  Mediterraneo | #190618 Üzenet | 2012-07-10 13:48:58 |
Sziasztok Kefalóniáról visszatárők! Jó olvasni, hogy tetszett a sziget és jól éreztétek magatokat!
Lenne egy kérdésem azokhoz, akik repülővel mentek - ha jól látom, pl. Zitas, mert utalt a reptéri duty free-re icon_smile.gif - szóval a kérdés: Athénen keresztül mentetek, milyen járatokkal vitt az utazási iroda? Netántán van valami charter?
Köszi az infókat!
  Kata67 | #190622 Üzenet | 2012-07-10 14:32:50 |
Szia Mediterraneo!
A Travel Service Boing 737-800 charter járatával mentünk. Tehát nincs átszállás icon_smile.gif Több utazási iroda utasai utaztak együtt.
Üdv:
Kata
  Mediterraneo | #190623 Üzenet | 2012-07-10 14:54:17 | Válasz a #190622. hsz-ra Előzmény #190622
Köszönöm, Kata!
  Mediterraneo | #190624 Üzenet | 2012-07-10 15:01:04 | Válasz a #190623. hsz-ra Előzmény #190623
Rögtön rá is kerestem a Travel Service-re, meg is találtam őket, és meglepve láttam, hogy a honlapjukon van mindenféle desztináció, de Kefalonia valahogy lemaradt - sebaj, fő, hogy tudom, hogy oda is repülnek.
Viszont azt írják: Felhívjuk figyelmüket, hogy a Travel Service Kft. nem foglalkozik repülőjegy értékesítésével, repülőjegyet kizárólag utazási irodán keresztül lehet vásárolni, ezért. és bocsi, hogy lusta vagyok a neten keresgelni, de kérdezném azt is, hogy mely utazási irodá(k)?

Köszönöm,
Medi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 385 386 387 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu