Na milyen volt a nyaralás, jól éreztétek magatokat?
Sikerült minden Marcsi által vezetett programon részt venni?
Melyik fakultatív tetszett a legjobban?
Ettetek finomságokat? Van olyan étterem Skala-ban amit ajánlanál?
Árak?
Sikerült eljutni az Ainos hegyre?
Kagylókat gyűjtöttetek?
Szia Mindenki!
Szerencsésen megérkeztünk Kefalóniából. Azonnal visszamennék, ha tehetném. Mi most voltunk először. A sziget gyönyörű!
Másfél nap pihenő után autót béreltünk, és bejártuk a szigetet. Bizonyára volt ami kimaradt. A CBR-nél béreltünk autót, amit szerettünk volna az nem volt, de helyette ajánlottak mást Suzuki Jimmyt, 4+1 napra 255 euro volt. A szállásunk Lurdas Beach mellett volt, közvetlen part mellett. A háziak csodálatos emberek, és alapjában véve az egész szigeten csak mosolyt, és kedvességet kaptunk. A szobát minden nap takarították. Christina Stúdió, tudom ajánlani mindenkinek. Gyors ár jelentés. Ha nagy bevásárlást szeretnétek, akkor azt a helyi AB marketben tegyétek, Argostoli előtt van, ha a Skala felöli főútról jöttök. Ez a helyiek boltja, sokkal olcsóbb mint a Lidl, vagy Spar. Egy kicsit mi is késve tudtuk meg. A part menti mini-marketek annál drágábbak minél közelebb vannak a parthoz. Mini market árak: 6 db-os 1,5 literes víz 2,60 E, Nescaffe 2,30 4 db-os joghurt 2,50 vaj 250gr 2,20 10db-os kis tejszín 1,30E 10 dkg bármilyen felvágott 2,50-3E között mozog. 6db-os tojás 1,60E. AB árak: AMITA 1,22E 850gr kenyér, 2E 2db-os joghurt 3,21 1kg cseresznye 4,30, 3,3dl limonádé, narancs, cseri üdítő 0,57E. Piaci árak: 1 kg hagyma 0,99E 1kg burgonya 0,65E, narancs 0,69E 1kg körte 2,50 szeresznye 3,70.
A szigetet napokra osztottuk fel, egy nap jutott Myrthos-Assos-Fiskardo, és környéke, egy nap Skala-Poros-Sami-Efimia, egy nap Ainos National park Enos-hegy Peratata, egy nap Lixouri-Xi. Ahol nagyon szívesen élnék, az Assos. Ahol minden nap fürdenék az AntiSamos-beach, és Lourdas-beach. Most hirtelen ennyi, még ki sem csomagoltam. Ja a legfinomabb fagyi Skala-ban van 1,80E, (Argostoliban 2,50E) és itt a legolcsóbbak a kis üzletek, ha ajándékokat szeretnétek venni. Most már tényleg távozom, még ki sem csomagoltam Jó készülődést!
kata62! Ha nekem irtad akkor OKÉ !! Remélem nem lesz probléma, mert eddig majdnem mindenhol volt valami gond a szállással. Nekem jó lett volna a legolcsobb apartman , de az asszony az Irilenába szerelmes lett !! Igy nem maradt más választás.
Mi is hazaértünk. Az egész nyaralás tökéletes volt, a sziget csodálatos, a tengerpartok, az Aenos, a templomok, a házak, a szerpentines utak, falvak, kisvárosok. Imádtam.
Később visszaolvasok, ha van bármilyen kérdésetek ne tartások vissza
Én úgy vagyok vele, ha már telik arra, hogy elmenjek valahová nyaralni, akkor belefér pár euro, hogy vegyek neki valami kis csekélységet.( Természetesen csak akkor, ha meg vagyunk vele elégedve ) Ha nem is megy vele sokra de legalább pár percre elfelejti hogy ő ott csak egy robot. Tavaly Korfun a szobaasszony havonta átszámolva 40.000 forintot kapott és 7 napból 7-et dolgozott. Nekem jó volt látni hogy örült a kis meglepinek.
Üdvözöllek itthon! Meg kell mondjam, még itthonról is gyorsan telt a nyaralásod. Hát még akkor az élmények közepette!
Végül is mindenre kíváncsiak vagyunk, úgyhogy bármilyen infók érdekelnek.
Leginkább talán a skalai tapasztalatok, arról még kevés infót kaptunk.
A partról, az ételekről, italokról, fagyiról - állítólag csuda finom.
Arra is kíváncsi lennék, hogy Téged a sziget mely pontja bűvölt el legjobban, és miért.
Talán kezdhetnéd az elejénél...
Várjuk a meséd, itt többen is!!!
Örülök hogy jól éreztétek magatokat, és nagyon jó volt a rögtönzött kis beszámolód. Csak úgy süt belőle a lelkesedés!
Ha volna kedved szívesen olvasnám az Ainos hegyi kirándulásotok beszámolóját, én is mennék majd arra.
Persze minden más is jöhet!
Légy üdvözölve itthon!
Mi ugyan helyileg máshová megyünk, de a szigeten szerzett élményeidről, tapasztalataidról mesélhetnél nekünk, aztán könnyebb lenne kérdezni is! És olyan jó olvasni, hogy mindannyian feltöltődve, lelkesen írtok a szigetről.
Lassi környékén melyik strand tetszett Nektek a legjobban? Mert azért ott is megmártóznék majd!
A nyaralás nagyon jó volt csak sajnos nagyon gyorsan eltelt.. Ami nem volt jó az a komp indulás.. Nagyon kitoltak velünk.. Odafelé ott is megállt a busz ahol nem kellett volna.. Azért, hogy húzzuk az időt.. De így is sikerült leérni negyed 8 körül.. Persze helyi idő szerint.. A komp meg helyi idő szerint fél 12-kor indult.. Így 2 óra volt, hogy az apartmanhoz értünk.. Már kivoltunk, a kikötői várakozás után..
Sajnos nem mindegyiken sikerült részt venni.. Anos hegyi program nem indult el.. Kevés volt a létszám Pedig Marcsi mindent megpróbált..)
Amin részt vettünk szigettúra, myrthos beach-i fürdőzés, Fiskárdo-i hajókirándulás, és Ithaka..
Szigettúra és Ithaka tetszett a legjobban.. Ithakát mindenkinek ajánlom nagyon szép.. El voltunk tőle olvadva.. Nagyon hangulatos mindkét városka ahol kikőt a hajó.. Fiskardo is tetszett volna.. Csak sajnos beültünk ott kajálni és a pincér olyan lassú volt, hogy a 2 óra szabad időből másfél óra ezzel telt el.. Ráadásul a kaja sem volt jó és drága is volt..
Persze nem veszem el senki kedvét sem... Nekem nem jó élményem volt attól még másnak lehet..)
Igen sok sok finomságot ettünk Skalában..
Árak nem olyan vészesek.. Drágább kicsit minden mint itthon:D
Gyűjtöttünk pár kagylót, de olyan sok nem volt.. Sajnos..
Igen ne is mond.. Olyan gyorsan haza kellett jönni... Bár a kiút nem volt kellemes ahogyan olvashattad.. Meg sajnos a haza út sem.. A magyar belépő határnál várni kellett 3,5 órát.. Már mindenki ki volt..:S:S Ennek köszönhetően sikerült hazaérnünk éjfélre Budapestre.. Isteni volt.. Nah de mindegy ez mellékes infó..
Oké.. Akkor mesélek egy kicsit Skaláról.. Egy kis település.. Szép kis hely.. Aki ide megy nyaralni annak csak ajánlani tudom..
Mi a Hermes házban laktunk.. Szép, tágas szobákkal van felszerelve.. Minden van benne aminek kell lennie.. Szerencsére olyan szobát fogtunk ki ahol még légkondi sem kellett..
Visszatérve Skalahoz.. Nem messze kb fél órára van Poros kikötőjétől..
Ami tetszett még Skalában, hogy vannak angolok de a bulizós tinik nincsenek.. Nyugodt ki hely, mindenki megtalálja a magának megfelelőt..
Van 3 nagy szupermarket.. Mindegyiknek más árai vannak.. Van ami az egyikben olcsóbb a másikban drágább.. Nem nagy eltéréseket kell elképzelni.. Centes dolgokról van szó..
Ionion, Galaxy, Solomos a nevük.. Ami legjobb szerintem a Solomos.. Jó árai vannak, választék is bő... Pl a 1,5 üveges víz 0,50 Euró, Felvágottat 1,87 euróért vettünk, sajtot szeletelt Eidamit 1,88 euróért.. Nah ez nem izlett nagyon erős íze volt.. Tejet 1,25 euróért, üditők 1 euró felett vannak.. Amita üdítők 1,5 euró felett vannak.. Bár a Galaxyban láttam 1,5 euró alatt is..
Solomosban vettünk aztán sajtot az finom 2,5 euró körül volt.. Myrthos sör 4X0,5l 4 euró..
Minden ár a Solomosban vonatkozik.. Mi leginkább oda jártunk..
A part leginkább kavicsos... Nem kell megijedni apró kavicsos.. És gyorsabban mélyül.. Persze nem két lépés után merülsz el.. A víz kellemesen meleg és tiszta..
Ha túl mentek Skala partja utáni sziklákon akkor homokos parttal találkoztok.. No meg nudistákkal is.. Sziklákon vigyázni, mert csúszósak.. Barátnőm meg is csúszott rajta és kicsit lehorzsolta a lábát.. Vízben is át lehet menni.. Akit nem zavar a derékig érő hideg víz..
Este már megjelennek a vérszívók.. No meg ha telihold vannak nagyobbak a hullámok és a szél.. Egyik este majdnem levitte a buránkat..
Ételek nagyon finomak.. Árak éttermenként változik.. Voltunk párban.. Ahol a legjobban ízlett a kaja az a Siroco és a Sally.. Utóbbiban töltöttük el a bucsú vacsinkat.. Isteni a kaja és nem is drága.. Ajánlom mindenkinek.. Pincérek is nagyon kedvesek..)
Gyros a legjobb Gourgouris-ban... Ettünk a Veto nevűben is.. Ott nem igazan izlett.. Bozoban sem igazan..
Italokról nem tudok sokat írni.. Sört nem ittam nem szeretem.. Robola bor nekem nem izlett.. Aki szereti a száraz bort annak izleni fog..
Igen a fagyi nagyon finom.. Egy helyen 1,5 euró egy gombóc.. Nem sajnálják.. Jó nagyot adnak, dupla akkora mint itthon.. És finom krémes..
Engem a szigeten Ithaka bűvölt el a legjobban... Hogy miért? Mert a hangulat egyszerűen magával ragadó.. Nagyon szép, kis utcák vannak, hangulatos házikókkal.. Magával ragad a látvány.. Eltöltöttem volna ott több időt is.. Ezt mindenképpen látni kell ki ne hagyd..