HA az emeleti 2 fõs apartmant választottátok akkor arra azért számítsatok hogy elég aprócska szoba(kb 4,5 x 4,5 m lehet?+fürdõ és elõtér ami suintén nagyon kicsi )de két fõnek elég ..és a kilátás kárpótol.. Az alsó szintek valamivel tágasabbak.
Timike, csak röviden:
a víz nem olyan vészes, én sokszor ittam már csapvizet odakint. Persze, nem ajánlott abból inni, de nem is hemzsegnek benne ezerszámra a bacik. A jégkocka ugyanúgy nem árthat, mint ahogy a forralt víz sem, mert mindkét hõmérsékleten elpusztulnak a kórokozók (amúgy meg a koktél alkoholból van, és mint tudjuk az alkohol fertõtlenít). Ha nagyon félsz a fertõzésektõl, akkor ajánlott az éttermi étkezés elõtt egy erõs snapszot (pl. Ouzot) inni.
A görögök sosem vizeznek fel bort!!!!
Komolyan, ha nagyon érzékeny gyomrod van, akkor kicist figylej oda, hogy miket eszel, de ezt is inkább az erõs fûszerezésre értem. Ha meg nincs ilyen godnod, akkor viszonyulj ugyanúgy mindenhez, mint itthon is, hiszen Görögországban nincs mitõl tartanod.
Mindnféle gyümölcsöt lehet enni, meg kell mosni.
Nem tudom, ki beszélte tele a fejed ezekkel a butaságokkal, de nem Dél-Afrikába mész. Én nemrég voltam (egy afrikához tartozó szigeten), de ott nem paraztam ennyit.
Timike22 | #26535 | 2007-05-01 13:15:15 | Óvatosan a vizzel
Szia
Köszi a gyors választ, igazából anyukám mondta meg pár ismerõsöm hogy vigyázni kell, persze azt tudom hogy nem olyan súlyos a helyzet mint Egyiptomban mondjuk de azért jobb félni mint megijedni.
Mindenesetre már elolvastam itt a kajálással kapcsolatos dolgokat korábban is
Mond mindenki minden felet. En otodszorre megyek most gorogbe, de meg sosem kapott el a hasmars. kopp kopp kopp.
A csapvizbol nem ajanlatos inni, de ha megis sikerul akkor sincs semmi gond. Fogat mosni es hasonlok, nyugodtan lehet.
En inkabb azert nem javaslom, mert teljesen mas az ize annak a sos vizbol csinalt edes viznek, mint amit itthon nekunk megszokott a belesunk. magyaran szolva eleg szar ize van.
En amondo vagyok, hogy igyatok Mithos Pils nevu sort. Nalam ez viszi a palmat.
A csapvízzel kapcsolatban osztom vojandi véleményét. Nincs mitõl tartanod, fogmosásra nyugodtan használhatod, de inni is lehet. Nekem nagyon kényes a hasam, de soha nem volt eddíg semmi bajom Görögországban (10x voltam), pedig elõfordult, hogy nem ásványvizet ittam.
Kos szigeti 2005-ös árakat írtam a "Tapasztalatok" topic "Aktuális árak" rovatába. Ez a sziget ott van Kalymnosz mellett, az árak is hasonlóak voltak mikor ott jártam.
Timike 22
Ha Mirtiesbe vagy Massouriba mentek (Kalymnoson), akkor nem lesz gondod a vízzel, mert 2 kiépített forrás is van a faluban (a fõtéren az egyik), ahonnan a helyiek is hordják az ivóvizet. Mi esténként a vacsi után fogtunk 2-3 palackot, megtöltöttük õket, és abból használtunk jegeskávézáshoz, és persze ivásra is.
Mi imádjuk a görög epret, eddig még sose volt gondunk belõle, és a paradicsomot és uborkát is folyamatosan esszük, a koktélokat meg isszuk, 15 év alatt egyszer volt hasmarsunk, ma sem tudjuk, mitõl, mert vacsi elõtt jött ránk, és aznap még csak saját szalámit meg csomagolt croissant ettünk és palackos vizet meg üdítõt ittunk.
A bor vizezése magyar specialítás, ott ehhez nem értenek.
Kettõnknek egy vacsi nem volt több soha 20 euronál, a gyros 1,50-2,00 euro, arra figyelj Massouriban és Mirtiesben, hogy az árakat a marketekben néha hasraütésszerûen állapítják meg, ha kerülni akarod a meglepit, kérdezd meg elõre az árakat, de ezt csak itt Kalymnoson tapasztaltuk, és itt is csak az említett két városka egyik-másik boltjában, máshol a görögöknél sehol, sõt itt Kalymnoson sem.
Az taverna-árak korrektek, soha sehol nem vágnak át, szeretnének máskor is látni.
Robogót nem béreltünk, mert nincs jogsim (a nejem meg nem hajlandó a borulásunk óta még autót sem vezetni), a stop bevált, többnyire házig vittek valami oknál fogva, hiába mondtuk, hogy tegyenek ki ott, ahol nekik is jó. Nem görögök, kalymnian-nak mondják magukat, nagyon szívélyesek és készségesek. Két dologról híres igazán a sziget: évszázadok óta szivacshalászatból élnek, valamint hegymászó-paradicsom-tök jó látni, ahogy a tengerparti séta közben a közeli sziklafalakon lógnak a hegymászók.
Tud vki olyan helyet ajánlani a szigeten ahol eldugott öböl van fürdõzés, monokinizés, azt írtátok hogy nagyon sok eldugott öblöcske van de
konkrétan vki járt már ilyen eldugott helyen?
Kedvenc öböl, romantikázásra ?
Az még jobb lenne ha képet is feltudna tölteni róla.
Pl. az 5.hsz-en látható kép Telendoson készült (a szembenlévõ sziget-hajóval 2 euro, félóránként jár asszem), rajtunk kívül (3x voltunk át) csak egy nudizó 60-as fazon feküdt ott. De Kalymnoson is lépten-nyomon pici öblökbe botolhatsz. Kicsi a sziget, könnyen felfedezhetõ.